עוגת שיש בחושה ורכה ב 10 דקות עבודה
עוגה יפהפייה! בפירוש אחת העוגות היפות שהכנתי. עוגת שיש מפנקת וטעימה בטירוף.
החלטתי לשחק עם הבלילות לא סתם לקשקש עם סכין בשביל ליצור צורות אלא ממש להשקיע.
הכנתי עוגה בחושה וביתית שום דבר מסובך מה שיפה בעוגה הזאת שהיא יוצאת אחרי שחותכים ממש כמו זברה בצורת פסים. רק אחרי שחותכים את העוגה מבינים כמה שהיא יפה. היא על בסיס שמן בלי טיפת חמאה או מרגרינה, כל מה שאתם צריכים זה 10 דקות והעוגה נכנסת לתנור. מסוג העוגות הבחושות שאי אפשר להפסיק ליישר וליישר עוד קצת, תהנו מהמחמאות 🙂
תבנית 24
מרכיבים:
4 ביצים L
250 ג’ סוכר (כוס)
150 מ”ל שמן (שלושת רבעי כוס)
כף גדושה קקאו
כף אבקת שוקולית
כף א. אינסטנט וניל
250 מ”ל שמנת מתוקה (כוס)
80 מ”ל מים (שליש כוס)
280 ג ‘קמח (2 כוסות )
2 כפיות א. אפייה
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות.
2. להקציף ביצים וסוכר כמה שניות במיקסר, להנמיך מהירות ולהוסיף את השמן, שמנת מתוקה, מים, קמח וא. אפייה.
3. להקציף במהירות נמוכה עד שהבלילה חלקה ללא גושים ולחלק לשתי בלילות, לבלילה אחת להוסיף את הקקאו והשוקולית ולשנייה את האינסטנט וניל.
4. לשמן את התבנית להניח במרכז את הכוס (קצה של בקבוק שתייה) להתחיל למזוג את הבלילות במרכז הכוס, להתחיל מהווניל ולהמשיך עם הקקאו עד שהבלילות נגמרות. יש סרטון שמראה בדיוק איך הכנתי.
5. לאפות כ 45 דקות.
עוגה גאונית ביופיה ופשוטה ונהדרת במרכיביה, השמנת המתוקה מעשירה את הטעם והמרקם ומוסיפה את תרומתה גם לתכולה הקלורית.
במידה ונחלק את כל העוגה ל20 פרוסות, בכל פרוסה כ200 קלוריות.
הגישה שלי אומרת שאם נלמד לקחת פרוסה אחת של עוגה ולידה כוס שתיה חמה, אנחנו כבר ממש שם, בשער הניצחון!
אני אוהבת לקרוא לשיטה הזו "לצלחת"- לפרוס פרוסה ולהניח אותה באופן מכובד על צלחת, לשים אותה על השולחן ולאכול בצורה מודעת, ממוקדת ומלאת הנאה.