עוגת וניל שוקולית וקינמון

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת וניל שוקולית וקינמון

עוגת וניל שוקולית וקינמון

עוגת וניל שוקולית וקינמון, כמה פעמיים בשבוע אתם מכינים עוגה ? מספיק פעם בשבוע או שאתם מהסוג שמכין כל יום ? כמוני למשל.  אני אוהבת עוגות שיש בהם כמה שילובים ככה בכל ביס מרגישים מסיבה של טעמים בפה קצת גיוון בחיים זה תמיד טוב.

תבנית 24 / 26

מרכיבים:

4 ביצים מופרדות
250 ג` סוכר (כוס ורבע)
שמנת מתוקה
2 כפיות תמצית וניל
3/4 כוס שמן
350 ג` קמח  (שתים וחצי כוסות)
שקית א. אפיה

שכבה כהה:
כפית קינמון
כף סוכר חום
כף גדושה שוקולית

הכנות:

1. להקציף חלבונים, להוסיף באיטיות את הסוכר ולהקציף לקצף יציב. להוסיף בקיפול את החלמונים, להוסיף את המצרכים “הרטובים” בעירבוב עדין ובסוף את הקמח במינימום עירבוב עד שהתערובת חלקה ללא גושים.

2. להוציא כוס מהבלילה לקערה להוסיף קינמון, סוכר חום, שוקולית ולערבב לתערובת אחידה.

3. לשים בתבנית חלק מהשכבה הבהירה וחלק מהשכבה הכהה וכך להמשיך עד שהבלילות נגמרות. להחדיר מזלג לעומק הבלילה בכמה מקומות ומעט לערבב.

4. חום בינוני 180 מעחות בסביבות 45 דקות, לצנן לפזר א. סוכר ולהגיש.

 

24146 צפיות 33 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

 ממש פיקאסו!

גולשים מכינים וממליצים:

צופית : היי ניקי הכנתי את העוגה השבת שעברה וחילקתי לשתי תבניות, אחת לקחתי לעבודה ותוך 10 דק’ נגמרה….
תודה רבה על מתכונים נפלאים

יונת : הכנתי, העוגה טעימה בטירוף מומלץ ביותר!

יוכי : הכנתי את העוגה ,יצאה טעימה מאודדדדדדד
וקלה להכנה.

יעל כ. :  בס”ד ניקי יקרה,
ניחוחות העוגה ממלאים את חלל הבית בריח משכר להפליא! והמראה שלה- אגדה לעיניים (ולבטן..). מחכה כבר לטעום. תודה רבה על העשרת מטבחנו הקט במתכונים מחממי לב ובטן 🙂
תבורכי,
יעל

כרמית : היי ניקי העוגה יצאה לפני שעה מהתנור ונראה לי שלשבת צריך להכין עוד אחת
אפילו הילד “הבעייתי” שלי טרף כמה פרוסות
תודה רבה ושבת שלום

רינה : “היי ניקי הכנתי את העוגה בפעם השניה לשבת…יאמי… הבנות טרפו אותה!! פשוט מעולה!.
הבת השלישית ממש אהבה את השילוב והריח….משגע את הבית.
עוגה נהדרת ממליצה מאוד!!”

269
תגובות

  הרשם  
עדכן
מור

היי ניקי, העוגה נראית מעולה ואני רוצה להכינה אך לפני כן ברצוני לוודא האם לאחר קיפול החלמונים אני ממשיכה להוסיף את שאר המצרכים ללא מיקסר?

מיאמי פלורידה

כל כך פשוטה להכנה וטעימה !!! תודה ניקי 😉

noa

היי ניקי
יש אפשרות להחליף את השמנת המתוקה בחלב?

ענתי

היי ניקי -כבר מיום רביעי אני מחפשת מתכונים ליום שישי. נראה לי שאת העוגה הזאת אכין.
סוכר חום – יש לי בבית סוכר חום כהה-לא דמררה,
זה הסוכר?
בסעיף ר-רשום לאחר קצפת הביצים,לקפל חלמונים-כוונתך להנמיך מהירות במיקסר וכך את שאר החומרים?תודה

יוכי

הכנתי את העוגה ,יצאה טעימה מאודדדדדדד
וקלה להכנה.

הדס מחלוף

ראשית עליי להודות מאז שמצאתי את אחד המתכונים שלך בשיטוט אקראי בגוגל אני מכורה לכל המתכונים שלך ………..ואין להם תחליף .שנית, שאלתי היא האם ניתן בימי החורף הקרים לשמור אותה בחוץ או בשל השמנת המתוקה יש לאחסן אותה בקירור?

יעל

אחלה אתר!!!יש משהו מומלץ לציפוי העוגה??