מעמולים במילוי אגוזים ותמרים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

מעמולים במילוי אגוזים ותמרים

איזה עוגיות פינוק ליד הקפה הקר, אני מאוד אוהבת אגוזי מלך וכל הזמן מחפשת מה להכין איתם.
בעצם הדבר הראשון שקפץ לי לראש זה מעמולים, השילוב של התמרים עם האגוזי מלך והקינמון זה אהבה ממבט ראשון. הבצק של המעמולים נפלא, פריך, איזה כיף לתת ביס במעמול פריך עם מילוי נהדר.
הדבר היחיד שהצטערתי שלא הכנתי כפול הם ממש ממש טובים.
אז אל תחששו פשוט תכפילו. תוסיפו את הקפה הנהדר הזה ושיהיה לכם אחלה יום.

20 יחידות

מרכיבים:

150 ג’ חמאה קרה
100 ג’ סוכר (חצי כוס)
80 ג’ סולת
250 ג’ קמח (2 כוסות פחות 3 כפות)
כפית וחצי מי זהר

מילוי:
3 כפות ממרח תמרים
70 ג’ אגוזי מלך גרוסים
כפית קינמון

הכנות:

1. לחתוך את החמאה לקוביות לשים במיקסר יחד עם שאר המצרכים, לעבד את המצרכים פירורים גסים ולעצור. לאסוף את הפירורים לכדור.

2. לחצות את הכדור לשניים, כל חלק לרדד לעלה בצורת מלבן.

3. לשים כף גדושה ממרח תמרים ולמרוח על העלה, לפזר אגוזי מלך, קינמון ולגלגל לגליל. כל גליל להדק – לשטח קצת עם האצבעות.

4. לחתוך את הגליל לפרוסות בעובי 5 ס”מ ולסדר בתבנית.

5. לחמם תנור ל 180 מעלות ולאפות את המעמולים  כ 25 דקות, התחתית מזהיבה.

Maamoul Cookies Filled with Nuts and Dates

4746 צפיות 6 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגיות מסורתיות על בסיס בצק פריך. החמאה שבבצק בהחלט עדיפה על פני מרגרינה.
בחמאה אמנם יש שומן רווי, אך היא עשויה משומן שהגוף מכיר ויודע לפרק בכמויות סבירות. המרגרינה, לעומת זאת, מכילה שומן טראנס- שומן מוקשה שהגוף מתקשה להתמודד איתו ולפרק אותו ולכן הוא משפיע לרעה על פרופיל השומנים בגוף.
המילוי על בסיס של ממרח תמרים ואגוזי מלך בכמות נכבדת. אגוזי המלך מכילים שומן בלתי רווי, סיבים תזונתיים, סידן, אשלגן, מגנזיום, ויטמינים מקבוצת B ועוד הרבה טוב.
לפי חלוקה של כל הכמות ל20 עוגיות, כל מעמול מכיל 180 קלוריות. עוגיה עשירה וטעימה, בהחלט מאתגר לא “להקפיץ” 3-4 חתיכות.
כקינוח ארוחה אני ממליצה להסתפק באחד, כארוחת ביניים- תכינו כוס קפה או תה ותתפנקו עם עוגיה או שתיים.

מעמולים במילוי אגוזים ותמריםמעמולים במילוי אגוזים ותמריםאיזה טעם נפלא יש לעוגיות האלה…מעמולים במילוי אגוזים ותמרים

ממכרות בטירוף!מעמולים במילוי אגוזים ותמריםלא עומדת בפיתוי אני חייבת לטעום,לפחות אחתמעמולים במילוי אגוזים ותמריםמעמולים במילוי אגוזים ותמרים

29
תגובות

  הרשם  
עדכן
אודליה

ניקי, סליחה על השעה. הכנתי את המעמולים ואני צריכה לקחת אותם איתי מחר בבוקר. האם לשמור בחוץ?

גילה יוגב

הי ניקי,
ניסיתי להכין את המתכון בערב שישי.הכל נשקל לפי הכתוב.לצערי, הבצק יצא יבש ולא ניתן היה לרדדו(הושלך לפח).מתגובתך היום לסיסי, אני מבינה שאפשר להוסיף נוזלים..( לא חשבתי …)
בדרכ אני מכינה מתכונים מהאתר ויוצא מצוין…

סיסי

שלום ניקי, ראשית רוב תודות על מתכונים קלים, נהדרים וטעימי. הכנתי בסופ”ש את המתכון למעמולים. לצערי הרב הבצק לא התחבר היטב וברידוד הוא ממש התפורר. את המצרכים אני תמיד אבל תמיד שוקלת (לא מודדת לפי כוסות). כל מרכיב של הבצק נשקל בנפרד. הייתכן ועשיתי משהו לא נכון??

אורנית

תופח…

אורנית

קמח תפוח???