מוס קפה מעולה ב 10 דקות הכנה
אתם אוהבים קפה ? בעצם אני אחדד את השאלה אתם אוהבים מתכונים עם קפה ? ואוו כמה שאני אוהבת את זה.
הפעם הלכתי על מתוק קינוח מופלא שכולו קפה, לא שוקולד אלא נטו קפה, אוהבי הקפה עומדים להתאהב.
שימו לב כמה פשוט להכין קינוחי קפה כאלה טעימים 10 דקות וקינוחי קפה משגעים עמדו על השולחן במטבח
ואני רוצה לגלות לכם סוד, בדרך כלל כשמכינים קינוחים צריך לקרר על מנת שיתייצב לפחות שעה ואפילו יותר כאן לא צריך.
אז כשכתבתי 10 דקות הכנה אחרי 10 דקות הכפית הראשונה של מוס קפה מעולה כבר הייתה בפה שלי. יש יותר טוב מזה ?
6 כוסיות
מרכיבים:
3 כפות אבקת נס קפה
60 ג' סוכר (3 כפות)
60 מ"ל מי ברז (רבע כוס)
כף גדושה אבקת אינסטנט וניל
250 מ"ל שמנת מתוקה (כוס)
כף גדושה מאוד אבקת אינסטנט וניל
כף סוכר
קצפת לעיטור (לא חובה)
125 מ"ל שמנת מתוקה (חצי כוס)
כפית גדושה סוכר
כפית אבקת אינסטנט וניל
הכנות:
1. להקציף אבקת קפה, סוכר, מים ווניל במהירות בינונית כמה דקות עד שיש מוס יציב ולהעביר לכלי אחר. להקציף שמנת מתוקה, אינסטנט וסוכר לקצפת להחזיר בחזרה את הקרם קפה ולהקציף במהירות נמוכה עד שהכל אחיד.
2. להעביר לשקית זילוף ולמלא את הכוסיות כמעט עד הסוף.
3. עיטור:
להקציף שמנת, סוכר ואינסטנט לקצף יציב, להזליף כדור קטן על כל מוס קפה.
כדאי לדעת ש…
בהכנה מראש של מספר ימים עדיף להקפיא, להוציא למקרר כשעתיים לפני ההגשה.
אני בעד קינוחי כוסות. אם כבר מדובר במרכיבים מרוכזים כמו שמנת מתוקה להקצפה, סוכר ואינסטנט פודינג, אז בוודאי שעדיף שיהיה מחולק לכוסות.
במקרה של מוס הקפה שלפנינו כל כוסית מכילה כ230 קלוריות, אם נוסיף גם את הקצפת, כל כוסית קינוח מגיעה ל340 קלוריות בקלות. צורת ההגשה של כוס אישית לכל סועד נותנת לנו את האפשרות להנות מקינוח מוגדר. פינוק מתוק בסוף הארוחה, אבל הפעם עם גבול- אוכלים עד שנגמרת הכוס.