עוגת תפוזים אוורירית רכה מעולה
אני הכי אוהבת להכין את העוגה הזאת עם תפוזי מיץ, בסיום החורף כשהאביב כבר בשטח נמכרים תפוזי מיץ בשקיות גדולות ובמחיר מוזל לעומת התפוזים הרגילים. זה בדיוק הזמן שלי להכין עוגת תפוזים.
מי שעדיין לא מכיר התפוזים האלה הם מפוצצים במיץ תפוזים אפילו לא צריך מסחטה רק ללחוץ עם היד וכל המיץ יוצא החוצה בקלות. יש לי המון מיץ שאני לא אכין עוגה תפוזים ?
קחו 10 דקות על השעון ותכניסו את העוגה לתנור היא יוצאת רכה ואוורירית והתפוזים מורגשים יופי והריח ? אמאל'ה כמה טעים.
(אביב הבטחתי משהו מתוק לבית הספר וקיימתי)
תבנית 22
מרכיבים:
3 ביצים
150 ג' סוכר (3/4 כוס)
150 מ"ל שמן (קצת פחות מ 3/4 כוס)
240 מ"ל מיץ תפוזים סחוט טרי (4 – 5 תפוזי מיץ)
כפית גדושה גרידת תפוז קצוצה דק
2 כפיות סוכר וניל
קורט מלח
280 ג' קמח (2 כוסות)
2 כפיות א. אפייה
הכנות:
1. מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים את התבנית בעזרת ספריי שמן.
2. לפני סחיטת התפוזים מתחילים לגרד את קליפת התפוז (יותר נוח לפני) וקוצצים דק.
3. מקציפים ביצים שלמות כמה שניות בעזרת וו הבלון עוצרים מוסיפים את הסוכר ומקציפים דקה וחצי במהירות בינונית, מוסיפים את השמן, וניל, גרידת תפוז ואת מיץ התפוזים מומלץ דרך מסננת שלא יחמקו גרעינים פנימה מקציפים במהירות נמוכה כמה שניות.
4. מוסיפים את המלח הקמח והא. אפייה מקציפים במהירות נמוכה עד שהכל אחיד, מעבירים לתבנית ואופים כ 45 דקות העוגה זהובה רכה וקפיצית למגע.