חיתוכיות ריבת תות ממכרות!
אתם מכירים את זה כשלוקחים ביס ומתמכרים ? אם לא אתם חייבים להכין את העוגיות האלה.
זה מה שקרה לי אכלתי את החיתוכיות אצל המשפחה וכמובן שביקשתי את המתכון בשביל להכין בבית.
דודה אסתר שממנה לקחתי נחשבת בשלנית ואופה נהדרת וכל מתכון שלה זה פיצוץ וחייבים לשמור שלא ילך לאיבוד ואם כבר אני נתקלת במתכון טוב שאני לא אחלוק איתכם ?
הבצק יוצא עדין ונימוח ממש נמס בפה שימו איזו ריבה שבא לכם ותתענגו על עוגיות נהדרות ומפנקות, אני השתמשתי בריבת תותים ביתית הזדמנות לנצל את עונת התותים.
מרכיבים:
120 מ"ל מים (חצי כוס)
60 מ"ל שמן (רבע כוס)
100 ג' חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
50 ג' סוכר(2 כפות מלאות)
2 כפיות סוכר וניל
350 ג' קמח (2 וחצי כוסות)
הכנות:
1. לחתוך את החמאה לקוביות קטנות להוסיף את הסוכרים והקמח לערבב כדקה ולהוסיף את המים והשמן לעבד לבצק חלק ורך.
2. לחלק את הבצק לשניים לרדד למלבן בגודל 20X25 ולמרוח ריבה, את החלק השני לרדד למלבן בגודל 20X25 ולחתוך לרצועות דקות, את הרצועות להניח על הריבה וליצור רשת.
3. לחמם תנור ל 180 מעלות ולאפות כ 30 – 40 דקות, לצנן ולחתוך לקוביות.
רוצים חיים קלים ? את החלק השני של הבצק במקום לרדד ולחתוך לרצועות תקפיאו ל 30 – 40 דקות תגרדו גס את הפירורים ותפזרו על הריבה.