מאפינס שוקולד פרווה
אני קוראת למתכון הזה "מתכון בשלוף" יש אורחים בדרך רועי מבקש משהו מתוק אוטוטו נכנסת שבת ואני רוצה להספיק להכין משהו טוב זה מתכון קלאסי בשביל כל דבר להכניס לתנור 20 דקות וזה מוגש לשולחן מריח מעולה.
הבסיס זה מים בעצם זה הדבר המרכזי כאן שזה מים, לא צריך החלפות לפרווה או מצרכים מיוחדים הכל יש בבית לחלק לשקעים לראות את המאפינס היפים האלה תופחים לאיטם מפיצים ריח טוב של שוקולד במטבח.
אביב מגיע בריצה רועי בעקבותיו יש משהו יותר טוב מזה ? חייבים להכין מתכון מושלם תוצאה נהדרת.
14 מאפינס
מרכיבים:
50 ג' שוקולד מריר
2 כפות גדושות אבקת שוקולית
3 ביצים L
200 ג' סוכר (כוס)
280 ג' קמח (2 כוסות)
2 כפיות א. אפיה
120 מ"ל שמן (חצי כוס)
180 מ"ל מים (שלושת רבעי כוס)
כפית תמצית וניל
ציפוי שוקולד (לא חובה) :
100 ג' שוקולד מריר
120 מ"ל ריץ / שמנת מתוקה (חצי כוס)
הכנות:
1.לחמם תנור ל 180 מעלות.
2. לשבור את השוקולד לקוביות לשים במיקרו להמיס עד שהוא רך ולערבב לקרם סמיך חלק ללא גושים.
3. בעזרת מטרפה לטרוף ביצים וסוכר כמה שניות להוסיף את השוקולד המומס לערבב ולהוסיף את האבקת שוקולית, שמן ומים.
4. לסיים עם הקמח והאבקת אפייה לערבב עד שהכל אחיד וחלק.
אפשרות נוספת להכנה במיקסר:
לשים את הביצים והסוכר במיקסר להקציף 10 שניות במהירות גבוהה, להנמיך מהירות ולהוסיף במהירות נמוכה את השוקולד המומס להקציף במהירות נמוכה עד שהכל אחיד, להוסיף את השוקולית השמן והמים ובסוף את הקמח והאבקת אפייה, להקציף במהירות נמוכה עד שהכל אחיד וחלק.
5. למלא את השקעים עד 3/4 גובה ולאפות כ 20 דקות לבדוק עם קיסם במרכז המאפינס.
6. הכנת הציפוי:
לחמם מחבת עם השמנת לפני שהשמנת רותחת להוריד מהאש לשבור את השוקולד לקוביות להוסיף לשמנת ולערבב עד שהכל חלק ללא גושים, אפשרות נוספת להשתמש במיקרו.
7. לצפות את המאפינס עם קרם השוקולד, אני חייבת לומר שאני מכינה אותם המון בלי הקרם והם אחלה.
8. את הפסים הלבנים שמעטרים את המאפינס הכנתי לפי המתכון הזה וזילפתי על המאפינס,
כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא.
גולשים מכינים וממליצים:
רות : "כל המשפחה התלהבה יצא מעולה תודה רבה וכל המתכונים כאן ניפלאים"
נחמה : "יצא מדהים ואפילו הלא אכלנים במשפחה נהנו ובקשו עוד!"