עוגת שוקולד שכבות מהחלומות - מתכון מושלם לעוגת יום הולדת
לאביב ורועי יש יום הולדת במרץ וכמובן שאני צריכה להפגיז בעוגת שוקולד עם המון קצפת כי זה מה שהם אוהבים.
אבל לא רציתי להכין עוגת שוקולד רגילה ולשים קצפת מגיע לשניהם עוגה מושקעת בטירוף כמו שצריך אם כבר חוגגים יום הולדת אז עושים את זה כמו שצריך עם בלון ענק, ברכה מאמא ועוגה שהיא סוף הדרך.
החלטתי להכין עוגת שכבות דה לוקס! אני רוצה לומר לכם שאם אתם רוצים לעשות רושם מפה ועד הודעה חדשה תלכו על העוגה הזאת היא ואוו אחד גדול, יש כאן השקעה מבחינת המצרכים אבל מה לא עושים בשביל הילדים ?
ממבט ראשון נראית מסובכת אבל תכינו בשלבים לא צריך להכין את העוגה ביום אחד קחו את הזמן בסבלנות היא שווה כל רגע.
לראות את העיניים של אביב נפקחות לרווחה כשהוא הבחין בעוגה זה עשה לי את השנה מבחינתי שיחקתי אותה.
תבנית קוטר 24
מרכיבים:
6 ביצים L
300 ג' סוכר (כוס)
200 מ"ל שמן (3/4 כוס)
חצי כוס א. קקאו
2 כפות גדושות א. שוקולית
180 מ"ל שמנת מתוקה (שלושת רבעי כוס)
120 מ"ל מים (חצי כוס)
420 ג' קמח (2 כוסות)
2 כפית א. אפייה
שכבת קרם ראשונה:
250 מ"ל שמנת מתוקה (כוס)
80 מ"ל אינסטנט וניל (4 כפות)
240 מ"ל חלב (כוס)
40 ג' סוכר (2 כפות)
שכבת קרם שנייה:
250 מ"ל שמנת מתוקה (כוס)
80 מ"ל אינסטנט וניל (4 כפות)
240 מ"ל חלב (כוס)
40 ג' סוכר (2 כפות)
פרחי קצפת קקאו:
250 מ"ל שמנת מתוקה (כוס)
2 כפות אינסטנט וניל
כף א. קקאו
40 ג' סוכר (2 כפות)
תותים
הכנות:
1. להפריד את הביצים להקציף במהירות גבוהה חלבונים וסוכר לקצף יציב, להוסיף את החלמונים לערבב במהירות איטית עד שהחלמונים נטמעים בקצף, להוסיף את השמן, מים, שמנת, קקאו, שוקולית ולסיים עם הקמח והא. אפייה, לערבב במהירות נמוכה עד שהכל אחיד וחלק.
2. לחמם תנור ל 180 מעלות להכין תבנית של תנור עם נייר אפייה להעביר את העיסה ולשטח באופן שווה, לאפות כ 20 דקות מומלץ לבדוק עם קיסם שהעוגה מוכנה לקרר ולהכניס למקרר לשעתיים שלוש ואם אפשר אפילו יותר או להקפיא כשעה. את השלב הזה אפשר להכין יום קודם.
3. לקרוץ עיגול קוטר 24 ועוד 2 חצאי עיגולים (בהמשך זה מתחבר)להניח את העיגול בתבנית (כאן מגיע השקף למי שיש), להקציף שמנת חלב, אינסטנט וסוכר לקרם יציב לשטח על הבסיס ולהכניס להקפאה לשעה.
4. מעל להניח את 2 חצאי הבסיס (אם לא מסתדר הגודל תחתכו שיתאים) להקציף שמנת, אינסטנט, חלב וסוכר לקרם יציב לשטח מעל ולהקפיא לשעה.
5. פרחי קצפת וקקאו:
להקציף שמנת, אינסטנט וקקאו לקצפת להעביר לשקית זילוף ולהזליף בעזרת צנטר פרחים בהיקף של העוגה, מומלץ לקרר מספר שעות. לפני ההגשה לעטר עם תותים חצויים.
דרך נוספת להכין את העוגה זה לחלק את העיסה לשתי תבניות 24 הבסיסים יהיו קצת יותר עבים, יש כאן קצת פחות מ 4 שמנת מתוקה.
ומה עם שאריות העוגה ? בהמשך אני אעלה פוסט בינתיים הוספתי תמונה.
הנה הברכה שכתבתי לאביב:
ילד אהוב שלי היום בדיוק לפני 12 שנה נולדת והפכת אותי לאמא הכי מאושרת בעולם, אתה האור שגורם לי לקום בבוקר עם חיוך וללכת לישון עם חיוך.
מאחלת לך שתמיד תיהיה מוקף חברים ותמשיך להצליח בכל מעשה ידיך, אני מאמינה בך אתה תגיע רחוק ותכבוש את העולם עם החוכמה והקסם שלך. אל תחשוש מאתגרים עליות ומורדות יש לך אותי לצידך כל החיים, מה שלא תעשה אני אשמור עליך ואדאג לך.
הרבה בריאות אהבה חיבוקים ונשיקות תכבוש את הפסגות ותגשים את כל החלומות שלך.
תזכור השמיים הם לא הגבול.
אמא