שושני שמרים שוקולד מתכון מעולה
אני אוהבת כשיוצאים לי מתכונים טובים והדבר הראשון שעולה לי בראש זה שאני חייבת לחלוק איתכם, יצאה לי עוגת שמרים מדהימה! המרקם של הבצק רך ובפנים יש המון שוקולד תנו לי רק כאלה עוגות שמרים כאלה.
אתם בטח חושבים שזה מסובך אבל ממש לא אני מכינה בדרך שונה מהרגיל מסקרן אתכם ? השבלולים יוצאים יפהפיים משורטטים. מרגע התפיחה של הבצק 15 דקות והשבלולים היו בתבנית. תפיחה נהדרת, גובה טוב. משם לתנור ואיזו עוגת שמרים יפהפייה יצאה מהתנור זהובה רכה, לשים את סירופ בנדיבות ואפשר להתחיל לקרוע את השבלולים, עוגה מושלמת לשבת.
11 – 12 שבלולים
תבנית 26
מרכיבים:
500 ג' קמח רגיל (3 וחצי כוסות + כף נוספת)
11 ג' שמרים יבשים (כף) / 25 ג' שמרים טריים (חצי שקית)
50 ג' סוכר (2 כפות גדושות)
חצי כף מלח
100 מ"ל שמן (קצת יותר משליש כוס)
240 מ"ל מים פושרים (כוס)
20 ג' חמאה רכה מאוד
ממרח שוקולד
חלמון (צהוב)
כף חלב
הכנות:
1. להכנת הבצק:
בקערת המיקסר בעזרת וו הלישה מעבדים קמח, שמרים, סוכר, מלח, שמן ומים במשך כמה דקות עד שכמעט יש בצק, לחתוך את החמאה לקוביות להוסיף לקערת המיקסר ולעבד לבצק אחיד רך וחלק.
2. לכסות את הקערה ולהתפיח כשעה וחצי שעתיים הבצק אמור להכפיל את הנפח.
3. לרדד את הבצק למלבן בגודל 35X40 הבצק אמור להיות דק, למרוח שוקולד שכבה דקה על חצי מהבצק גם יותר זה בסדר, לקפל את הבצק לשניים ולרדד בעדינות למלבן בגודל 30X35, לחתוך בעזרת גלגלת פיצה לפסים בעובי 4 ס"מ ולגלגל לשבלולים.
4. לסדר בתבנית את השבלולים אחד ליד השני ולהתפיח כ 25 דקות.
5. לחמם תנור ל 180 מעלות, לטרוף ביצה וחלב להבריש את השבלולים ולאפות כ 25 דקות.
6. לבשל מים וסוכר כמה דקות ולהבריש את השבלולים ביציאה מהתנור.
כדאי לדעת ש…
לפרווה אפשר לוותר על החמאה או לשים מחמאה, בהברשה ביצה שלמה, אפשר להקפיא.