שושני גבינה
אין כמו עוגת שמרים זאת המלכה של העוגות ועוגת שמרים עם גבינה זאת עוגה מופלאה רכה אוורירית נהדרת.
זאת אחת העוגות הכי טעימות שתכינו תוסיפו מילוי גבינה וקיבלתם עוגה שאי אפשר לעמוד בפניה.
הבצק משגע קל לעבודה, תנו לו את הזמן שלו לתפוח ותקבלו תוצאה נהדרת, הבעיה שלי זה עם המילוי שכל הזמן טעמתי ממנו כפית פה כפית שם 🙂 בא לכם להשקיע ולקבל המון מחמאות ? תדמיינו שבלולי שמרים חמים עם גבינה ולא תרגישו איך השבלולים האלה מתחסלים. מחמאות מפה ועד הודעה חדשה.
את הדבר הכי חשוב לא אמרתי תסתכלו על דרך ההכנה היא שונה מהרגיל.
11 שושני גבינה
תבנית 26 + אינגליש קייק 30 ס"מ
מרכיבים:
חצי קילו קמח (3 וחצי כוסות + כף נוספת)
11 ג' שמרים יבשים (כף) או
25 ג' שמרים טריים
40 ג' סוכר (2 כפות)
כפית שטוחה מלח
40 ג' אבקת אינסטנט וניל (2 כפות)
240 מ"ל חלב חמים (כוס)
2 חלמונים
125 ג' חמאה רכה
סירופ:
120 מ"ל מים
40 ג' סוכר (2 כפות)
מילוי גבינה:
500 ג' גבינה לבנה 5%
3 כפות יפות גבינה לבנה בנוסף
חלמון
100 ג' סוכר (חצי כוס)
כף אינסטנט וניל
הכנות:
הכנת המילוי:
1. תתחילו מהשלב הזה קודם, לסנן את הגבינה מהנוזלים כשלוש שעות, להניח מגבת בתוך מסננת לשפוך את הגבינה ולתת לנוזלים לצאת.
2. לערבב את הקמח, סוכר, וניל ומלח להוסיף את השמרים ולערבב קלות, להוסיף את החלמונים, חלב והחמאה וללוש לבצק חלק ורך, להתפיח עד שהבצק מכפיל את הנפח כשעתיים.
3. לרדד את הבצק למלבן גדול 30X40 למרוח את המילוי ולחתוך לרצועות עבות, כל רצועת בצק לגלגל לשבלול, את השבלולים לסדר בתבנית צמודים אבל לא מאוד צמודים.
4. להתפיח 15 דקות, לחמם תנור ל 180 מעלות, לטרוף ביצה וסילאן להבריש את השבלולים בעדינות לאפות כ 25 דקות.
5. לבשל את המים והסוכר כמה דקות ולהבריש את השבלולים כשהם יוצאים מהתנור.
בהנחה שנחלק את הבצק והמילוי לתבנית עגולה ולתבנית אינגליש קייק נוספת, העוגה העגולה מכילה כ3200 קלוריות ובאינגליש קייק כ1600 קלוריות.
אם נפרוס את העוגות לפרוסות ולא "נקטוף "את השושנים בשלמותן, בכל פרוסה כ160 קלוריות של פחמימה משולבת חלבון. האתגר האמיתי הוא להסתפק בפרוסה אחת. מזכירה לכם את חשיבות ה"צילחות"- תעבירו לצלחת, תכינו שתייה חמה ליד ותתענגו מכל ביס.