יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

עוגות גבינה לשבועות עוגות וקינוחים עוגות שמרים שבועות

שושני גבינה

12 מאי 2021
(Visited 13,474 times, 1 visits today)

שושני גבינה

אין כמו עוגת שמרים זאת המלכה של העוגות ועוגת שמרים עם גבינה זאת עוגה מופלאה רכה אוורירית נהדרת.
זאת אחת העוגות הכי טעימות שתכינו תוסיפו מילוי גבינה וקיבלתם עוגה שאי אפשר לעמוד בפניה.
הבצק משגע קל לעבודה, תנו לו את הזמן שלו לתפוח ותקבלו תוצאה נהדרת, הבעיה שלי זה עם המילוי שכל הזמן טעמתי ממנו כפית פה כפית שם 🙂 בא לכם להשקיע ולקבל המון מחמאות ? תדמיינו שבלולי שמרים חמים עם גבינה ולא תרגישו איך השבלולים האלה מתחסלים. מחמאות מפה ועד הודעה חדשה.
את הדבר הכי חשוב לא אמרתי תסתכלו על דרך ההכנה היא שונה מהרגיל.

11 שושני גבינה
תבנית 26 + אינגליש קייק 30 ס”מ

מרכיבים:

חצי קילו קמח (3 וחצי כוסות + כף נוספת)
11 ג’ שמרים יבשים (כף) או
25 ג’ שמרים טריים
40 ג’ סוכר (2 כפות)
כפית שטוחה מלח
40 ג’ אבקת אינסטנט וניל (2 כפות)
240 מ”ל חלב חמים (כוס)
2 חלמונים
125 ג’ חמאה רכה

סירופ:
120 מ”ל מים
40 ג’ סוכר (2 כפות)

מילוי גבינה:
500 ג’ גבינה לבנה 5%
3 כפות יפות גבינה לבנה בנוסף
חלמון
100 ג’ סוכר (חצי כוס)
כף אינסטנט וניל

אולי תאהב גם את...♥

  • מוס קפה מעולה ב 10 דקות הכנה

    אתם אוהבים קפה ? בעצם אני אחדד את השאלה אתם אוהבים מתכונים עם קפה ? ואוו כמה שאני אוהבת את זה.
    הפעם הלכתי על מתוק קינוח מופלא שכולו קפה, לא שוקולד אלא נטו קפה, אוהבי הקפה עומדים להתאהב.
    שימו לב כמה פשוט להכין קינוחי קפה כאלה טעימים 10 דקות וקינוחי קפה משגעים עמדו על השולחן במטבח
    ואני רוצה לגלות לכם סוד, בדרך כלל כשמכינים קינוחים צריך לקרר על מנת שיתייצב לפחות שעה ואפילו יותר כאן לא צריך.
    אז כשכתבתי 10 דקות הכנה אחרי 10 דקות הכפית הראשונה של מוס קפה מעולה כבר הייתה בפה שלי. יש יותר טוב מזה ?

    6 כוסיות

  • עוגת דבש ב 5 דקות הכנה

    איזה כיף ראש השנה בדרך ושוב מדברים על עוגות דבש והפעם אני מביאה את אחת מעוגות הדבש הכי קלות שיש, ללא מיקסר כל העוגה נעשית בערבוב ידני, לא צריך תחליפים כי העוגה הזאת פרווה ומצרכים שיש לכל אחד בבית.
    בכל העוגה הזאת יש ביצה אחת איך זה יכול להיות ? עוגת אינגליש קייק עם ביצה אחת ולא צריך יותר.
    חסכתי בכלים בסך הכל קערה אחת וזהו לקח לי חמש דקות להכין והעוגה נכנסה לתנור. יש יותר טוב מזה ?
    תנו לי רק עוגות כאלה שלא עובדים קשה והתוצאה נהדרת. עוגה דבש רכה משגעת מזכירה את העוגות דבש של פעם של הסבתות. תכירו את הלהיט הלהיט החדש של ראש השנה, עוגת דבש פרווה בחמש דקות הכנה.

    אינגליש קייק

  • עוגיות רולדה פרווה הכי ממכרות שיש!

    בצק מופלא! והכי טוב בבצק הזה שהוא פרווה הוא נוח לעבודה ויוצאות עוגיות מדהימות.
    אם כבר עוגיות ליד הקפה משהו מתוק בקטנה אז רק העוגיות האלה, הן נחטפות!
    אני רוצה לומר לכם שאין בהן הרבה שמן ואפילו הורדתי בכמות הסוכר העיקר שיהיה כיף לאכול בלי ריגשי אשם.
    תמיד רציתי שתיהיה לי רולדה ללא חמאה או מרגרינה ושהבצק יהיה קל לעבודה (לא דבר פשוט לבצע) והצלחתי!
    הבצק הזה מעולה והוא נותן תוצאה נהדרת.

    2 רולדות

  • עוגת מוס קפה משגעת וממכרת!

    הגיע הזמן לאחת מעוגות המוס הכי חביבות עליי.  אני מכינה את העוגה הזאת כבר שנים ורק בתקופה האחרונה הבנתי שלא העלתי את המתכון לאתר כמובן שמיהרתי לצלם וגם הכנתי סרטון לעוגה היפהפייה הזאת שיהיה הכי קל להכנה.
    אני אוהבת את המוס קפה הוא לא סתם מוס וניל יש לו טעם קפוצ’ינו נהדר בעזרת הקפה והמייפל וגם אם אתם לא אוהבים קפה תנסו השילוב ביחד עם הווניל זה קסם! אני ואביב לא מפסיקים לטעום מהקערה ואוו כמה טעים.
    בסיס שוקולדי עשיר עם מוס טעים וגם הוספתי בישקוטים שחוצים את העוגה והכל ביחד נותן עוגת רושם יפהפייה.
    חוששים מעבודה קשה ? ממש לא ההכנה קלה ופשוטה וזאת עוגה שרק רוצים לאכול ממנה שוב ושוב.
    תסתכלו על התמונות ותדמיינו את הביס 🙂

    תבנית 24

הכנות:

הכנת המילוי:
1. תתחילו מהשלב הזה קודם, לסנן את הגבינה מהנוזלים כשלוש שעות, להניח מגבת בתוך מסננת לשפוך את הגבינה ולתת לנוזלים לצאת.

2. לערבב את הקמח, סוכר, וניל ומלח להוסיף את השמרים ולערבב קלות, להוסיף את החלמונים, חלב והחמאה וללוש לבצק חלק ורך, להתפיח עד שהבצק מכפיל את הנפח כשעתיים.

3. לרדד את הבצק למלבן גדול 30X40 למרוח את המילוי ולחתוך לרצועות עבות, כל רצועת בצק לגלגל לשבלול, את השבלולים לסדר בתבנית צמודים אבל לא מאוד צמודים.

4. להתפיח 15 דקות, לחמם תנור ל 180 מעלות, לטרוף ביצה וסילאן להבריש את השבלולים בעדינות לאפות כ 25 דקות.

5. לבשל את המים והסוכר כמה דקות ולהבריש את השבלולים כשהם יוצאים מהתנור.

Sweet Cheese Rolls

עוגת שמרים זו תמיד חוויה, בוודאי כשמדובר במילוי גבינה. במקרה הזה העוגה הופכת להיות פחות פחמימתית ומשולבת יותר חלבון, מה שמייצר יתרון מבחינה תזונתית.

במתכון זה המרכיב השומני העיקרי בבצק השמרים הוא החמאה , כיום אנו יודעים שחומצות השומן הטבעיות בחמאה עדיפות על אלו שבמרגרינה שחלקן סינטטיות ופחות מוכרות לגוף. מילוי הגבינה רזה יחסית ומתבסס על גבינה לבנה עם 5 אחוזי שומן בלבד. מתקבלת פה עוגה מרשימה ומיוחדת ולא שמנה במיוחד, הכל תלוי כמובן גם בכמות שנאכל ממנה.

בהנחה שנחלק את הבצק והמילוי לתבנית עגולה ולתבנית אינגליש קייק נוספת, העוגה העגולה מכילה כ3200 קלוריות ובאינגליש קייק כ1600 קלוריות.
אם נפרוס את העוגות לפרוסות ולא “נקטוף “את השושנים בשלמותן, בכל פרוסה כ160 קלוריות של פחמימה משולבת חלבון. האתגר האמיתי הוא להסתפק בפרוסה אחת. מזכירה לכם את חשיבות ה”צילחות”- תעבירו לצלחת, תכינו שתייה חמה ליד ותתענגו מכל ביס.

עוגת שמרים שושנים גבינה עוגת שמרים שושנים גבינהעוגת שמרים שושנים גבינה

הרשם
עדכן
22 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

ניקי שלום,
עשיתי את עוגת שושני השמרים וגבינה לשבועות. יצא מדהים.
הבעיה כשרידדתי את הבצק לפי ההוראות לפלטה של כ- 30X40 ס”מ, ומרחתי שכבה ממש עבה של הגבינה שיצאה מכל הכיוונים -עדיין נשאר לי עוד חומר.
אבל הטעם והמראה ממש מדהימים. העוגות נעלמו ברגע.
תודה, ניקי.
אלישבע

צריך לשמור אותה במקרר עד מחר?

הי
האם אפשר גם לשים מלית שוקולד ?
3 כפות גבינה וחלמון זהאחרי הסינון?

ערב טוב ניקי, סליחה על השעה המאוחרת, איך פותחים אפליקצייה שלך מה רושמים?

בהמשך לשאלות הקודמות?
האם אפשר להשתמש בשמן במקום חמאה?
(כמה משמעותי?)

האם חייב לסנן את הגבינה?
(במידה וכן, חייב במגבת וככ הרבה זמן?)
והאם אפשר לעבד את הבצק ביד?

האם מתאים להקפיא?