יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

עוגות וקינוחים עוגות מוס

רולדה מדהימה עם קצפת כמו בקונדיטוריה

27 אוקטובר 2020
(Visited 41,396 times, 1 visits today)

רולדה מדהימה עם קצפת כמו בקונדיטוריה

אני אוהבת נוסטלגיה לחזור לעבר ולהכין את המתכונים שהאימהות והסבתות הכינו, כמה רגש ואהבה יש בעוגות של פעם. אני עד היום נזכרת בערגה בעוגות שסבתא שלי הכינה.
היום אני עושה טיול בעמק הזיכרונות עם רולדת ספוג של פעם אני מכירה את העוגה הזאת מהילדות וכמה שאהבתי את הרכות של הספוג, הרי זאת אחת העוגות הכי רכות שיש והיא מלאה קרם טעים שאי אפשר לעמוד בפניו.
זיכרונות זה דבר יפה אבל רציתי קצת לשדרג ולהפוך את העוגה ליותר יפהפייה כמו בקונדיטוריה וביתית כמובן ואיך בדיוק עשיתי את זה ? מוזמנים לראות את הסרטון אני יכולה לומר שפרסתי את העוגה קיבלתי קריאות ואוווו.
אני מאוד ממליצה לראות את הסרטון לפני שמכינים את העוגה זה יחסוך הרבה תקלות בדרך.

מרכיבים:

6 ביצים
150 ג’ סוכר (שלושת רבעי כוס)
4 כפות שמן
140 ג’ קמח (כוס)

כף א. קקאו קצת פחות

קצפת:
250 מ”ל שמנת מתוקה (קופסא)
180 מ”ל חלב (שלושת רבעי כוס)
80 ג’ אינסטנט וניל (4 כפות)
20 ג’ סוכר (כף)

בנוסף:
נייר אפייה
אבקת סוכר
מגבת מטבח

אולי תאהב גם את...♥

  • עוגת בננות בחושה פרווה

    תנו לי עוגות בחושות בלי לסבך את החיים ובלי ללכלך יותר מידי כלים.
    קערה מקסימום שתי קערות, בננות, אגוזים קינמון, שוקולד צ’יפס מתכון לעוגת בננות פשוטה שיוצאת נהדר.
    יש לכם 5 דקות ? נהדר תכינו את העוגה היא יוצאת מופלא והיא כל כך קלה.
    במקרה היו לי בננות על השיש משם הדרך אל התנור הייתה קצרה ואפילו לא הפעלתי את המיקסר אין יותר טוב מזה ויש לי עוגה טובה לשבת. מומלץ לראות את הסרטון לפני שמתחילים להכין.

    אינגליש קייק, תבנית עגולה קוטר 18

  • ספינג’

    אני יודעת שאת המשפט הזה אומרים הרבה ואני בכל זאת אחזור עליו, מזל שחנוכה מגיע פעם בשנה המתכון הזה הורס! אי אפשר לעמוד בפניו.
    אני כמעט אומרת לכם תעזבו אל תכינו מרגע שמתחילים להכין אי אפשר להפסיק תמצאו את עצמכם מכינים כל השנה ולא רק בחנוכה.
    נראה אתכם מכינים ואוכלים רק אחד :), התפקיד שלי במשפחה זה להכין את הספינג’ והמחמאה הכי טובה שאומרים לי שהטעם ממש כמו של הדודה המרוקאית שהיא רמה בפני עצמה.
    אני חייבת להוסיף הבצק לא נוח לעבודה בדיוק להיפך הוא מעצבן, דביק, לא נוח תזרמו איתו בסוף יוצא ספינג’ נהדר רך מאוד, מסוכר עם טעם נהדר.
    תראו בסרטון איך אני עובדת איתו נתתי כמה טיפים ואל תתרגשו אם הראשון לא יוצא טוב.

    16 ספינג’

  • עוגת שוקולד רכה ועסיסית

    תעזבו הכל זאת העוגת שוקולד הכי טובה שהכנתי, עולה על כל האחרות העוגה הזאת מדהימה. תסתכלו בסרטון ותראו כמה שהיא קלה להכנה.
    תדמיינו עוגת שוקולד מהחלומות רכה, לחה ועסיסית ולמרבה הפלא היא על בסיס מים. לא יאמן כמה שהיא טובה.
    מרגע שתכינו אותה לא תכינו עוגה אחרת איזה מרקם שוקולדי מופלא, כמה שהיא רכה. לפני הכל תשמרו במחברת המתכונים אתם תודו לי אחר כך היא שווה ברמות ואפילו יותר מזה.

