


עוגיות שוקולד פשוטות
הלכתי הפעם על עוגיות שוקולד, בדרך כלל אני מכינה עוגיות בלי שוקולד נטו עוגיות חמאה אבל יש דרישה מהילדים ואני לא יכולה לומר להם לא אז הכנתי להם עוגיות שוקולד. עוגיות מפתיעות קלות וטעימות מאוד.
60 עוגיות
מרכיבים:
150 ג’ חמאה קרה
150 ג’ סוכר (3/4 כוס)
ביצה
300 ג’ קמח (2 כוסות+ 2 כפות)
2 כפות שטוחות ממרח שוקולד
הכנות:
1. לחתוך את החמאה לקוביות קטנות ולשים במיקסר להוסיף את שאר המצרכים כולל הממרח שוקולד ולעבד לגושי בצק / פירורי בצק גסים מאוד לעצור את המיקסר ולאסוף את הבצק לכדור.
2. להכניס למקרר לשעה וחצי.
3. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.
4. לחתוך מחצית מהבצק ומחצית שנייה להשאיר במקרר, לרדד את הבצק לעלה ולקרוץ צורות, לעשות את אותו הדבר גם עם החלק השני של הבצק.
5. להכניס לתנור ולאפות כ 8 דקות.
הערות:
הבצק קצת לא נוח לעבוד בסבלנות לקמח את משטח העבודה.
גולשים מכינים וממליצים:
רות : העוגיות יצאו מקסימות, נימוחות וטעימות, יצרתי מהן כדורים וזה יצא מצוין – הבפנים היה רך ועסיסי. תודה!
דניאל : ניקי מה נשמע? העוגיות מאוד מאוד טעימות ומתחסלות במהירות!!! מומלצות בחום! שבת שלום, דניאל
היי ניקי!!
שמעי התרגשתיייי הסיפור עם הבן שלך ממששששש מרגש;)
יש לי שתי שאלות :
1) אני שומרת כשרות הבד״ץ אז אפשר להחליף בשוקולד השחר??
2) אם יש לי 50 גר חמאה את יכולה להגיד לי את ההמרות של כל המוצרים??
תודה רבה!
המתכון השלישי של עוגיות שאני מכינהב24 שעות האחרונות..וכולם כל כך טעימים!!! ממש השראה! :)) יום מתוק!!
היי ניקי אני רוצה להכין את העוגיות יש לי רק קמח תופח אפשרי?
היי ניקי,לאיזה עובי צריך לחתוך ?
היי ניקי,
יש לי שאלה לגבי עוגיות החמאה, אני כותבת כאן מכיוון שאין לי אפשרות לכתוב שם הערה. רציתי לשאול אם אעשה עוגיות חמאה על נייר טרנספר, הציור יעבוד לעוגייה כמו שעובר למרנג ?
תודה מראש 🙂
https://www.nikib.co.il/cakes-dessert/cookies/5733/
הכנתי את העוגיות אם 100 גר’ חמאה, וזה יצא די טעים, יש עוגיות (מאלה שהכנתי) שממש כמו לאכול
אבנים מהרחוב.איך התבאסתי.
היי ניקי זו שוב אני…
רציתי להגיד לך שפעם ראשונה שנכנסתי לקרוא את המתכון הזה וההקדמה שלך מאוד ריגשה אותי כי היום זה הפעם הראשונה שהילד הגדול שלי(הוא בכור בן 5) יצא לטיול, אומנם זה עד הצהריים אבל עדיין התרגשתי וקצת מודאגת הכנתי לו תיק מלא בדברים טובים והעוגיות זה רעיון נפלא אולי לפעם הבאה אכין בעז”ה! טוב, חפרתי לך מספיק, רק רציתי לשתף אותך….