יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

עוגות גבינה לשבועות עוגות וקינוחים עוגות שמרים שבועות

שושני גבינה

12 מאי 2021
(Visited 11,746 times, 15 visits today)

שושני גבינה

אין כמו עוגת שמרים זאת המלכה של העוגות ועוגת שמרים עם גבינה זאת עוגה מופלאה רכה אוורירית נהדרת.
זאת אחת העוגות הכי טעימות שתכינו תוסיפו מילוי גבינה וקיבלתם עוגה שאי אפשר לעמוד בפניה.
הבצק משגע קל לעבודה, תנו לו את הזמן שלו לתפוח ותקבלו תוצאה נהדרת, הבעיה שלי זה עם המילוי שכל הזמן טעמתי ממנו כפית פה כפית שם 🙂 בא לכם להשקיע ולקבל המון מחמאות ? תדמיינו שבלולי שמרים חמים עם גבינה ולא תרגישו איך השבלולים האלה מתחסלים. מחמאות מפה ועד הודעה חדשה.
את הדבר הכי חשוב לא אמרתי תסתכלו על דרך ההכנה היא שונה מהרגיל.

11 שושני גבינה
תבנית 26 + אינגליש קייק 30 ס”מ

מרכיבים:

חצי קילו קמח (3 וחצי כוסות + כף נוספת)
11 ג’ שמרים יבשים (כף) או
25 ג’ שמרים טריים
40 ג’ סוכר (2 כפות)
כפית שטוחה מלח
40 ג’ אבקת אינסטנט וניל (2 כפות)
240 מ”ל חלב חמים (כוס)
2 חלמונים
125 ג’ חמאה רכה

סירופ:
120 מ”ל מים
40 ג’ סוכר (2 כפות)

מילוי גבינה:
500 ג’ גבינה לבנה 5%
3 כפות יפות גבינה לבנה בנוסף
חלמון
100 ג’ סוכר (חצי כוס)
כף אינסטנט וניל

אולי תאהב גם את...♥

  • עוגת גזר ב 5 דקות הכנה

    היה לי המון גזר במקרר והדבר הראשון שחשבתי עליו זאת עוגת גזר.
    בתכל’ס ותשאירו את זה בינינו זאת עוגה לעצלנים אני אפילו לא הוצאתי את המיקסר היא עד כדי כך קלה.
    הוספתי את מה שאני אוהבת קינמון, אגוזים והכנסתי המון גזר, מצאתי תבנית יפהפייה, 10 דקות בהגזמה והעוגה נכנסה לתנור. הריח הרג אותי 🙂 אם יש עוגה שמתאימה לשבת זאת העוגה הזאת והיא פרווה בלי להתחיל לחשוב על תחליפים
    והכי יפה אף אחד לא מנחש שזאת עוגת גזר, הם לא מבינים מה עושה את העוגה לכל כך טובה ורכה
    (לא חייבים לגלות זאת עוגת גזר) לגרד את הגזר להוסיף את שאר המצרכים להכניס לתנור.
    תודה רבה יש לי עוגה לשבת ועכשיו אפשר להכין דברים נוספים.

    תבנית 22

  • ארוחה חלבית שבועות 2021

    איזה כיף שבועות מגיע ואוו איזה יופי של חג,  אני אוהבת את השפע את הצבעוניות של החג גבינות מפה ועד הודעה חדשה.
    אני כבר מדמיינת את הקישים והפשטידות והנה עוד הזדמנות להכין בויאקוס (מתכון מעולה)
    חג נהדר להשתולל עם מתכונים חלביים מכל הסוגים, בקיצור להפציץ עם מתכונים טובים שיעשו רושם על האורחים.
    אני ממשיכה עם המנהג שלי אני מעלה תפריט לשבועות למי שמתלבט מה להכין, לא סגור עדיין, המבחר מבלבל והלכתם לאיבוד קבלו מגוון של מתכונים חלביים לא קשים להכנה ומזה טעימים.
    אחרי השנה הקשה שעברנו מגיע לנו לחגוג, לחייך, להיות מאושרים ולהודות על מה שיש לנו.

  • רוגלך ב 15 דקות הכנה

    לפעמים לא בא לי להשקיע ובא לי להכין משהו מתוק בלי לטרוח יותר מידי (תקראו לי עצלנית) הפעם הלכתי על מתכון קלי קלות שנותן תוצאה נהדרת, אפשר לקרוא לזה רוגלך לעצלנים 🙂
    אני יודעת כמה שזה קל להכין בצק שמרים בבית ואני מכינה רוגלך כבר הרבה שנים והפעם חיפשתי את החיים הקלים. השתמשתי בבצק שמרים מוכן ואיזו רוגלך מדהימים יצאו לי, איזה כיף של מתכון לקח לי אולי 15 דקות להכין ולהכניס לתנור.
    ריח שוקולדי נפלא בקושי הספקתי לשים את הסירופ והתבנית חוסלה!
    למחרת הכנתי עוד נגלה כי הייתי חייבת לצלם תוצאה סופית ולא נשאר לי מה לצלם. תרוצו להכין זאת התמכרות נהדרת.

