יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכונים לט"ו בשבט עוגות וקינוחים עוגיות עוגיות שוקולד רולדות מבצק פריך

מגולגלות ריבה ואגוזים

3 אוקטובר 2012
(Visited 8,871 times, 2 visits today)
מגולגלות ריבה ואגוזים

מגולגלות ריבה ואגוזים

תראו איך מתכונים עוברים מאמא לבת, אמא שלי מכינה את הרולדות האלה כבר שנים, בתור ילדה אני זוכרת את הרולדה הזאת. עכשיו תורי נכון ?
עוגיות מגולגלות עם ריבת תות אגוזים שקדים קינמון, תדמיינו את הטעם הנהדר ותלכו להכין. אפשר להסתדר אחת ל.. גם בלי שוקולד.
כיף של עוגיות נהנתי להכין אותן.

4 רולדות.

מרכיבים:

200 ג’ חמאה קרה מהמקרר
450 ג’ קמח (3 כוסות + 3 כפות נוספות)
גביע שמנת חמוצה 200 מ”ל
100 ג’ סוכר (חצי כוס)
חלמון
כף חומץ (לא חובה)

מילוי:
ריבת תות
100 ג’ אגוזים גרוסים
50 ג’ שקדים גרוסים
קינמון

איזה מילוי שאוהבים

אולי תאהב גם את...♥

  • עוגת בננות בחושה פרווה

    תנו לי עוגות בחושות בלי לסבך את החיים ובלי ללכלך יותר מידי כלים.
    קערה מקסימום שתי קערות, בננות, אגוזים קינמון, שוקולד צ’יפס מתכון לעוגת בננות פשוטה שיוצאת נהדר.
    יש לכם 5 דקות ? נהדר תכינו את העוגה היא יוצאת מופלא והיא כל כך קלה.
    במקרה היו לי בננות על השיש משם הדרך אל התנור הייתה קצרה ואפילו לא הפעלתי את המיקסר אין יותר טוב מזה ויש לי עוגה טובה לשבת. מומלץ לראות את הסרטון לפני שמתחילים להכין.

    אינגליש קייק, תבנית עגולה קוטר 18

  • עוגיות שוקו וניל פרווה מדהימות!

    עוגיות פטנט! תראו את הסרטון ותראו באיזה קלות אפשר להכין עוגיות שוקו וניל בדרך קצת שונה מהרגיל ואיזה תוצאה נהדרת עוגיות שיש יפהפיות. מחפשים להעסיק את הילדים ? במיוחד בתקופה הזאת זה המתכון בשבילכם, בצק פרווה על בסיס שמן שכיף להכין איתו עוגיות והשוס זה החלק השוקולדי. יש כאן פטנט נהדר להכנת עוגיות שיש. אני רק אומרת ממכרות, ממכרות, ממכרות, להכין להתאהב ובדרך להעסיק את הילדים 🙂

    כ 40 עוגיות

  • ספינג’

    אני יודעת שאת המשפט הזה אומרים הרבה ואני בכל זאת אחזור עליו, מזל שחנוכה מגיע פעם בשנה המתכון הזה הורס! אי אפשר לעמוד בפניו.
    אני כמעט אומרת לכם תעזבו אל תכינו מרגע שמתחילים להכין אי אפשר להפסיק תמצאו את עצמכם מכינים כל השנה ולא רק בחנוכה.
    נראה אתכם מכינים ואוכלים רק אחד :), התפקיד שלי במשפחה זה להכין את הספינג’ והמחמאה הכי טובה שאומרים לי שהטעם ממש כמו של הדודה המרוקאית שהיא רמה בפני עצמה.
    אני חייבת להוסיף הבצק לא נוח לעבודה בדיוק להיפך הוא מעצבן, דביק, לא נוח תזרמו איתו בסוף יוצא ספינג’ נהדר רך מאוד, מסוכר עם טעם נהדר.
    תראו בסרטון איך אני עובדת איתו נתתי כמה טיפים ואל תתרגשו אם הראשון לא יוצא טוב.

    16 ספינג’

  • רולדה מדהימה עם קצפת כמו בקונדיטוריה

    אני אוהבת נוסטלגיה לחזור לעבר ולהכין את המתכונים שהאימהות והסבתות הכינו, כמה רגש ואהבה יש בעוגות של פעם. אני עד היום נזכרת בערגה בעוגות שסבתא שלי הכינה.
    היום אני עושה טיול בעמק הזיכרונות עם רולדת ספוג של פעם אני מכירה את העוגה הזאת מהילדות וכמה שאהבתי את הרכות של הספוג, הרי זאת אחת העוגות הכי רכות שיש והיא מלאה קרם טעים שאי אפשר לעמוד בפניו.
    זיכרונות זה דבר יפה אבל רציתי קצת לשדרג ולהפוך את העוגה ליותר יפהפייה כמו בקונדיטוריה וביתית כמובן ואיך בדיוק עשיתי את זה ? מוזמנים לראות את הסרטון אני יכולה לומר שפרסתי את העוגה קיבלתי קריאות ואוווו.
    אני מאוד ממליצה לראות את הסרטון לפני שמכינים את העוגה זה יחסוך הרבה תקלות בדרך.

הכנות:

1. לחתוך את החמאה לקוביות קטנות לשים בקערת המיקסר, להוסיף את הקמח, שמנת, סוכר וחומץ, לערבל במהירות בינונית עם וו המגל עד שנוצרים פירורים גסים מאוד (גושי בצק), לעצור את המיקסר ולאחד עם הידיים את גושי הבצק לכדור. לקרר כשעה.

2. לחלק את הבצק ל 4 כדורים, כל כדור לרדד למלבן בגודל 20X17 ס”מ, למרוח שכבת ריבה על הבצק לפזר מעט קינמון על הריבה, לפזר אגוזי מלך ושקדים, לגלגל לרולדה ולקרר כ 30 דקות.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

4. לסמן חתכים על הרולדות 2 ס”מ רווח בין חתך לחתך, לאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב, לצנן לא לגעת לפני שהעוגיות מתקררות, לבזוק אבקת סוכר ולחתוך לפרוסות.

5. אפשרות הכנה נוספת:
לקרר את הגליל שעתיים במקרר לפרוס לפרוסות בעובי 2 ס”מ לסדר בתבנית על נייר אפייה ולאפות כ 20 דקות או עד שהתחתית מזהיבה.

כדאי לדעת ש…
במידה ומאוד חם מומלץ לקרר את הבצק לפחות שעה, את החמאה אפשר להחליף במחמאה, אפשר להכין מהבצק עוגיות חמאה, עוגיות פרח ריבה.  ניתן להקפיא, נשמר בקופסא על השיש 4 – 5 ימים.

מגולגלות ריבה ואגוזיםמגולגלות ריבה ואגוזיםמגולגלות ריבה ואגוזיםמגולגלות ריבה ואגוזים

הרשם
עדכן
39 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

רשום במתכון חלמון אבל בהוראות לא רשום על כך כלום …. איפה הוא נכנס?

תודה על מתכונים משגעים הכנתי את המתכון אבל בפנים יצא רך , האם זה צריך להיות ככה או שלא אפיתי מספיק ?.

האם אפשר להחליף את השמנת החמוצה במשהו אחר?

היי ניקי,
האם לבצק במתכון זה דרוש מיקסר או שאפשר לעבד ידנית?

תודה

תודה על המתכון. הכנתי עם מילואים שונים. יצא מאוד טעים.

ניקיל’ה איך יודעים שזה מוכן? תודה רבה ניקיל’ה.