מגולגלות ריבה ואגוזים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מגולגלות ריבה ואגוזים

מגולגלות ריבה ואגוזים

תראו איך מתכונים עוברים מאמא לבת, אמא שלי מכינה את הרולדות האלה כבר שנים, בתור ילדה אני זוכרת את הרולדה הזאת. עכשיו תורי נכון ?
עוגיות מגולגלות עם ריבת תות אגוזים שקדים קינמון, תדמיינו את הטעם הנהדר ותלכו להכין. אפשר להסתדר אחת ל.. גם בלי שוקולד.
כיף של עוגיות נהנתי להכין אותן.

4 רולדות.

מרכיבים:

200 ג’ חמאה קרה מהמקרר
450 ג’ קמח (3 כוסות + 3 כפות נוספות)
גביע שמנת חמוצה 200 מ”ל
100 ג’ סוכר (חצי כוס)
חלמון
כף חומץ (לא חובה)

מילוי:
ריבת תות
100 ג’ אגוזים גרוסים
50 ג’ שקדים גרוסים
קינמון

איזה מילוי שאוהבים

הכנות:

1. לחתוך את החמאה לקוביות קטנות לשים בקערת המיקסר, להוסיף את הקמח, שמנת, סוכר וחומץ, לערבל במהירות בינונית עם וו המגל עד שנוצרים פירורים גסים מאוד (גושי בצק), לעצור את המיקסר ולאחד עם הידיים את גושי הבצק לכדור. לקרר כשעה.

2. לחלק את הבצק ל 4 כדורים, כל כדור לרדד למלבן בגודל 20X17 ס”מ, למרוח שכבת ריבה על הבצק לפזר מעט קינמון על הריבה, לפזר אגוזי מלך ושקדים, לגלגל לרולדה ולקרר כ 30 דקות.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

4. לסמן חתכים על הרולדות 2 ס”מ רווח בין חתך לחתך, לאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב, לצנן לא לגעת לפני שהעוגיות מתקררות, לבזוק אבקת סוכר ולחתוך לפרוסות.

5. אפשרות הכנה נוספת:
לקרר את הגליל שעתיים במקרר לפרוס לפרוסות בעובי 2 ס”מ לסדר בתבנית על נייר אפייה ולאפות כ 20 דקות או עד שהתחתית מזהיבה.

כדאי לדעת ש…
במידה ומאוד חם מומלץ לקרר את הבצק לפחות שעה, את החמאה אפשר להחליף במחמאה, אפשר להכין מהבצק עוגיות חמאה, עוגיות פרח ריבה.  ניתן להקפיא, נשמר בקופסא על השיש 4 – 5 ימים.

14219 צפיות 1 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מגולגלות ריבה ואגוזיםמגולגלות ריבה ואגוזיםמגולגלות ריבה ואגוזיםמגולגלות ריבה ואגוזים

41
תגובות

  הרשם  
עדכן
sukipas

ישנו בצק פריך למאפים מתוקים בסופר האם אפשר להשתמש בו למתכון הנוכחי תודה מראש שוקי

טלי

עשיתי את הגלילות, מתכון טוב וטעים… עם ממרח תמרים ועם שוקולד נוטלה
אך האם לא חסרה אבקת אפיה?

אתיקה

היי ניקי,

מכורה לאתר שלך! מתכונים נהדרים וקוצרים מחמאות בלי סוף!
אשמח לדעת האם יש לך מתכון מוצלח לבצק פריך עם שמן וללא ביצים (הבן שלי אלרגי לביצים)

תודה מראש!

אבישי

איזה עוד מילויים אפשר? תודה ניק’ילה

אירית

היי ניקי ,
ראשית תבורכי על כל המתכונים הנפלאים שלך ,ומוצלחים.

אני כרגע הכנסתי לתנור את הגלילות בצק פריך עם הריבה , בצק מצוין לעבודה.
מה שאני שמה לב כרגע בתנור שהריבה נמסה , נוזלת החוצה מהבצק.
האם זה ככה צריך להיות ? או שמרחתי יותר מידי ריבה?
אודה לתשובתך.

חגית עזר

שאלה לי אלייך ניקי עם אני רוצה לעשות כמות רק שתי רולדות ל 4 זה הרבה בשבילי כל כמויות לעשות חצי ?והשאלה החשוב מה אני אמורה לעשות עם החלמון של הביצה גם חצי ?

יעל58

שלום ניקי.אשמח אם תסבירי לי מתי יש לשים בבצק פריך אבקת אפייה ומתי לא.בעוגות מסוימות מבצק פריך כתבת שיש לשים אבקת אפייה.
(הבצק שיש לשים גם שמנת חמוצה.)
תודה ושבת שלום