    50 – 60 יחידות

  • פשטידת בטטה מעולה ב 10 דקות הכנה

    איזה כיף של מתכון, התחשק לי להכין פשטידה לארוחת ערב משהו מהיר ושיראה טוב, הבטטות קרצו לי מהשיש כתומות ויפות מה שאני לא אכין איתן משהו ?
    בדקתי יש לי בצל, יש גבינות טובות במקרר, לקח לי 10 דקות לתקתק במהירות את הפשטידה ולהכניס אותה לתנור.
    יש מתכונים שאני מכינה אותם בלי לחשוב בגלל שהם יוצאים כל כך טוב והפשטידה הזאת היא שדרוג נהדר לארוחת ערב, ליד אני מוסיפה ירקות, מרק טוב זה חובה בתקופה הזאת, רגע צריך עוד משהו ?

    אינגליש קייק

הכנות:

הכנת המילוי:
1. תתחילו מהשלב הזה קודם, לסנן את הגבינה מהנוזלים כשלוש שעות, להניח מגבת בתוך מסננת לשפוך את הגבינה ולתת לנוזלים לצאת.

2. לערבב את הקמח, סוכר, וניל ומלח להוסיף את השמרים ולערבב קלות, להוסיף את החלמונים, חלב והחמאה וללוש לבצק חלק ורך, להתפיח עד שהבצק מכפיל את הנפח כשעתיים.

3. לרדד את הבצק למלבן גדול 30X40 למרוח את המילוי ולחתוך לרצועות עבות, כל רצועת בצק לגלגל לשבלול, את השבלולים לסדר בתבנית צמודים אבל לא מאוד צמודים.

4. להתפיח 15 דקות, לחמם תנור ל 180 מעלות, לטרוף ביצה וסילאן להבריש את השבלולים בעדינות לאפות כ 25 דקות.

5. לבשל את המים והסוכר כמה דקות ולהבריש את השבלולים כשהם יוצאים מהתנור.

Sweet Cheese Rolls

עוגת שמרים זו תמיד חוויה, בוודאי כשמדובר במילוי גבינה. במקרה הזה העוגה הופכת להיות פחות פחמימתית ומשולבת יותר חלבון, מה שמייצר יתרון מבחינה תזונתית.

במתכון זה המרכיב השומני העיקרי בבצק השמרים הוא החמאה , כיום אנו יודעים שחומצות השומן הטבעיות בחמאה עדיפות על אלו שבמרגרינה שחלקן סינטטיות ופחות מוכרות לגוף. מילוי הגבינה רזה יחסית ומתבסס על גבינה לבנה עם 5 אחוזי שומן בלבד. מתקבלת פה עוגה מרשימה ומיוחדת ולא שמנה במיוחד, הכל תלוי כמובן גם בכמות שנאכל ממנה.

בהנחה שנחלק את הבצק והמילוי לתבנית עגולה ולתבנית אינגליש קייק נוספת, העוגה העגולה מכילה כ3200 קלוריות ובאינגליש קייק כ1600 קלוריות.
אם נפרוס את העוגות לפרוסות ולא “נקטוף “את השושנים בשלמותן, בכל פרוסה כ160 קלוריות של פחמימה משולבת חלבון. האתגר האמיתי הוא להסתפק בפרוסה אחת. מזכירה לכם את חשיבות ה”צילחות”- תעבירו לצלחת, תכינו שתייה חמה ליד ותתענגו מכל ביס.

עוגת שמרים שושנים גבינה עוגת שמרים שושנים גבינהעוגת שמרים שושנים גבינה

הרשם
עדכן
22 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

ניקי שלום,
עשיתי את עוגת שושני השמרים וגבינה לשבועות. יצא מדהים.
הבעיה כשרידדתי את הבצק לפי ההוראות לפלטה של כ- 30X40 ס”מ, ומרחתי שכבה ממש עבה של הגבינה שיצאה מכל הכיוונים -עדיין נשאר לי עוד חומר.
אבל הטעם והמראה ממש מדהימים. העוגות נעלמו ברגע.
תודה, ניקי.
אלישבע

צריך לשמור אותה במקרר עד מחר?

הי
האם אפשר גם לשים מלית שוקולד ?
3 כפות גבינה וחלמון זהאחרי הסינון?

ערב טוב ניקי, סליחה על השעה המאוחרת, איך פותחים אפליקצייה שלך מה רושמים?

בהמשך לשאלות הקודמות?
האם אפשר להשתמש בשמן במקום חמאה?
(כמה משמעותי?)

האם חייב לסנן את הגבינה?
(במידה וכן, חייב במגבת וככ הרבה זמן?)
והאם אפשר לעבד את הבצק ביד?

האם מתאים להקפיא?