יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

עוגות וקינוחים עוגות שמרים

עוגת שמרים שוקולד

17 אוקטובר 2012
(Visited 52,097 times, 2 visits today)
עוגת שמרים שוקולד

עוגת שמרים שוקולד

הגיע הזמן למתכון דנדש של עוגת שמרים, לא שהראשון לא טוב אבל אני אוהבת לשנות מידי פעם ולהכין משהו חדש
ומה יכול להתחרות בעוגת שמרים חמה שמריחה ריח של אפייה כזה שאומר הגעתי הבייתה והכי מתאים לי שוקו חם עם עוגה ליד. מה בא לכם ? שוקולד או חלבה ואפילו קינמון, ממרח שוקולד הולך נהדר ועכשיו התבלבלתי מרוב כל המילויים יש כל כך הרבה אפשרויות. מה עוד לא הלכתם למטבח ?

מרכיבים:

קילו קמח
50 ג' שמרים טריים / 2 כפות שמרים יבשים
80 ג' סוכר (4 כפות)
2 כפיות שטוחות מלח
4 כפות אבקת אינסטנט וניל
2 כוסות חלב חמים
4 חלמונים
250 ג' חמאה רכה

סירופ:
חצי כוס מים
חצי כוס סוכר
כפית תמצית וניל

מילוי:
ממרח שוקולד
שערות חלבה

אולי תאהב גם את...♥

  • מאפינס שוקולד צ'יפס ב 10 דקות הכנה

    מאפינס שוקולד צ'יפס שמרגישים את טעם השוקולד בכל ביס הם רכים ופשוטים ביותר, תפנו לכם 10 דקות זה הכל והמאפינס בדרכם לתנור ואפילו לא הוצאתי את המיקסר לערבב למלא את השקעים ותנו לתנור לעשות את שלו.
    עשיתי שינוי קטן שההפך את המאפינס מטובים למדהימים, רציתי שהשוקולד יורגש אבל לא ישתלט אז החלטתי לא להשתמש בשוקולד צ'יפס אלא לעשות משהו אחר שינוי קטן והמאפינס יצאו רכים נימוחים ושוקולדים, מוזמנים לקרוא את המתכון.
    רוצים להעסיק את הילדים תכינו איתם זה באמת קלי קלות, כמה חבל שזה רק 11 יחידות.

    11 מאפינס

  • רולדת כתמים מדהימה

    איזה רולדה משגעת! ממבט ראשון היא נראית מסובכת ומי רוצה להתעסק עם עוגות מסובכות.
    הרולדה הזאת ממש לא קשה להכנה והכתמים האלה יוצאים נהדר והכנתי בדרך שהיא קלה ביותר.
    אני כן ממליצה להשתמש בשקי זילוף זה מאוד מקל על ההכנה של העוגה. אם אני מגזימה לקח לי 20 דקות להכניס את העוגה לתנור באמת לא עוגה קשה ואיזו רולדה יפהפייה יצאה לי.
    בא לכם להרשים את האורחים ? זאת בדיוק העוגה בשביל לעשות רושם ואחרי שחותכים מגלים איזו עוגה מעלפת!
    הטעם נהדר מי לא אוהב וניל ? המראה מדהים שתבינו אביב נשאר איתי במטבח כי הוא התלהב מהשילוב של הצבעים.
    תרוצו להכין. אין בעיה לשמור בהקפאה מספר ימים. לפני שמתחילים להכין כדאי לראות את הסרטון.

  • עוגת שיש בחושה ורכה ב 10 דקות עבודה

    עוגה יפהפייה! בפירוש אחת העוגות היפות שהכנתי. עוגת שיש מפנקת וטעימה בטירוף.
    החלטתי לשחק עם הבלילות לא סתם לקשקש עם סכין בשביל ליצור צורות אלא ממש להשקיע.
    הכנתי עוגה בחושה וביתית שום דבר מסובך מה שיפה בעוגה הזאת שהיא יוצאת אחרי שחותכים ממש כמו זברה בצורת פסים. רק אחרי שחותכים את העוגה מבינים כמה שהיא יפה. היא על בסיס שמן בלי טיפת חמאה או מרגרינה, כל מה שאתם צריכים זה 10 דקות והעוגה נכנסת לתנור. מסוג העוגות הבחושות שאי אפשר להפסיק ליישר וליישר עוד קצת, תהנו מהמחמאות 🙂

    תבנית 24

  • שבלולי קינמון וסוכר מהירים

    הקטנים האלה טעימים! קבלו סינרול לעצלנים בלי להשקיע אני מבטיחה. אתם מכירים את הרגע שמתחשק משהו מתוק בלי להשקיע יותר מידי ? אני בעד קיצורי דרך בלי להכין בצק לחכות להתפחה אין לי זמן רציתי משהו יותר פשוט.
    לרגעים כאלה בדיוק אני מחזיקה בבית בצק שמרים עלים. אחת ל… יוצא לי להשתמש בו והוא נהדר.
    בלי להפעיל את המיקסר או ללכלך כלים כל מה שצריך לפתוח את הבצק ולהכין שבלולי סוכר וקינמון מעולים!
    זה הכי קל שיש לפזר לגלגל לחתוך ולתנור. אין משהו יותר קל מזה.