     

    תבנית 24

  • מוס שוקולד מפנק בקלי קלות

    איך בא לי להתפנק עם מוס שוקולד שתבינו אני פינטזתי על המוס הרבה זמן, בניתי את המתכון בראש וידעתי בדיוק איזה טעמים אני רוצה.
    אין כמו מוס שוקולד מפנק, המרקם הנהדר הקטיפתי עם הנגיעות קצפת כל כך טעים. מהסוג שלוקחים כפית וממהרים לחסל את כל הכוס.
    אני רוצה לומר לכם שאני אוהבת את העבודה שלי ובימים שיש מוס שוקולד על הכוונת אני בכלל בעננים 🙂

    3 כוסות בנפח 240 מ”ל

הכנות:

    1. 1. להפריד את הביצים, בקערה נקייה ויבשה להקציף את החלבונים כמה שניות במהירות בינונית גבוהה, להוסיף את הסוכר ולהקציף עדיין במהירות בינונית גבוהה עד שיש קצף יציב.
  1. 2. לטרוף חלמונים ושמן להוסיף לקצף חלבונים ולקפל עד שהחלמונים נטמעים בקצף החלבונים.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות.

4. להוסיף את הקמח לקצף ובתנועות קיפול ובעדינות עד שיש עיסה אחידה וחלקה (זה לוקח קצת זמן)

5. לקחת כוס מהעיסה ולשמור בצד, לרפד תבנית בנייר אפייה ולבזוק מעל אבקת סוכר. את שארית העיסה להעביר לתבנית ולשטח באופן שווה.

6. לערבב קקאו ואת העיסה שנותרה בצד, למלא שקית זילוף ולהזליף נקודות על העיסה הבהירה.

7. לאפות כ 10 דקות.

8. להכין מראש מגבת לבזוק עליה אבקת סוכר ומעל להניח את העוגה המוכנה כשהיא הפוכה, להוריד את הנייר אפייה ולגלגל עם המגבת בעוד העוגה חמה. להמתין עד שהעוגה מתקררת כ 45 דקות.

9. הכנת הקצפת:
להקציף שמנת, וניל, חלב וסוכר לקצפת יציבה.  לפתוח בעדינות את המגבת למרוח את הקצפת על העוגה ולגלגל לרולדה. לקרר כמה שעות.

Bakery Style Roulade

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יומיים מראש ולשמור במקרר, אפשר להקפיא, לפרווה להשתמש בריץ ובחלב סויה, אפשר לוותר על סעיף 6.

המתכון הזה נכנס למחלקת המתכונים המיוחדת שאני אוהבת לקרוא לה:”עוגות רושם” (או “שואו” אם תרצו). עוגה מטריפה גם בצורה וגם בטעם.
מבחינה תזונתית, העובדה שהבצק של הרולדה הוא בצק טורט מוקצף הופכת אותו לרגוע יותר מבחינת קלורית, כף הקקאו הוא שידרוג חמוד ובריא והמילוי של הרולדה מורכב ממיכל שמנת אחת בלבד, מה שגורם לכל העוגה להגיע לאיזון די יפה מבחינת אבות המזון השונים- פחמימות, חלבונים, שומנים.
סך כל הקלוריות בעוגה 3600 קלוריות, בהנחה שנפרוס את הרולדה ל16 פרוסות, כל פרוסה מכילה 225 קלוריות ושווה כל רגע של תענוג עילאי!

רולדה מדהימה עם קצפת כמו בקונדיטוריהרולדה מדהימה עם קצפת כמו בקונדיטוריה

הרשם
עדכן
57 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הי ניקי.
אני מכינה את רולדה כבר כמה פעמים. יוצא מושלם!!!! ממש טעים וקל להכנה, כולם מבקשים את המתכון.
תודה רבה

היי ניקי 🙂
הכנתי עכשיו את הרולדה,
היא ממש נקרעה לי! נדבקה למגבת! (ראיתי גם את הסרטון) למה לדעתך קרה ככה? עשיתי בדיוק ע”פ ההוראות וגילגלתי אותה בזהירות..

היי ניקי
אין לי תבנית תנור גדולה יש לי טוסטר אובן (תבנית קטנה יותר)
אם אחלק לשתי התבניות זה יהיה בסדר?
תודה רבה

הי ניקי יקרה , תודה על המתכון ! היום פעם ראשונה שהעזתי להכין רולדה … יצא מושלם לטענת בעלי חחח אבל שאלונת … אחרי 10 דק הוצאתי את העוגה מהתנור והיא לא השתחררה לי מהנייר אפיה ואז חשבתי שצריך עוד קצת זמן אפיה ו הכנסתי לעוד 2 דק .. הוצאתי שוב את העוגה הפכתי על מגבת שיחררתי את הנייר ואז במהלך הגלגול הבצק נקרע …מה עשיתי לא בסדר

היי
במה אפשר להחליף את האינסטנט פודינג?
אצלנו במשפחה טוענים שיש לו טעם לוואי (אבקתי)…
תודה

למה לא רואים את המתכון בברור ? יש פס מימין בצבע מוקה שמסתיר את הכמויות והכתוביות במתכון

הי נגמר לי הקקאו … שוקולית טוב?, דוקולד?, משו אחר יילך?.