עוגת וניל שוקולית וקינמון

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת וניל שוקולית וקינמון

עוגת וניל שוקולית וקינמון

עוגת וניל שוקולית וקינמון, כמה פעמיים בשבוע אתם מכינים עוגה ? מספיק פעם בשבוע או שאתם מהסוג שמכין כל יום ? כמוני למשל.  אני אוהבת עוגות שיש בהם כמה שילובים ככה בכל ביס מרגישים מסיבה של טעמים בפה קצת גיוון בחיים זה תמיד טוב.

תבנית 24 / 26

מרכיבים:

4 ביצים מופרדות
250 ג` סוכר (כוס ורבע)
שמנת מתוקה
2 כפיות תמצית וניל
3/4 כוס שמן
350 ג` קמח  (שתים וחצי כוסות)
שקית א. אפיה

שכבה כהה:
כפית קינמון
כף סוכר חום
כף גדושה שוקולית

הכנות:

1. להקציף חלבונים, להוסיף באיטיות את הסוכר ולהקציף לקצף יציב. להוסיף בקיפול את החלמונים, להוסיף את המצרכים “הרטובים” בעירבוב עדין ובסוף את הקמח במינימום עירבוב עד שהתערובת חלקה ללא גושים.

2. להוציא כוס מהבלילה לקערה להוסיף קינמון, סוכר חום, שוקולית ולערבב לתערובת אחידה.

3. לשים בתבנית חלק מהשכבה הבהירה וחלק מהשכבה הכהה וכך להמשיך עד שהבלילות נגמרות. להחדיר מזלג לעומק הבלילה בכמה מקומות ומעט לערבב.

4. חום בינוני 180 מעחות בסביבות 45 דקות, לצנן לפזר א. סוכר ולהגיש.

 

22886 צפיות 46 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

 ממש פיקאסו!

גולשים מכינים וממליצים:

צופית : היי ניקי הכנתי את העוגה השבת שעברה וחילקתי לשתי תבניות, אחת לקחתי לעבודה ותוך 10 דק’ נגמרה….
תודה רבה על מתכונים נפלאים

יונת : הכנתי, העוגה טעימה בטירוף מומלץ ביותר!

יוכי : הכנתי את העוגה ,יצאה טעימה מאודדדדדדד
וקלה להכנה.

יעל כ. :  בס”ד ניקי יקרה,
ניחוחות העוגה ממלאים את חלל הבית בריח משכר להפליא! והמראה שלה- אגדה לעיניים (ולבטן..). מחכה כבר לטעום. תודה רבה על העשרת מטבחנו הקט במתכונים מחממי לב ובטן 🙂
תבורכי,
יעל

כרמית : היי ניקי העוגה יצאה לפני שעה מהתנור ונראה לי שלשבת צריך להכין עוד אחת
אפילו הילד “הבעייתי” שלי טרף כמה פרוסות
תודה רבה ושבת שלום

רינה : “היי ניקי הכנתי את העוגה בפעם השניה לשבת…יאמי… הבנות טרפו אותה!! פשוט מעולה!.
הבת השלישית ממש אהבה את השילוב והריח….משגע את הבית.
עוגה נהדרת ממליצה מאוד!!”

269
תגובות

  הרשם  
עדכן
לימור

היי ניקי,
שאלה לי אלייך:
אני עושה עוגה בחושה ומשיישת עם שוקולד רגיל, (השחר, או נוטלה),לוקחת מבלילת העוגה כוס מערבבת עם השוקולד ומשיישת.
בכל פעם מחדש שאני עושה את העוגה הזאת אני נופלת בזה שהשוקולד יורד לתחתית העוגה וכשאני חותכת אאותה כאילו למטה היא רטובה ולמעלה נאפתה .. מה יכולה להיות הסיבה? יש לציין שמעט המקרים שאני נופלת בעוגות ואני מכירה ההיטיב אאת התנור שלי.
בבקשה אודה לעזרתך

יוסי

בס”ד

היי ניקי
אפשר להשתמש בקצפת צמחית במקום שמנת על מנת שהעוגה תיהיה פרווה?

ענבר

מה הכמות הנדרשת של שמנת מתוקה? לא מופיע במתכון. תודה

אפרת

היי,רוצה להכין עוגת יומולדת לבעלי ולא בא לי על השוקולד הרגיל…העוגה הזאת יכולה להתאים? בהנחה שמלמעלה אשים ציפוי שוקולד ואקשט..

מוריה

הי ניקי עשיתי את העוגה הזאת וגם את העוגה הקלה ללא הקצפה ושתיהם נשברו לי את יודעת מה הסיבה ואם אפשר לתקן את זה עכשיו?

רותי לוי

האם אפשר במקום תמצית וניל אבקת וניל

מושקי

הי ניקי,
מיכל שלם של שמנת?