בראוניז שוקולד גבינה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
בראוניז שוקולד גבינה

בראוניז שוקולד גבינה

אחת העוגות שאני הכי אוהבת איזה שילוב נהדר של שוקולד. שכבת שוקולד עסיסית לחה ושוקולדית מעל שכבת גבינה עם שוקולד לבן אין מצב שמישהו יכול לעמוד בפני השילוב הזה זה טעים ויותר מזה.
תחתכו לקוביות קטנות ותנסו לא לגמור את זה כל כך מהר. עוגה חלומית שברגע שהיא נגמרת הולכים להכין עוד אחת…

תבנית 20X30

מרכיבים:

100 ג’ שוקולד מריר
100 ג’ חמאה
200 ג’ סוכר (כוס)
כף סוכר חום בהיר דמררה
2 ביצים גדולות
כף גדושה אבקת שוקולית
140 ג’ קמח (כוס)

שכבת הגבינה:
500 ג’ גבינה לבנה 9%
100 ג’ סוכר (חצי כוס)
כפית תמצית וניל
כף אבקת אינסטנט וניל
2 כפות קמח
100 ג’ שוקולד לבן
2 כפות חלב
ביצה


הכנות:

  1. 1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

2. לשבור את השוקולד לקוביות ולשים בקערה, להוסיף את החמאה ולהמיס במיקרו, לערבב עד שהכל אחיד.
להוסיף את הסוכרים לערבב עד שהכל אחיד, לטרוף את הביצים עם מזלג ולהוסיף לשוקולד המומס תוך כדי בחישה מהירה.

3. להוסיף את הקמח ואת האבקת שוקולית ולערבב עד שהכל אחיד, העיסה קצת קשה אבל אפשר להסתדר איתה.

4. לשמן תבנית או לשים נייר אפייה להעביר את העיסה ולשטח באופן שווה.

5. לאפות כ 12 דקות, השכבה העליונה מעט מתקשה.

6. בזמן שהבראוניז בתנור לעבוד בזריזות, לשבור את השוקולד הלבן לקוביות להוסיף כף חלב ולהמיס במיקרו, לערבב עד שהכל אחיד זה לוקח קצת מן עד שהכל אחיד. לערבב בקערה את מצרכי שכבת הגבינה כולל השוקולד.

7. להוציא את הבראוניז מהתנור וישר לשים ערימות של הגבינה בעזרת כף, להתחיל בדפנות ולהתקדם לכיוון האמצע עד שהכל מכוסה, אפשר קצת למרוח שיהיה שווה.

8. להחזיר לתנור ולאפות עוד כ 25 דקות או עד ששכבת הגבינה מתייצבת והאמצע מעט נע.

*9. לקרר ולהכניס למקרר לפחות לכמה שעות ואם אפשר אפילו יותר זה רק עושה לעוגה טוב.

כדאי לדעת ש…
אפשר להשתמש בגבינה 5%, ניתן להכין מספר ימים מראש ולשמור במקרר. אפשר להכין בלי השוקולד הלבן למרות שיותר טעים עם השוקולד. אפשר להחליף את החמאה בקצת יותר משליש כוס שמן. ניתן לוותר על הסוכר החום.
כדאי מראש להכפיל כמויות העוגה הזאת מדהימה.

15833 צפיות 21 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

בראוניז שוקולד גבינהבראוניז שוקולד גבינהבראוניז שוקולד גבינהבראוניז שוקולד גבינה

בראוניז שוקולד גבינהבראוניז שוקולד גבינהבראוניז שוקולד גבינהבראוניז שוקולד גבינה

גולשים מכינים וממליצים:

חפצי : “הכנתי ליומולדת של אימי כיסוני בטטה ואת הבראוניז הזה ויצא מושלםםםם
היה הרבה אוכל… אבל הם התעלו על כולם קיבלתי המון מחמאות”

תהילה : “כשהחמות מגיעה לשבת, לא לוקחים סיכון 🙂
יצא מ ע ו ל ה!
ובנוסף הכנתי את המוסקה, פשטידת קישואים, סלט חצילים ואורז עם אטריות,
חזרתי ניקי, לאמר לך פשוט תודה!”

שיר : “וואוווו יצא מושלם! התענגתי על כל ביס!”

נעמי : “אפיתי את העוגה ויצא מדהים.
כולם נהנו!”

דנה : “עוגה פשוט מטורפת!!! טעימה שבא לסיים את כל התבנית לבד, עושה את זה שוב ושוב ושוב… וגם החברות כבר ביקשו את המתכון להכין גם! תודה רבה!”

אביגיל : “וואו, וואו, ועוד פעם וואו! תודה”


507
תגובות

  הרשם  
עדכן
דבורי

הי ניקי
אפשר להקפיא שבועיים מראש?
מגישים קר?
תודה רבה

טיטי

היי ניקי שבוע טוב
אני מתכננת להכין למחר למסיבת חנוכה.
האם זה יספיק לכ-17 אנשים כקינוח?
והאם אפשר להחליף את השוקולית בקקאו עם סוכר קצת?

מוסי

היי ניקי אם אין לי שוקולד לבן לשים משו אחר יותר?
קשור להקציף קומה שלישית של שמנת מתוקה?
תודה רבה

יפה

הי,
אפשר לעשות באינגליש קייק? אם כן כמה יוצא מכמות?
תודה רבה!!!!!

חיה

הי ניקי
יש לי רק 50 גרם חמאה מה אפשר להוסיף במקום עוד 50? מרגרינה?

דנה

שלום ניקי,
האם אפשר בדומה למתכון של הבראוניז גבינה ושוקולית לשמור מעט מהבלילה של השוקולד ולהשתמש בסוף כקישוט מעל שכבת הגבינה?
תודה רבה!

1 28 29 30