מעמולים במילוי אגוזים ותמרים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

מעמולים במילוי אגוזים ותמרים

איזה עוגיות פינוק ליד הקפה הקר, אני מאוד אוהבת אגוזי מלך וכל הזמן מחפשת מה להכין איתם.
בעצם הדבר הראשון שקפץ לי לראש זה מעמולים, השילוב של התמרים עם האגוזי מלך והקינמון זה אהבה ממבט ראשון. הבצק של המעמולים נפלא, פריך, איזה כיף לתת ביס במעמול פריך עם מילוי נהדר.
הדבר היחיד שהצטערתי שלא הכנתי כפול הם ממש ממש טובים.
אז אל תחששו פשוט תכפילו. תוסיפו את הקפה הנהדר הזה ושיהיה לכם אחלה יום.

20 יחידות

מרכיבים:

150 ג’ חמאה קרה
100 ג’ סוכר (חצי כוס)
80 ג’ סולת
250 ג’ קמח (2 כוסות פחות 3 כפות)
כפית וחצי מי זהר

מילוי:
3 כפות ממרח תמרים
70 ג’ אגוזי מלך גרוסים
כפית קינמון

הכנות:

1. לחתוך את החמאה לקוביות לשים במיקסר יחד עם שאר המצרכים, לעבד את המצרכים פירורים גסים ולעצור. לאסוף את הפירורים לכדור.

2. לחצות את הכדור לשניים, כל חלק לרדד לעלה בצורת מלבן.

3. לשים כף גדושה ממרח תמרים ולמרוח על העלה, לפזר אגוזי מלך, קינמון ולגלגל לגליל. כל גליל להדק – לשטח קצת עם האצבעות.

4. לחתוך את הגליל לפרוסות בעובי 5 ס”מ ולסדר בתבנית.

5. לחמם תנור ל 180 מעלות ולאפות את המעמולים  כ 25 דקות, התחתית מזהיבה.

Maamoul Cookies Filled with Nuts and Dates

14069 צפיות 81 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגיות מסורתיות על בסיס בצק פריך. החמאה שבבצק בהחלט עדיפה על פני מרגרינה.
בחמאה אמנם יש שומן רווי, אך היא עשויה משומן שהגוף מכיר ויודע לפרק בכמויות סבירות. המרגרינה, לעומת זאת, מכילה שומן טראנס- שומן מוקשה שהגוף מתקשה להתמודד איתו ולפרק אותו ולכן הוא משפיע לרעה על פרופיל השומנים בגוף.
המילוי על בסיס של ממרח תמרים ואגוזי מלך בכמות נכבדת. אגוזי המלך מכילים שומן בלתי רווי, סיבים תזונתיים, סידן, אשלגן, מגנזיום, ויטמינים מקבוצת B ועוד הרבה טוב.
לפי חלוקה של כל הכמות ל20 עוגיות, כל מעמול מכיל 180 קלוריות. עוגיה עשירה וטעימה, בהחלט מאתגר לא “להקפיץ” 3-4 חתיכות.
כקינוח ארוחה אני ממליצה להסתפק באחד, כארוחת ביניים- תכינו כוס קפה או תה ותתפנקו עם עוגיה או שתיים.

מעמולים במילוי אגוזים ותמריםמעמולים במילוי אגוזים ותמריםאיזה טעם נפלא יש לעוגיות האלה…מעמולים במילוי אגוזים ותמרים

ממכרות בטירוף!מעמולים במילוי אגוזים ותמריםלא עומדת בפיתוי אני חייבת לטעום,לפחות אחתמעמולים במילוי אגוזים ותמריםמעמולים במילוי אגוזים ותמרים

63
תגובות

  הרשם  
עדכן
פנינה

ניקי שלום.
עוד שאלה: כמה זה 80 גר’ סולת? (מדובר על קמח סולת, נכון?)

יעל

למה, למה לא הכפלתי כמויות??? נזללו בדרך מהתבנית לקופסא 🙂

הילה

היי ניקי, הכנתי את הבצק בתור כדור הוא מהמם אבל שמררדדים הוא נשבר עבדתי עוד עוד הרידוד קצת יותר טוב אבל עדיין נשבר וגם אי אפשר לגלגל לרולדה…. שמתי במקרר בינתיים בשביל לא לזרוק… הלוואי יש לך עצה בשבילי, תודה

פנינה

ניקי שלום.
אפשר לוותר על המי זהר?
תודה על הכל 🙂

הילה רוגו

היי, תודה על כל המתכונים והארוחות הנפלאות בזכותך. שאלה- יש לי מקסר וגם מעבד מזון… תמיד הייתי מכינה את הבצק לפאי/קיש במעבד – את ממליצה במיקסר או במעבד ? תודה ❤️