קינוח גבינה ופירורים קלאסי
אחד הקינוחים הכי כיפיים והכי יפים שהכנתי הכוסות האלה יפהפיות תכינו הרבה זה קינוח מהסוג שכולם מבקשים לאכול עוד ועוד, מישהו פעם אמר לי שזה שלאכול את הקינוח זה להרגיש בבית קפה או במסעדה יוקרתית כשאתה בבית שלך.
פשטות זה שם המשחק להכין את הקינוח המקסים הזה לוקח מספר דקות והוא נראה כאילו עבדתי עליו שעות, בצק פריך זהוב מילוי גבינה קרמי הוא קלאסי מרשים קל הכנה וכולם אבל כולם אוהבים אותו, זה מה שנקרא קינוח שאי אפשר לפספס איתו.
כמובן אפשר להקפיא את הכוסות היפות ומתי שבא לכם משהו מתוק להפשיר ולאכול, זה אחד הדברים שחייבים להכין.
6 כוסות / 15 כוסות קטנות
מרכיבים:
בצק פריך:
150 ג' קמח (כוס +כף)
50 ג' סוכר (2 כפות גדושות)
115 ג' חמאה חתוכה לקוביות
חלמון
מוס גבינה:
2 מיכלים שמנת מתוקה 250 מ"ל כל אחד
250 ג' גבינה לבנה 9%
50 ג' אבקת אינסטנט וניל (2.5 כפות)
80 ג' סוכר(4 כפות)
תותים חצויים
הכנות:
1. בצק פריך:
לחמם תנור ל 180 מעלות, לשים במיקסר את כל המצרכים חוץ מהחלמון בעזרת וו גיטרה לערבל עד שיש פירורים דקים(קוסקוס) לעצור להוסיף את החלמון להמשיך לערבב עד יצירת חתיכות בצק גסות לעצור ולאסוף את הבצק.
2. לרדד את הבצק לעלה גדול לאפות כ 20 דקות להמתין 5 דקות ולפורר לפירורים, בכל כוס לשים 2 כפיות מהפירורים.
3. מוס גבינה:
להקציף שמנת, גבינה, אינסטנט וסוכר למוס יציב להעביר לשקית זילוף ולהזליף על שכבת הפירורים עד שלושת גובה של הכוסות.
4. לסיים עם 2 כפיות פירורים על שכבת הגבינה.
אפשר לאכול מיד או לקרר מספר שעות, זה נשמר 3 – 4 ימים במקרר.