עוגת וניל שוקולית וקינמון

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת וניל שוקולית וקינמון

עוגת וניל שוקולית וקינמון

עוגת וניל שוקולית וקינמון, כמה פעמיים בשבוע אתם מכינים עוגה ? מספיק פעם בשבוע או שאתם מהסוג שמכין כל יום ? כמוני למשל.  אני אוהבת עוגות שיש בהם כמה שילובים ככה בכל ביס מרגישים מסיבה של טעמים בפה קצת גיוון בחיים זה תמיד טוב.

תבנית 24 / 26

מרכיבים:

4 ביצים מופרדות
250 ג` סוכר (כוס ורבע)
שמנת מתוקה
2 כפיות תמצית וניל
3/4 כוס שמן
350 ג` קמח  (שתים וחצי כוסות)
שקית א. אפיה

שכבה כהה:
כפית קינמון
כף סוכר חום
כף גדושה שוקולית

הכנות:

1. להקציף חלבונים, להוסיף באיטיות את הסוכר ולהקציף לקצף יציב. להוסיף בקיפול את החלמונים, להוסיף את המצרכים “הרטובים” בעירבוב עדין ובסוף את הקמח במינימום עירבוב עד שהתערובת חלקה ללא גושים.

2. להוציא כוס מהבלילה לקערה להוסיף קינמון, סוכר חום, שוקולית ולערבב לתערובת אחידה.

3. לשים בתבנית חלק מהשכבה הבהירה וחלק מהשכבה הכהה וכך להמשיך עד שהבלילות נגמרות. להחדיר מזלג לעומק הבלילה בכמה מקומות ומעט לערבב.

4. חום בינוני 180 מעחות בסביבות 45 דקות, לצנן לפזר א. סוכר ולהגיש.

 

22945 צפיות 7 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

 ממש פיקאסו!

גולשים מכינים וממליצים:

צופית : היי ניקי הכנתי את העוגה השבת שעברה וחילקתי לשתי תבניות, אחת לקחתי לעבודה ותוך 10 דק’ נגמרה….
תודה רבה על מתכונים נפלאים

יונת : הכנתי, העוגה טעימה בטירוף מומלץ ביותר!

יוכי : הכנתי את העוגה ,יצאה טעימה מאודדדדדדד
וקלה להכנה.

יעל כ. :  בס”ד ניקי יקרה,
ניחוחות העוגה ממלאים את חלל הבית בריח משכר להפליא! והמראה שלה- אגדה לעיניים (ולבטן..). מחכה כבר לטעום. תודה רבה על העשרת מטבחנו הקט במתכונים מחממי לב ובטן 🙂
תבורכי,
יעל

כרמית : היי ניקי העוגה יצאה לפני שעה מהתנור ונראה לי שלשבת צריך להכין עוד אחת
אפילו הילד “הבעייתי” שלי טרף כמה פרוסות
תודה רבה ושבת שלום

רינה : “היי ניקי הכנתי את העוגה בפעם השניה לשבת…יאמי… הבנות טרפו אותה!! פשוט מעולה!.
הבת השלישית ממש אהבה את השילוב והריח….משגע את הבית.
עוגה נהדרת ממליצה מאוד!!”

269
תגובות

  הרשם  
עדכן
נסטי

הי ניקי …שוב אני חחח
אני רוצה את העוגה הזאת לאחרי הצום..אפשר להכין היום בערב או שעדיף מחר ?

אורטל

היי ניקי אם יש לי תבנית אינגליש כמה אפשר

כלנית

העוגה מעולה ניקי… תודה רבה:)

לימור

הי ניקי, האם אפשר להחליף השוקולית בקקאו? אין לי פשוט שוקולית…
תודה
לימור,

חגית

היי ניקי, את השמנת מתוקה צריך לנער כמו לפני הקצפה או שפשוט לשפוך אותה כמו שהיא לתערובת? תודה מראש

שגיא

מדהים. הבת שלי באה יותר רק כדי לאכול טוב.
סיגלתי לעצמי לקרוא את כל השאלות לפני שאני מתחיל, חוסך לי המון שאלות (וגם מדהים לראות בכמה סבלנות את עונה על אותה השאלה פעם אחר פעם).

אני חדש באפיה. לגמרי חדש.
יש לי שתי סוגי תבניות.
תבנית קפיץ 28 ס”מ ושתי תבניות ללחם מסיליקון (אני לא יודע אם לזה הכוונה באינגליש קייק) בגודל 28 אורך, 13 רוחב ו10 גובה.
מה עדיף לכמות?
אם התבניות סיליקון מתאימות, אני מעדיף כי אז אני יכול לקחת אחת למשרד 🙂

ושוב.
תודה

מושקי

הי ניקי,
יש לי מיכל ריץ של 250 גרם, ידוע לך אם שווה ערך למ”ל?