מגולגלות ריבה ואגוזים
תראו איך מתכונים עוברים מאמא לבת, אמא שלי מכינה את הרולדות האלה כבר שנים, בתור ילדה אני זוכרת את הרולדה הזאת. עכשיו תורי נכון ?
עוגיות מגולגלות עם ריבת תות אגוזים שקדים קינמון, תדמיינו את הטעם הנהדר ותלכו להכין. אפשר להסתדר אחת ל.. גם בלי שוקולד.
כיף של עוגיות נהנתי להכין אותן.
4 רולדות.
מרכיבים:
200 ג' חמאה קרה מהמקרר
450 ג' קמח (3 כוסות + 3 כפות נוספות)
גביע שמנת חמוצה 200 מ"ל
100 ג' סוכר (חצי כוס)
חלמון
כף חומץ (לא חובה)
מילוי:
ריבת תות
100 ג' אגוזים גרוסים
50 ג' שקדים גרוסים
קינמון
איזה מילוי שאוהבים
הכנות:
1. לחתוך את החמאה לקוביות קטנות לשים בקערת המיקסר, להוסיף את הקמח, שמנת, סוכר וחומץ, לערבל במהירות בינונית עם וו המגל עד שנוצרים פירורים גסים מאוד (גושי בצק), לעצור את המיקסר ולאחד עם הידיים את גושי הבצק לכדור. לקרר כשעה.
2. לחלק את הבצק ל 4 כדורים, כל כדור לרדד למלבן בגודל 20X17 ס"מ, למרוח שכבת ריבה על הבצק לפזר מעט קינמון על הריבה, לפזר אגוזי מלך ושקדים, לגלגל לרולדה ולקרר כ 30 דקות.
3. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.
4. לסמן חתכים על הרולדות 2 ס"מ רווח בין חתך לחתך, לאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב, לצנן לא לגעת לפני שהעוגיות מתקררות, לבזוק אבקת סוכר ולחתוך לפרוסות.
5. אפשרות הכנה נוספת:
לקרר את הגליל שעתיים במקרר לפרוס לפרוסות בעובי 2 ס"מ לסדר בתבנית על נייר אפייה ולאפות כ 20 דקות או עד שהתחתית מזהיבה.
כדאי לדעת ש…
במידה ומאוד חם מומלץ לקרר את הבצק לפחות שעה, את החמאה אפשר להחליף במחמאה, אפשר להכין מהבצק עוגיות חמאה, עוגיות פרח ריבה. ניתן להקפיא, נשמר בקופסא על השיש 4 – 5 ימים.