פס עוגת גבינה אפויה קלאסית בחושה
חלמתי על העוגה כזאת שתיהיה הכי פשוטה בעולם אין הפרדת ביצים, אין צורך להקציף אפילו לא הוצאתי את המיקסר, אם כבר עוגת גבינה אז שתיהיה הכי טעימה וכמה שיותר פשוטה וכמובן השתמשתי בגבינות שיש בבית הכי זמינות.
יש לכם קערה וכף ? מעולה אתם מסודרים, מתחשק לכם משהו מתוק עם גבינות באחוזי שומן נמוכים ? הגעתם למקום הנכון. יש בעוגה הזאת הכל והיא יוצאת נהדר.
המרקם רך עם נגיעות וניל, ציפוי מפנק של שמנת חמוצה והוספתי קרם קקאו שתראה הכי יפהפייה למרות שאני חייבת להודות שהיא פגזית גם בלעדיו.
אני מבקשת אל תגלו כמה קל להכין היא נראית מושקעת אבל ממש לא והטעם מעולה!
תבנית מאורכת 30X13 עומק 7 ס"מ
מרכיבים:
בסיס:
150 ג' ביסקוויטים (כ 20 יחידות)
כף סוכר לבן
100 ג' חמאה מומסת
500 ג' גבינה לבנה 5%
400 ג' שמנת חמוצה (2 גביעים)
2 ביצים L
180 ג' סוכר (3/4 כוס)
2 כפיות סוכר וניל
2 כפות קמח רגיל
2 כפות אינסטנט וניל
ציפוי:
200 ג' שמנת חמוצה (גביע)
2 כפות סוכר
עיטור:
250 מ"ל שמנת מתוקה (קופסא)
כף אינסטנט וניל
3/4 כף א. קקאו
2 כפות סוכר
הכנות:
1. גורסים את הביסקוויטים (חתיכות קטנטנות) מוסיפים את הסוכר החמאה ומערבבים עד שהכל אחיד.
2. מרפדים תבנית בנייר אפייה שופכים פנימה את הביסקוויטים ומשטחים בצורה שווה שיהיה בסיס ישר, אפשר להעזר בכף או בכוס ובינתיים מכניסים להקפאה.
3. מחממים תנור ל 160 מעלות, מערבבים (לא צריך מיקסר) גבינה, שמנת, ביצים, סוכר, סוכר וניל, אינסטנט וניל וקמח לבלילה אחידה ללא גושים ויוצקים על הבסיס המוכן (שממתין בהקפאה) מנערים קלות ואופים כ 50 דקות העוגה אמורה להיות יציבה באמצע מעט נע.
4. לערבב שמנת וסוכר מורחים בעדינות על העוגה מחזירים לתנור ואופים עוד 7 – 8 דקות.
5. לקרר ולהכניס למקרר למספר שעות עוגת גבינה תמיד טעימה יותר יום למחרת.
6. מקציפים שמנת, אינסטנט, קקאו, סוכר ואינסטנט לקצפת יציבה מעבירים לשקית זילוף ומזליפים ערימות קטנות על העוגה.
העוגה נשמרת במקרר מספר ימים, אי אפשר להקפיא, לא חייבים את העיטור.