עוגת מוס שוקולד הכי טעימה בעולם
מכורים לשוקולד ? הבסיס זה לא באמת בסיס אלא עוגה בפני עצמה שוקולדית לחה עסיסית ואיזה רכה יצאה לי.
אם אתם מחפשים עוגת מוס קלה להכנה זאת בדיוק העוגה בשבילכם מבטיחה שהיא טעימה ברמות.
התחלתי עם העוגה ושקלתי האם להמשיך כי העוגה טובה בפני עצמה אבל רציתי להכין לשבת עוגת מוס מרשימה שנראית טוב בלי להשקיע, יש משהו בעוגת מוס שוקולד שמשדר חגיגיות זאת הכי עוגה לימי הולדת נראית מושקעת אבל מה זה פשוטה.
יש כאן התעסקות של 20 דקות ויוצאת עוגת מוס הכי טעימה בעולם לא מאמינים ? תכינו ותראו שאני צודקת.
אביב אוכל את העוגה בהנאה ואני אומרת "למישהוא פה טעים" והוא משיב "לגמרי זאת העוגה הכי טעימה שאכלתי בחיים שלי" יש לי ילד חכם 🙂
תבנית 24
מרכיבים:
עוגה:
2 ביצים גדולות
גביע יוגורט מתיקות מעודנת 200 מ"ל
180 ג' סוכר (3/4 כוס)
80 מ"ל שמן (שליש כוס)
150 ג' קמח (כוס + כף)
רבע כוס אבקת קקאו
כפית וטיפונת א. אפייה
מוס שוקולד:
200 ג' שוקולד מריר
100 מ"ל שמן (קצת יותר משליש)
5 ג' ג'לטין (כפית)
3 כפות מים
500 מ"ל שמנת מתוקה (2 קופסאות)
קצפת לעיטור:
250 מ"ל שמנת מתוקה (קופסא)
כף סוכר / א. סוכר
כף אינסטנט וניל
50 ג' שוקולד לבן מגורד
הכנות:
1. מחממים תנור ל 180 מעלות.
2. טורפים ביצים וסוכר כשתי דקות מוסיפים את השמן, יוגורט לבלילה אחידה מוסיפים את הקקאו, קמח והא. אפייה מערבבים עד שהכל אחיד מעבירים לתבנית ואופים כ 40 דקות, כדאי לבדוק עם קיסם ולצנן.
3. ניתן לשים שקף בהיקף התבנית, מערבבים ג'לטין, מים וממתינים 10 דקות, בינתיים ממיסים שוקולד ושמן לקרם שוקולד נוזלי וחלק ללא גושים ומקררים כמה דקות. מכניסים את הג'לטין למיקרו ל 30 שניות מוודאים שהכל חלק וכל הג'לטין נמס מומלץ להעביר דרך מסננת ומוסיפים לשוקולד המומס.
4. מערבבים טוב את השוקולד הוא אמור להית חמים ונעים לא חם מאוד.
5. מקציפים שמנת מתוקה קרה לקצפת יציבה מאחדים את השוקולד והקצפת בתנועות קיפול עד שהכל אחיד, מעבירים את המוס אל העוגה ומיישרים באופן שווה בעזרת לקקן, מקפיאים לשעתיים מקציפים שמנת אינסטנט ואבקת סוכר ממלאים שקית זילוף מזליפים תלוליות קטנות אחת ליד השנייה, מקררים כשעה.
6. מפזרים מעל את השוקולד המגורד.
העוגה נשמרת במקרר כ 5 ימים, ניתן להקפיא.