מעמולים במילוי אגוזים ותמרים
איזה עוגיות פינוק ליד הקפה הקר, אני מאוד אוהבת אגוזי מלך וכל הזמן מחפשת מה להכין איתם.
בעצם הדבר הראשון שקפץ לי לראש זה מעמולים, השילוב של התמרים עם האגוזי מלך והקינמון זה אהבה ממבט ראשון. הבצק של המעמולים נפלא, פריך, איזה כיף לתת ביס במעמול פריך עם מילוי נהדר.
הדבר היחיד שהצטערתי שלא הכנתי כפול הם ממש ממש טובים.
אז אל תחששו פשוט תכפילו. תוסיפו את הקפה הנהדר הזה ושיהיה לכם אחלה יום.
20 יחידות
מרכיבים:
150 ג' חמאה קרה
100 ג' סוכר (חצי כוס)
80 ג' סולת
200 ג' קמח (כוס וחצי פחות כף)
כפית וחצי מי זהר
מילוי:
3 כפות ממרח תמרים
70 ג' אגוזי מלך גרוסים
כפית קינמון
הכנות:
1. לחתוך את החמאה לקוביות לשים במיקסר יחד עם שאר המצרכים, לעבד את המצרכים פירורים גסים ולעצור. לאסוף את הפירורים לכדור.
2. לחצות את הכדור לשניים, כל חלק לרדד לעלה בצורת מלבן.
3. לשים כף גדושה ממרח תמרים ולמרוח על העלה, לפזר אגוזי מלך, קינמון ולגלגל לגליל. כל גליל להדק – לשטח קצת עם האצבעות.
4. לחתוך את הגליל לפרוסות בעובי 5 ס"מ ולסדר בתבנית.
5. לחמם תנור ל 180 מעלות ולאפות את המעמולים כ 25 דקות, התחתית מזהיבה.
Maamoul Cookies Filled with Nuts and Dates
איזה טעם נפלא יש לעוגיות האלה…