    40 שבלולים

הכנות:

1. לשים במיקסר את הקמח, סוכר, אינסטנט ומלח ולערבל כמה שניות, להוסיף את השמרים ולהמשיך לערבל, להוסיף את החלב, חלמונים וחמאה בהדרגה, לעבד לבצק חלק וגמיש.

2. לשמן קערה ולהניח את הבצק, לכסות ולהתפיח עד שמכפיל את הנפח

אפשרויות הכנה:
הכי בסיסי רולדות שמרים וגם לא עובדים קשה. לחלק את הבצק לארבעה חלקים כל חלק לרדד לריבוע למרוח שוקולד ולגלגל, משם להעביר לתבנית אינגליש קייק, להתפיח כ 15 דקות, בינתיים להדליק את התנור שיתחיל להתחמם. להבריש עם ביצה ולהכניס לתנור את ארבע התבניות לאפות עד שהן זהובות – חומות בערך 30 – 40 דקות, לקראת הסוף שרואים שאוטוטו העוגות מוכנות להרתיח את מצרכי הסירופ כמה דקות ולהבריש את העוגות בנדיבות. יוצאות 4 רולדות.

עוד אפשרות רולדות בורג, מקסים ולא קשה להכין. לחלק את הבצק לששה חלקים, כל חלק לרדד למלבן בגודל 23X23, במרכז לשים כף גדושה ממרח שוקולד ולמרוח באופן שווה, אפשר לפזר שערות חלבה לגלגל מעט למתוח הבצק גמיש. בסופו של דבר אורך הגליל 30 ס"מ, להניח את הרולדות אחת על השנייה כמו פלוס (+) גדול וללפף אחת על השנייה.
משם להעביר לתבנית אינגליש קייק ולהתפיח כ 15 דקות.
ההמשך כמו מקודם בינתיים להדליק את התנור שיתחיל להתחמם. להבריש עם ביצה ולהכניס לתנור את שלוש התבניות לאפות עד שהן זהובות – חומות בערך 30 – 40 דקות, לקראת הסוף שרואים שאוטוטו העוגות מוכנות להרתיח את מצרכי הסירופ כמה דקות ולהבריש את העוגות בנדיבות יוצאות 3 רולדות בורג.

האפשרות החביבה עליי קראנץ שוקולד שאלו העוגות הכי יפות.
לחלק את הבצק לארבע חלקים, כל חלק לרדד למלבן במרכז לשים כף גדושה ממרח שוקולד ולמרוח באופן שווה על כל הבצק, לגלגל לגליל, לקחת סכין טובה ולחצות את הבצק באמצע ללפף את שני החלקים אחת על השני ולהעביר לתבנית אינגליש קייק. ההמשך כמו מקודם בינתיים להדליק את התנור שיתחיל להתחמם. להבריש עם ביצה ולהכניס לתנור את שלוש התבניות לאפות עד שהן זהובות – חומות בערך 30 – 40 דקות, לקראת הסוף שרואים שאוטוטו העוגות מוכנות להרתיח את מצרכי הסירופ כמה דקות ולהבריש את העוגות בנדיבות. יוצאים 4 קראנצ'ים
יש סרטון באתר איך להכין קראנץ שוקולד

כדאי לדעת ש…
ניתן להתפיח את הבצק התפחה ראשונה במקרר 8 – 9 שעות, נכון שכתבתי הרבה אבל ההכנה די פשוטה נסו ולא תאמינו כמה שזה קל, אפשר להשתמש בקמח שמרים אותה כמות. ניתן להקפיא את העוגות אחרי מריחת הסירופ.
אני חותכת כשהעוגה קפואה כמה פרוסות ומכניסה למיקרו זה יוצא נהדר.

עוגת שמרים שוקולדעוגת שמרים שוקולדעוגת שמרים שוקולד

גולשים מכינים וממליצים:

הילה : "ניקי!!!
אני אופה לא מעט אבל בצק כזה לא פגשתי עדיין.
כל כיף לעבוד איתו, לא נדבק
מתמסר למערוך כל כך נהנתי שיצאו 5 קראנצים חלבה ופיסטוקים ושוקולד נוטלה
יצא מדהים!!! תודה רבה:)"

סימה : רציתי להודות לך על המתכון הזה, ולעדכן אותך ואת כל מי שרוצה להפוך את המתכון לפרווה: המרתי את החמאה בחצי כוס שמן+כף ואת החלב כוס מים חמימים, ולא תאמיני איזה טעים יצא! בנוסף הבצק תפח מאוד מהר… והכי חשוב- העוגות חוסלו תוך יום:) תודה רבה לך!

אפרת:"ניקי המתכון מדהים. יצאו לי 3 שרוולים של שושנים. פשוט נהדר. תודה רבה"

חני : "וואוו ניקי איזה שמרים!! הריח משגע והטעם בכלל…
שמתי ברולדה אחת ממרח חלבה עם קינמון ובשניה ממרח חלבה עם קפה ואגוזים.
נדירות של מתכון..נכנס למועדפים. תודה ניקי אין עלייך תבורכי!"

 

הרשם
עדכן
586 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות