בראוניז פרווה ב 10 דקות הכנה
בראוניז פרווה מושחתים מדהימים! קינוח מתוק שאף אחד לא יכול לעמוד בפניו. מה שיפה במתכון הזה זאת מהירות ההכנה לוקח לי 10 דקות להכניס לתנור ואם אני ממהרת אפילו פחות.
לפעמים אני מכינה שתי עוגות מראש ואחת נכנסת להקפאה שיהיה לשעת הצורך אפילו שגם היא תיגמר מהר.
אוהבים שוקולד ? זה המתכון בשבילכם בראוניז לחים אבל איך מגיעים לבראוניז לחים ? הראיתי בסרטון מומלץ לראות.
בראוניז שוקוליים דחוסים, מרקם פאדג'י מדהים קוביות קטנות של עונג. תזכרו שאמרתי להכין 2 עוגות
דבר שני כל הטוב הזה ? הבראוניז פרווה ועובר נפלא הקפאה.
תבנית : 20X30
מרכיבים:
200 ג' שוקולד מריר
3 ביצים
חצי כוס סוכר חום
150 ג' כוס סוכר (שלושת רבעי כוס)
180 מ"ל שמן (3/4 כוס)
כפית תמצית וניל (לא חובה)
180 ג' קמח (כוס + 4 כפות נוספות)
שליש כוס שוקולד צ'יפס לבנים + 2 כפות נוספות
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.
2. לשבור את השוקולד לקוביות קטנות לשים בקערה יחד עם השמן, להמיס במיקרו ולערבב לבלילה אחידה.
3. לטרוף ביצים וסוכר בעזרת מזלג ולהוסיף לשוקולד תוך כדי ערבוב מהיר, להוסיף את הסוכ חום, תמצית וניל ובסוף את הקמח.
4. להשאיר בצד 2 כפות מהשוקולד צ'יפס ואת השאר לערבב עם העיסה, קצת קשה לא נורא.
5. לשמן תבנית או לשים נייר אפייה להעביר את העיסה ולשטח אותה באופן שווה. מעל לפזר את שארית השוקולד צ'יפס.
*6. לאפות כ 25 דקות או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים, לקרר ולחתוך לריבועים.
כדאי לדעת ש…
אפשר לוותר על הסוכר חום וסך הכל לשים בעוגה כוס סוכר רגיל.
לגבי השמן מי שרוצה להחליף בחמאה 180 ג' חמאה. לא בא לכם על השוקולד צ'יפס ? תכינו בלי.
רוצים להוסיף אגוזים ? תורידו שליש כוס קמח ותוסיפי חצי כוס אגוזי מלך גרוסים.
אין לכם תמצית וניל ? סוכר וניל אותה כמות.
ניתן להקפיא זה יוצא נהדר, אפשר להכין יום יומיים מראש ולשמור במקרר.
לא חייבים מקרר אפשר לשמור בחוץ.
בראוניז אליפות מראש כדאי להכין כפול.
גולשים מכינים וממליצים:
אמירה : "רציתי לחזור לעדכן! נראה לי המתכון הכי טוב שמצאתי לבראוניז פרווה. אני תמיד מחפשת מתכונים טובים על בסיס שמן והמתכון הזה היה ל-ה-י-ט!
הבעיה היחידה הייתה שהכנתי רק אחד וזה חוסל במהירות רבה!!!"
ליאור : " בתור אחראית הקינוחים המשפחתית, כשנקלעים למצב שצריך לספק קינוח פרווה לשומרי הכשרות במשפחה, אני כל כך מתבאסת!! יש לי צמרמורת מהמילה פרווה… אבל הבראוניז האלו שעשיתי כל כך הרבה פעמים, נתנו כבוד לקינוחים הלא חלביים, ביג טיים!! כולם מחסלים וזה מנצח גם את הקינוח החלבי… הכנתי בפעם המליון והפעם הכפלתי ב4. תודה ניקי. אין עליך!
רוני : "הבראוניז האלה מעולים. לא נשאר פירור."
עידית : "מתכון מעולה כבר חודש אני מכינה אותו כל שבת . הבן שלי לא מוכן לוותר על העוגה הזאת !! תודה רבה על מתכון קל ומוווושלםםם"
קמילה : "מושלם !!!! פעם שנייה שאני מכינה… ואני לא מאנשי הפרווה… אבל היא פשוט טעימה !"
רחלי : "בגלל צליאק אני מכינה באופן קבוע עם קמח תפוחי אדמה, חוץ מזה לא משנה כלום במתכון, יוצא מושלם!!!
מתאים גם לפסח…."
גאות : נמצא המתכון המושלם לבראוניז… תותחית!!!
הוחלט בבית פה שבראוניז כזה עוד לא היה.
מיטלוש1 : הכנתי את העוגה לשבת ואני חייבת לציין שהעוגה פשוט מעולה!!!
כ"כ קלה להכנה וכ"כ טעימה! יאמי… פשוט ללקק את האצבעות 🙂
yiska : יצא מדהים! חיסלו…
שמש : יצא פשוט מעולה, הכנתי ביום שישי ואי אפשר היה להפסיק לאכול. הילדים מאוד מאוד אהבו.
דבי : אין דברים כאלה, יצא סוף הדרך… הילדים פשוט חיסלו אותה ושאלו – לא נשאר יותר מהשוקולד הזה שהכנת??
יסמין : אני חייבת להגיד לך שזה פשוט טעים בטרוף וכ"כ קל להכנה.
תודה רבה על מתכונים מעולים וקלים
רינת :הכנתי יצא מעולה, מלא מחמאות וקל בטירוף אימצתי למתכון קבוע.
סיגל : אני שוהה אצל אחותי בשיקגו והיא הכינה את הבראוניז השבת. זה טעים ברמות, יישרנו שורות ואני מחכה לחזור לארץ ולהכין את זה. כיף גדול שיש מנה אחרונה פרווה כמו חלבי.
סימה : ניקי בוקר טוב , הכנתי לשבת כ"כ קל ,שוקולדי וטעים …… תודה על עוד מתכון נפלא
סיון : בראוניז מוצלח ביותר . שווה לנסות .
לניקי תודה על מתכון מוצלח
רחל : "כרגע סיימתי את הנגלה השישית של הבראוניז… נשאר לי עוד 4….
כל ה100 אורחים בשבת חתן של אחי יהנו מהבראוניז שלך…
למה שרק אנחנו נהנו… :)"
רינתיה : "איזו עוגה שווה, פשוט אליפות!!!
לא נשאר פירור…
אין עליך ניקי!
המון תודה!"