יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

עוגות גבינה לשבועות עוגות וקינוחים עוגות שמרים שבועות

שושני גבינה

12 מאי 2021
(Visited 14,371 times, 3 visits today)

שושני גבינה

אין כמו עוגת שמרים זאת המלכה של העוגות ועוגת שמרים עם גבינה זאת עוגה מופלאה רכה אוורירית נהדרת.
זאת אחת העוגות הכי טעימות שתכינו תוסיפו מילוי גבינה וקיבלתם עוגה שאי אפשר לעמוד בפניה.
הבצק משגע קל לעבודה, תנו לו את הזמן שלו לתפוח ותקבלו תוצאה נהדרת, הבעיה שלי זה עם המילוי שכל הזמן טעמתי ממנו כפית פה כפית שם 🙂 בא לכם להשקיע ולקבל המון מחמאות ? תדמיינו שבלולי שמרים חמים עם גבינה ולא תרגישו איך השבלולים האלה מתחסלים. מחמאות מפה ועד הודעה חדשה.
את הדבר הכי חשוב לא אמרתי תסתכלו על דרך ההכנה היא שונה מהרגיל.

11 שושני גבינה
תבנית 26 + אינגליש קייק 30 ס"מ

מרכיבים:

חצי קילו קמח (3 וחצי כוסות + כף נוספת)
11 ג' שמרים יבשים (כף) או
25 ג' שמרים טריים
40 ג' סוכר (2 כפות)
כפית שטוחה מלח
40 ג' אבקת אינסטנט וניל (2 כפות)
240 מ"ל חלב חמים (כוס)
2 חלמונים
125 ג' חמאה רכה

סירופ:
120 מ"ל מים
40 ג' סוכר (2 כפות)

מילוי גבינה:
500 ג' גבינה לבנה 5%
3 כפות יפות גבינה לבנה בנוסף
חלמון
100 ג' סוכר (חצי כוס)
כף אינסטנט וניל

אולי תאהב גם את...♥

  • מאפה גבינות מהיר

    מהרגע הראשון שנגעתי בבצק הזה התאהבתי, הבצק הזה מעולה לעבודה והוא יוצא נהדר.
    בלי שמרים ועל בסיס מים וכמובן פרווה. בצק נהדר למאפים בלי התפחות ושעות של המתנה, לרדד למלא במילוי שאוהבים ולתנור מי צריך יותר מזה ? בצק בסיסי ופשוט שעושה את העבודה.
    הפעם מאפה גבינות סוג של בורקס לארוחת ערב או בוקר והוא יוצא נהדר יופי של טעמים המרקם של הבצק טוב וביחד עם המילוי גבינה זה מאפה מושלם. אפשר אפילו להקפיא את המאפה ככה שתמיד יש משהו לנשנש בהישג יד.
    למילוי השתמשתי במבחר גבינות שיש לכל אחד בבית במקרר, מאפה מושלם לשבת בבוקר עם סלט ירוק וגבינות.
    שימו לב הקטנים האלה נעלמים מהר במיוחד כשזה יוצא חם מהתנור.

    3 רולדות

  • עוגת שיש בחושה ורכה ב 10 דקות עבודה

    עוגה יפהפייה! בפירוש אחת העוגות היפות שהכנתי. עוגת שיש מפנקת וטעימה בטירוף.
    החלטתי לשחק עם הבלילות לא סתם לקשקש עם סכין בשביל ליצור צורות אלא ממש להשקיע.
    הכנתי עוגה בחושה וביתית שום דבר מסובך מה שיפה בעוגה הזאת שהיא יוצאת אחרי שחותכים ממש כמו זברה בצורת פסים. רק אחרי שחותכים את העוגה מבינים כמה שהיא יפה. היא על בסיס שמן בלי טיפת חמאה או מרגרינה, כל מה שאתם צריכים זה 10 דקות והעוגה נכנסת לתנור. מסוג העוגות הבחושות שאי אפשר להפסיק ליישר וליישר עוד קצת, תהנו מהמחמאות 🙂

    תבנית 24

  • שבלולי קינמון וסוכר מהירים

    הקטנים האלה טעימים! קבלו סינרול לעצלנים בלי להשקיע אני מבטיחה. אתם מכירים את הרגע שמתחשק משהו מתוק בלי להשקיע יותר מידי ? אני בעד קיצורי דרך בלי להכין בצק לחכות להתפחה אין לי זמן רציתי משהו יותר פשוט.
    לרגעים כאלה בדיוק אני מחזיקה בבית בצק שמרים עלים. אחת ל… יוצא לי להשתמש בו והוא נהדר.
    בלי להפעיל את המיקסר או ללכלך כלים כל מה שצריך לפתוח את הבצק ולהכין שבלולי סוכר וקינמון מעולים!
    זה הכי קל שיש לפזר לגלגל לחתוך ולתנור. אין משהו יותר קל מזה.

    40 שבלולים

  • פאי עוגיות שוקולד בשני מצרכים

    קסם של מתכון! שני מצרכים צריך בשביל להכין את העוגיות היפהפיות האלה ולא תאמינו כמה קל להכין אותן.
    לא מאמינים ? תמשיכו לקרוא ואחר כך תלכו להכין.
    לקחתי את זה צעד קדימה והשתמשתי בבצק פריך מוכן כי במקרה לי היה בהקפאה, לקח לי 10 – 15 דקות להכין וזה נכנס לתנור.
    ממבט ראשון זה נראה מסובך תסמכו עליי בחיים שלכם לא פגשתם כזה מתכון קל, עד שמכינים לא מבינים כמה זה קל להכנה.
    בצק פריך עם המון שוקולד ללא התפחה ובלי הכנה של הבצק תפנו לכם כמה דקות אפילו תשתפו את הילדים זה ממש כמו משחק יפה.

    32 עוגיות

    תבנית קוטר 24

הכנות:

הכנת המילוי:
1. תתחילו מהשלב הזה קודם, לסנן את הגבינה מהנוזלים כשלוש שעות, להניח מגבת בתוך מסננת לשפוך את הגבינה ולתת לנוזלים לצאת.

2. לערבב את הקמח, סוכר, וניל ומלח להוסיף את השמרים ולערבב קלות, להוסיף את החלמונים, חלב והחמאה וללוש לבצק חלק ורך, להתפיח עד שהבצק מכפיל את הנפח כשעתיים.

3. לרדד את הבצק למלבן גדול 30X40 למרוח את המילוי ולחתוך לרצועות עבות, כל רצועת בצק לגלגל לשבלול, את השבלולים לסדר בתבנית צמודים אבל לא מאוד צמודים.

4. להתפיח 15 דקות, לחמם תנור ל 180 מעלות, לטרוף ביצה וסילאן להבריש את השבלולים בעדינות לאפות כ 25 דקות.

5. לבשל את המים והסוכר כמה דקות ולהבריש את השבלולים כשהם יוצאים מהתנור.

Sweet Cheese Rolls

בהנחה שנחלק את הבצק והמילוי לתבנית עגולה ולתבנית אינגליש קייק נוספת, העוגה העגולה מכילה כ3200 קלוריות ובאינגליש קייק כ1600 קלוריות.
אם נפרוס את העוגות לפרוסות ולא "נקטוף "את השושנים בשלמותן, בכל פרוסה כ160 קלוריות של פחמימה משולבת חלבון. האתגר האמיתי הוא להסתפק בפרוסה אחת. מזכירה לכם את חשיבות ה"צילחות"- תעבירו לצלחת, תכינו שתייה חמה ליד ותתענגו מכל ביס.

עוגת שמרים שושנים גבינה עוגת שמרים שושנים גבינהעוגת שמרים שושנים גבינה

הרשם
עדכן
28 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הי ניקי, האם אפשר לעצב לצמה או רולדה, או שאז הגבינה 'תלך לאיבוד'?
תודה!

הי ניקי, אפשר להשתמש בגבינת חמד במקום? (עד כמה שאני זוכרת היא בעצם גבינה רגילה שסיננו ממנה את הנוזלים…..) ואם כן אז מה הכמות?
תודה רבה!!

Last edited 3 חודשים לפני by רחלי

ניקי שלום,
עשיתי את עוגת שושני השמרים וגבינה לשבועות. יצא מדהים.
הבעיה כשרידדתי את הבצק לפי ההוראות לפלטה של כ- 30X40 ס"מ, ומרחתי שכבה ממש עבה של הגבינה שיצאה מכל הכיוונים -עדיין נשאר לי עוד חומר.
אבל הטעם והמראה ממש מדהימים. העוגות נעלמו ברגע.
תודה, ניקי.
אלישבע

צריך לשמור אותה במקרר עד מחר?

הי
האם אפשר גם לשים מלית שוקולד ?
3 כפות גבינה וחלמון זהאחרי הסינון?

ערב טוב ניקי, סליחה על השעה המאוחרת, איך פותחים אפליקצייה שלך מה רושמים?

בהמשך לשאלות הקודמות?
האם אפשר להשתמש בשמן במקום חמאה?
(כמה משמעותי?)