ריבועי גבינה של פעם
היה לי חשק היסטרי לריבועי גבינה של פעם כמו שסבתא שלי הייתה מכינה בלי הקצפות או הפרדות חיפשתי להכין משהו פשוט וגם לקבל פיסה מהילדות שלי לפעמים יש בי געגוע למה שהיה פעם.
קבלו עוגת גבינה אפויה של פעם עם שכבת בצק פריך גם מתחת וגם מעל ובאמצע שכבת גבינה מפנקת בלי הפרדות ובלי הקצפות טעימה וממכרת נראה אתכם מסתפקים בקובייה אחת 🙂
מה שיפה בעוגה הזאת שהיא קלילה לא כבדה בביס אחד מקבלים את הפריכות ואת הגבינה אני אוהבת לחתוך אותה לקוביות קטנות 2 ביסים והופ זה נעלם, בימי הקיץ החמים הקוביות היפהפיות האלה במקרר ולאכול אותן זה פשוט כיף.
20X30
מרכיבים:
300 ג' קמח (2 כוסות + 2 כפות)
80 – 100 ג' סוכר (4 – 5 כפות)
200 ג' חמאה חתוכה לקוביות
חלמון (צהוב)
שכבת הגבינה:
500 ג' גבינה לבנה 9% (קופסא)
200 ג' שמנת חמוצה (גביע)
120 מ"ל שמנת מתוקה (חצי קופסא)
200 ג' סוכר (כוס)
כפית גרידת לימון (אופציה)
2 ביצים L
2 כפות גדושות קורנפלור (50 ג')
2 כפות קמח רגיל
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות.
2. לחתוך את החמאה לקוביות קטנות לשים במיקסר יחד עם הסוכר והקמח בעזרת וו הגיטרה לערבל עד שנוצרים פירורים דקים בדומה לקוסקוס, לעצור להוסיף את החלמון להמשיך לעבד עד שנוצרים חתיכות גסות לעצור ולאסוף לכדור.
3. לחלק את הבצק לשני חלקים שווים ולרדד לעלה, חלק אחד להעביר לתבנית לאפות כ 15 דקות ולצנן, את הבצק השני לשים בהקפאה בינתיים.
4. לטרוף ביצים וסוכר להוסיף את שאר המצרכים ולערבב לתערובת חלקה ללא גושים, לשפוך על הבצק האפוי, לאפות כ 30 דקות להניח מעל את הבצק השני בעדינות ולהמשיך לאפות עוד 20 – 25 דקות עד שהבצק מזהיב.
5. לקרר מספר שעות במקרר לחתוך לקוביות לבזוק א. סוכר ולטרוף!