יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

עוגות וקינוחים עוגות מוס

רולדה מדהימה עם קצפת כמו בקונדיטוריה

27 אוקטובר 2020
(Visited 69,405 times, 3 visits today)

רולדה מדהימה עם קצפת כמו בקונדיטוריה

אני אוהבת נוסטלגיה לחזור לעבר ולהכין את המתכונים שהאימהות והסבתות הכינו, כמה רגש ואהבה יש בעוגות של פעם. אני עד היום נזכרת בערגה בעוגות שסבתא שלי הכינה.
היום אני עושה טיול בעמק הזיכרונות עם רולדת ספוג של פעם אני מכירה את העוגה הזאת מהילדות וכמה שאהבתי את הרכות של הספוג, הרי זאת אחת העוגות הכי רכות שיש והיא מלאה קרם טעים שאי אפשר לעמוד בפניו.
זיכרונות זה דבר יפה אבל רציתי קצת לשדרג ולהפוך את העוגה ליותר יפהפייה כמו בקונדיטוריה וביתית כמובן ואיך בדיוק עשיתי את זה ? מוזמנים לראות את הסרטון אני יכולה לומר שפרסתי את העוגה קיבלתי קריאות ואוווו.
אני מאוד ממליצה לראות את הסרטון לפני שמכינים את העוגה זה יחסוך הרבה תקלות בדרך.

מרכיבים:

6 ביצים
150 ג' סוכר (שלושת רבעי כוס)
4 כפות שמן
140 ג' קמח (כוס)

כף א. קקאו קצת פחות

קצפת:
250 מ"ל שמנת מתוקה (קופסא)
180 מ"ל חלב (שלושת רבעי כוס)
80 ג' אינסטנט וניל (4 כפות)
20 ג' סוכר (כף)

בנוסף:
נייר אפייה
אבקת סוכר
מגבת מטבח

הכנות:

    1. 1. להפריד את הביצים, בקערה נקייה ויבשה להקציף את החלבונים כמה שניות במהירות בינונית גבוהה, להוסיף את הסוכר ולהקציף עדיין במהירות בינונית גבוהה עד שיש קצף יציב.
  1. 2. לטרוף חלמונים ושמן להוסיף לקצף חלבונים ולקפל עד שהחלמונים נטמעים בקצף החלבונים.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות.

4. להוסיף את הקמח לקצף ובתנועות קיפול ובעדינות עד שיש עיסה אחידה וחלקה (זה לוקח קצת זמן)

5. לקחת כוס מהעיסה ולשמור בצד, לרפד תבנית בנייר אפייה ולבזוק מעל אבקת סוכר. את שארית העיסה להעביר לתבנית ולשטח באופן שווה.

6. לערבב קקאו ואת העיסה שנותרה בצד, למלא שקית זילוף ולהזליף נקודות על העיסה הבהירה.

7. לאפות כ 10 דקות.

8. להכין מראש מגבת לבזוק עליה אבקת סוכר ומעל להניח את העוגה המוכנה כשהיא הפוכה, להוריד את הנייר אפייה ולגלגל עם המגבת בעוד העוגה חמה. להמתין עד שהעוגה מתקררת כ 45 דקות.

9. הכנת הקצפת:
להקציף שמנת, וניל, חלב וסוכר לקצפת יציבה.  לפתוח בעדינות את המגבת למרוח את הקצפת על העוגה ולגלגל לרולדה. לקרר כמה שעות.

Bakery Style Roulade

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יומיים מראש ולשמור במקרר, אפשר להקפיא, לפרווה להשתמש בריץ ובחלב סויה, אפשר לוותר על סעיף 6.

המתכון הזה נכנס למחלקת המתכונים המיוחדת שאני אוהבת לקרוא לה:"עוגות רושם" (או "שואו" אם תרצו). עוגה מטריפה גם בצורה וגם בטעם.
מבחינה תזונתית, העובדה שהבצק של הרולדה הוא בצק טורט מוקצף הופכת אותו לרגוע יותר מבחינת קלורית, כף הקקאו הוא שידרוג חמוד ובריא והמילוי של הרולדה מורכב ממיכל שמנת אחת בלבד, מה שגורם לכל העוגה להגיע לאיזון די יפה מבחינת אבות המזון השונים- פחמימות, חלבונים, שומנים.
סך כל הקלוריות בעוגה 3600 קלוריות, בהנחה שנפרוס את הרולדה ל16 פרוסות, כל פרוסה מכילה 225 קלוריות ושווה כל רגע של תענוג עילאי!

לאתר של יעל התזונאית

רולדה מדהימה עם קצפת כמו בקונדיטוריהרולדה מדהימה עם קצפת כמו בקונדיטוריה

הרשם
עדכן
83 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
WordPress PopUp Plugin
דילוג לתוכן