יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

עוגות וקינוחים עוגות מוס

רולדה מדהימה עם קצפת כמו בקונדיטוריה

27 אוקטובר 2020
(Visited 52,613 times, 1 visits today)

רולדה מדהימה עם קצפת כמו בקונדיטוריה

אני אוהבת נוסטלגיה לחזור לעבר ולהכין את המתכונים שהאימהות והסבתות הכינו, כמה רגש ואהבה יש בעוגות של פעם. אני עד היום נזכרת בערגה בעוגות שסבתא שלי הכינה.
היום אני עושה טיול בעמק הזיכרונות עם רולדת ספוג של פעם אני מכירה את העוגה הזאת מהילדות וכמה שאהבתי את הרכות של הספוג, הרי זאת אחת העוגות הכי רכות שיש והיא מלאה קרם טעים שאי אפשר לעמוד בפניו.
זיכרונות זה דבר יפה אבל רציתי קצת לשדרג ולהפוך את העוגה ליותר יפהפייה כמו בקונדיטוריה וביתית כמובן ואיך בדיוק עשיתי את זה ? מוזמנים לראות את הסרטון אני יכולה לומר שפרסתי את העוגה קיבלתי קריאות ואוווו.
אני מאוד ממליצה לראות את הסרטון לפני שמכינים את העוגה זה יחסוך הרבה תקלות בדרך.

מרכיבים:

6 ביצים
150 ג' סוכר (שלושת רבעי כוס)
4 כפות שמן
140 ג' קמח (כוס)

כף א. קקאו קצת פחות

קצפת:
250 מ"ל שמנת מתוקה (קופסא)
180 מ"ל חלב (שלושת רבעי כוס)
80 ג' אינסטנט וניל (4 כפות)
20 ג' סוכר (כף)

בנוסף:
נייר אפייה
אבקת סוכר
מגבת מטבח

אולי תאהב גם את...♥

  • רולדת כתמים מדהימה

    איזה רולדה משגעת! ממבט ראשון היא נראית מסובכת ומי רוצה להתעסק עם עוגות מסובכות.
    הרולדה הזאת ממש לא קשה להכנה והכתמים האלה יוצאים נהדר והכנתי בדרך שהיא קלה ביותר.
    אני כן ממליצה להשתמש בשקי זילוף זה מאוד מקל על ההכנה של העוגה. אם אני מגזימה לקח לי 20 דקות להכניס את העוגה לתנור באמת לא עוגה קשה ואיזו רולדה יפהפייה יצאה לי.
    בא לכם להרשים את האורחים ? זאת בדיוק העוגה בשביל לעשות רושם ואחרי שחותכים מגלים איזו עוגה מעלפת!
    הטעם נהדר מי לא אוהב וניל ? המראה מדהים שתבינו אביב נשאר איתי במטבח כי הוא התלהב מהשילוב של הצבעים.
    תרוצו להכין. אין בעיה לשמור בהקפאה מספר ימים. לפני שמתחילים להכין כדאי לראות את הסרטון.

  • עוגת שיש בחושה ורכה ב 10 דקות עבודה

    עוגה יפהפייה! בפירוש אחת העוגות היפות שהכנתי. עוגת שיש מפנקת וטעימה בטירוף.
    החלטתי לשחק עם הבלילות לא סתם לקשקש עם סכין בשביל ליצור צורות אלא ממש להשקיע.
    הכנתי עוגה בחושה וביתית שום דבר מסובך מה שיפה בעוגה הזאת שהיא יוצאת אחרי שחותכים ממש כמו זברה בצורת פסים. רק אחרי שחותכים את העוגה מבינים כמה שהיא יפה. היא על בסיס שמן בלי טיפת חמאה או מרגרינה, כל מה שאתם צריכים זה 10 דקות והעוגה נכנסת לתנור. מסוג העוגות הבחושות שאי אפשר להפסיק ליישר וליישר עוד קצת, תהנו מהמחמאות 🙂

    תבנית 24

  • שבלולי קינמון וסוכר מהירים

    הקטנים האלה טעימים! קבלו סינרול לעצלנים בלי להשקיע אני מבטיחה. אתם מכירים את הרגע שמתחשק משהו מתוק בלי להשקיע יותר מידי ? אני בעד קיצורי דרך בלי להכין בצק לחכות להתפחה אין לי זמן רציתי משהו יותר פשוט.
    לרגעים כאלה בדיוק אני מחזיקה בבית בצק שמרים עלים. אחת ל… יוצא לי להשתמש בו והוא נהדר.
    בלי להפעיל את המיקסר או ללכלך כלים כל מה שצריך לפתוח את הבצק ולהכין שבלולי סוכר וקינמון מעולים!
    זה הכי קל שיש לפזר לגלגל לחתוך ולתנור. אין משהו יותר קל מזה.

