עוגת מוס קפוצ'ינו משגעת וממכרת!
הגיע הזמן לאחת מעוגות המוס הכי חביבות עליי. אני מכינה את העוגה הזאת כבר שנים ורק בתקופה האחרונה הבנתי שלא העלתי את המתכון לאתר כמובן שמיהרתי לצלם וגם הכנתי סרטון לעוגה היפהפייה הזאת שיהיה הכי קל להכנה.
אני אוהבת את המוס קפה הוא לא סתם מוס וניל יש לו טעם קפוצ'ינו נהדר בעזרת הקפה והמייפל וגם אם אתם לא אוהבים קפה תנסו השילוב ביחד עם הווניל זה קסם! אני ואביב לא מפסיקים לטעום מהקערה ואוו כמה טעים.
בסיס שוקולדי עשיר עם מוס טעים וגם הוספתי בישקוטים שחוצים את העוגה והכל ביחד נותן עוגת רושם יפהפייה.
חוששים מעבודה קשה ? ממש לא ההכנה קלה ופשוטה וזאת עוגה שרק רוצים לאכול ממנה שוב ושוב.
תסתכלו על התמונות ותדמיינו את הביס 🙂
תבנית 24
מרכיבים:
2 ביצים
140 ג’ סוכר (חצי כוס + 2 כפות נוספות)
3 כפות אבקת שוקולית
כף אבקת קקאו
80 מ”ל שמן (שליש כוס)
80 מ”ל שמנת מתוקה (שליש כוס)
100 ג’ קמח (שלושת רבעי כוס)
מוס קפה:
500 מ"ל שמנת מתוקה (2 קופסאות)
120 מ"ל חלב (חצי כוס)
80 ג' אינסטנט פודינג וניל (4 כפות)
2 כפות סירופ מייפל
כפית מלאה א. נס קפה
בישקוטים
כוס חלב נוספת
תלתלי שוקולד משוקולד מריר
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות.
2. הכנת הבסיס:
לטרוף את הביצים והסוכר כדקה, להוסיף שמן, שמנת, אבקת שוקולית, קקאו ובסוף את הקמח ולערבב לבלילה אחידה וחלקה.
3. לשמן תבנית להעביר את הבלילה לאפות כ 20 דקות ולצנן.
4. הכנת המוס:
להקציף שמנת מתוקה, אינסטנט וניל, חלב, מייפל וקפה למוס יציב, מחצית מהקרם למרוח על הבסיס, לטבול את הבישקוטים בחלב ולהניח על הקרם וליצור שכבה, את המחצית השנייה של הקרם למרוח על הבישקוטים.
5. לקרר 24 שעות.
כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא את העוגה, לפרווה את השמנת להחליף בריץ ואת החלב בחלב סויה