עוגת וניל שוקולית וקינמון

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת וניל שוקולית וקינמון

עוגת וניל שוקולית וקינמון

עוגת וניל שוקולית וקינמון, כמה פעמיים בשבוע אתם מכינים עוגה ? מספיק פעם בשבוע או שאתם מהסוג שמכין כל יום ? כמוני למשל.  אני אוהבת עוגות שיש בהם כמה שילובים ככה בכל ביס מרגישים מסיבה של טעמים בפה קצת גיוון בחיים זה תמיד טוב.

תבנית 24 / 26

מרכיבים:

4 ביצים מופרדות
250 ג` סוכר (כוס ורבע)
שמנת מתוקה
2 כפיות תמצית וניל
3/4 כוס שמן
350 ג` קמח  (שתים וחצי כוסות)
שקית א. אפיה

שכבה כהה:
כפית קינמון
כף סוכר חום
כף גדושה שוקולית

הכנות:

1. להקציף חלבונים, להוסיף באיטיות את הסוכר ולהקציף לקצף יציב. להוסיף בקיפול את החלמונים, להוסיף את המצרכים “הרטובים” בעירבוב עדין ובסוף את הקמח במינימום עירבוב עד שהתערובת חלקה ללא גושים.

2. להוציא כוס מהבלילה לקערה להוסיף קינמון, סוכר חום, שוקולית ולערבב לתערובת אחידה.

3. לשים בתבנית חלק מהשכבה הבהירה וחלק מהשכבה הכהה וכך להמשיך עד שהבלילות נגמרות. להחדיר מזלג לעומק הבלילה בכמה מקומות ומעט לערבב.

4. חום בינוני 180 מעחות בסביבות 45 דקות, לצנן לפזר א. סוכר ולהגיש.

 

30317 צפיות 1 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

 ממש פיקאסו!

גולשים מכינים וממליצים:

צופית : היי ניקי הכנתי את העוגה השבת שעברה וחילקתי לשתי תבניות, אחת לקחתי לעבודה ותוך 10 דק’ נגמרה….
תודה רבה על מתכונים נפלאים

יונת : הכנתי, העוגה טעימה בטירוף מומלץ ביותר!

יוכי : הכנתי את העוגה ,יצאה טעימה מאודדדדדדד
וקלה להכנה.

יעל כ. :  בס”ד ניקי יקרה,
ניחוחות העוגה ממלאים את חלל הבית בריח משכר להפליא! והמראה שלה- אגדה לעיניים (ולבטן..). מחכה כבר לטעום. תודה רבה על העשרת מטבחנו הקט במתכונים מחממי לב ובטן 🙂
תבורכי,
יעל

כרמית : היי ניקי העוגה יצאה לפני שעה מהתנור ונראה לי שלשבת צריך להכין עוד אחת
אפילו הילד “הבעייתי” שלי טרף כמה פרוסות
תודה רבה ושבת שלום

רינה : “היי ניקי הכנתי את העוגה בפעם השניה לשבת…יאמי… הבנות טרפו אותה!! פשוט מעולה!.
הבת השלישית ממש אהבה את השילוב והריח….משגע את הבית.
עוגה נהדרת ממליצה מאוד!!”

273
תגובות

  הרשם  
עדכן
מיכל

הי ניקי,
חמי וחמותי קפצו בהפתעה והייתי חייבת עוגה לכיבוד. כמו תמיד מצאתי את חבל ההצלה באתר. הכנתי ויצא נהדר. הריח, המראה וכמו שהבטחת הטעמים המגוונים.
תודה רבה על שאת הופכת את הגיוון והאוכל הנעים לכל כך נגיש.

ענת

אפשר להחליף את הקמח בקמח תופח? ואם כן איזו כמות לשים?

דנה

היי ניקי,
אם אני מערבבת הכל במיקסר איך אני מוסיפה את החלמונים בקיפול?

טלטול

איזה באסה. יצא לי יבש. מה חסר? מדברים פה על מיץ תפוזים או שמנת מתוקה. לא רשום על כך במתכון.
במתכון גם לא רשום מתי לשים אבקת אפיה

פרח

יש לי מיץ מנגו מתאים כאן במקום תפוזים?

עירית

ערב טוב.
צריכה למחר עוגה לעבודה. אבל בלי קינמון. מה לשים במקום?

הדס ויזמן

אם אין לי סוכר חום במה אפשר להחליף?