    40 שבלולים

  • פאי עוגיות שוקולד בשני מצרכים

    קסם של מתכון! שני מצרכים צריך בשביל להכין את העוגיות היפהפיות האלה ולא תאמינו כמה קל להכין אותן.
    לא מאמינים ? תמשיכו לקרוא ואחר כך תלכו להכין.
    לקחתי את זה צעד קדימה והשתמשתי בבצק פריך מוכן כי במקרה לי היה בהקפאה, לקח לי 10 – 15 דקות להכין וזה נכנס לתנור.
    ממבט ראשון זה נראה מסובך תסמכו עליי בחיים שלכם לא פגשתם כזה מתכון קל, עד שמכינים לא מבינים כמה זה קל להכנה.
    בצק פריך עם המון שוקולד ללא התפחה ובלי הכנה של הבצק תפנו לכם כמה דקות אפילו תשתפו את הילדים זה ממש כמו משחק יפה.

    32 עוגיות

    תבנית קוטר 24

הכנות:

    1. 1. להפריד את הביצים, בקערה נקייה ויבשה להקציף את החלבונים כמה שניות במהירות בינונית גבוהה, להוסיף את הסוכר ולהקציף עדיין במהירות בינונית גבוהה עד שיש קצף יציב.
  1. 2. לטרוף חלמונים ושמן להוסיף לקצף חלבונים ולקפל עד שהחלמונים נטמעים בקצף החלבונים.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות.

4. להוסיף את הקמח לקצף ובתנועות קיפול ובעדינות עד שיש עיסה אחידה וחלקה (זה לוקח קצת זמן)

5. לקחת כוס מהעיסה ולשמור בצד, לרפד תבנית בנייר אפייה ולבזוק מעל אבקת סוכר. את שארית העיסה להעביר לתבנית ולשטח באופן שווה.

6. לערבב קקאו ואת העיסה שנותרה בצד, למלא שקית זילוף ולהזליף נקודות על העיסה הבהירה.

7. לאפות כ 10 דקות.

8. להכין מראש מגבת לבזוק עליה אבקת סוכר ומעל להניח את העוגה המוכנה כשהיא הפוכה, להוריד את הנייר אפייה ולגלגל עם המגבת בעוד העוגה חמה. להמתין עד שהעוגה מתקררת כ 45 דקות.

9. הכנת הקצפת:
להקציף שמנת, וניל, חלב וסוכר לקצפת יציבה.  לפתוח בעדינות את המגבת למרוח את הקצפת על העוגה ולגלגל לרולדה. לקרר כמה שעות.

Bakery Style Roulade

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יומיים מראש ולשמור במקרר, אפשר להקפיא, לפרווה להשתמש בריץ ובחלב סויה, אפשר לוותר על סעיף 6.

המתכון הזה נכנס למחלקת המתכונים המיוחדת שאני אוהבת לקרוא לה:"עוגות רושם" (או "שואו" אם תרצו). עוגה מטריפה גם בצורה וגם בטעם.
מבחינה תזונתית, העובדה שהבצק של הרולדה הוא בצק טורט מוקצף הופכת אותו לרגוע יותר מבחינת קלורית, כף הקקאו הוא שידרוג חמוד ובריא והמילוי של הרולדה מורכב ממיכל שמנת אחת בלבד, מה שגורם לכל העוגה להגיע לאיזון די יפה מבחינת אבות המזון השונים- פחמימות, חלבונים, שומנים.
סך כל הקלוריות בעוגה 3600 קלוריות, בהנחה שנפרוס את הרולדה ל16 פרוסות, כל פרוסה מכילה 225 קלוריות ושווה כל רגע של תענוג עילאי!

רולדה מדהימה עם קצפת כמו בקונדיטוריהרולדה מדהימה עם קצפת כמו בקונדיטוריה

הרשם
עדכן
68 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות