עוגת גבינה בחושה מדהימה
הילדים ביקשו עוגת גבינה ואביב מאוד אוהב עוגות עם קצפת ושוקולד אז שילבתי את כל הדברים בעוגה אחת רכה ואוורירית אמאל'ה איזה עוגה טעימה, קבלו מתכון לעוגת גבינה אפויה שיוצאת רכה וטעימה במיוחד.
אין אחד שלא טעם ממנה ולא ביקש את המתכון הקפדתי להשתמש בגבינה 5% למי אין אותה בבית ? מרקם קרמי עשיר וחלק עוגה גבינה פשוטה ובטעם היא מנצחת את כולן, עוגת גבינה אפויה מעולה.
תבנית 20X30
מרכיבים:
600 ג' גבינה לבנה 5%
120 מ"ל שמנת מתוקה (חצי כוס)
2 ביצים L מופרדות
200 ג' סוכר (כוס)
2 כפיות תמצית וניל
כף אינסטנט פודינג וניל
2 כפות קמח רגיל
ציפוי:
250 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
80 מ"ל חלב (שליש כוס)
כף סוכר
50 ג' שוקולד חלב
2 – 3 כפות שמנת מתוקה
הכנות:
1. לחמם תנור ל 160 מעלות.
2. להקציף חלבונים וחצי מכמות הסוכר במהירות בינונית 3 – 4 דקות לקצף סמיך, לערבב גבינה, חלמונים, שמנת, סוכר, אינסטנט פודינג וקמח לתערובת אחידה.
3. להוסיף לחלבונים ולערבב בעדינות עד שהכל אחיד.
4. להעביר לתבנית משומנת לאפות כ 50 דקות האמצע מעט נע לכבות את התנור ולהשאיר סגור עוד 15 דקות, העוגה בסופו של דבר בגובה שאיתו היא נכנסה לתנור.
5. לקרר, להקציף שמנת, אינסטנט, סוכר וחלב לקצפת למרוח / להזליף על העוגה מומלץ לקרר 30 דקות.
6. להמיס שוקולד ושמנת במיקרו על עוצמה מלאה להמתין 10 דקות ולקשקש על הקצפת.