מאפינס שוקולד פרווה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מאפינס שוקולד פרווה

מאפינס שוקולד פרווה

5 דקות לקח לי להכין את המאפינס ולהכניס לתנור, יש מתכונים שכל אמא צריכה להחזיק בשלוף. יש אורחים בדרך או שלילדים מתחשק משהו מתוק, אני צריכה משהו מהיר לערבב ולתנור בלי להתעסק יותר מידי.
המאפינס האלה זה בדיוק המתכון בשביל זה. אני אוהבת להכין אותם קטנטנים שתצא לי כמות גדולה ואם אני מצליחה אני אפילו מקפיאה.

14 מאפינס גדולים
מאפינס קטנטנים 50 יחידות

מרכיבים:

50 ג’ שוקולד מריר
2 כפות גדושות אבקת שוקולית
3 ביצים
200 ג’ סוכר (כוס)
280 ג’ קמח (2 כוסות)
2 כפיות א. אפיה
120 מ”ל שמן (חצי כוס)
180 מ”ל מים (שלושת רבעי כוס)
כפית תמצית וניל

ציפוי שוקולד (לא חובה) :
100 ג’ שוקולד מריר
120 מ”ל ריץ / שמנת מתוקה (חצי כוס)


הכנות:

  1. 1. לשבור את השוקולד לקוביות לשים במיקרו להמיס עד שהוא רך, לערבב לקרם חלק ללא גושים.

2. לטרוף ביצים וסוכר כמה שניות להוסיף את השוקולד המומס לערבב ולהוסיף את השוקולית, שמן ומים.

3. להוסיף את הקמח והאבקת אפייה ולערבב עד שהכל אחיד וחלק.

אפשרות נוספת להכנה במיקסר:
לשים את הביצים והסוכר במיקסר להקציף 10 שניות במהירות גבוהה, להנמיך מהירות ולהוסיף במהירות נמוכה את השוקולד המומס להקציף במהירות נמוכה עד שהכל אחיד, להוסיף את השמן והמים ובסוף את הקמח והאבקת אפייה, להקציף במהירות נמוכה עד שהכל אחיד וחלק.

4. למלא את השקעים עד 3/4 גובה לאפות כ 20 דקות.

5. הכנת הציפוי:
לחמם מחבת עם השמנת לפני שהשמנת רותחת להוריד מהאש, לשבור את השוקולד לקוביות להוסיף לשמנת ולערבב עד שהכל חלק ללא גושים, אפשרות נוספת להשתמש במיקרו.

6. לצפות את המאפינס עם קרם השוקולד.

כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא.

22217 צפיות 12 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מאפינס שוקולד פרווה
מאפינס שוקולד פרווהמאפינס שוקולד פרווה

גולשים מכינים וממליצים:

רות : “כל המשפחה התלהבה יצא מעולה תודה רבה וכל המתכונים כאן ניפלאים”

נחמה : “יצא מדהים ואפילו הלא אכלנים במשפחה נהנו ובקשו עוד!”


418
תגובות

  הרשם  
עדכן
לימור

הי ניקי,
האם אפשרי להשתמש בקקאו במקום שוקולית ?

נעמי

ניקי היי,
אם אני רוצה להכין כמות של בערך 35 מאפינס גדולים…. האם לעשות כמה פעמים את התערובת מחדש או לשלש כמויות בפעם אחת?
סליחה על השאלה המטומטמת…

נעמי

הי, ניקי.
מצאתי את המתכון הזה אחרי שחיפשתי משהו פרווה.
זה מתאים לתבנית? איזה גודל?
אם אני רוצה לתבנית A4?

מיכל

מתקנת את תגובתי הקודמת. כמובן שבכדי שהמתכון יישאר פרווה לא ניתן להשתמש בשוקולד חלב. אז איך כן ניתן להפוך את המתכון לשוקולדי יותר בשביל ילדים שלא אוהבים שוקולד מריר, ושהמאפינס עדיין יהיו פרווה? ולגבי האבקה שעל המאפינס שבתמונה, האם מדובר באבקת סוכר?

מיכל

הי ניקי,

האם אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב? אני מכינה את המתכון לילדים וזכור לי ששוקולד מריר לא עובר טוב אצלם. בנוסף, מה אפשר לפזר על המאפינס כדי שייצא כמו בתמונה, עם אבקה לבנה?

רותי

הי ניקי
שמתי בטעות מיכל שמנת שלם בציפוי..
נראה לך קריטי? כן יצא קרם כהה

1 24 25 26