עוגיות גרנולה עם שיבולת שועל וצימוקים
לכל אחד יש את העוגיות שהוא אוהב ולא יכול יכול לחיות בלעדיהן, שעה ארבע אחר הצהריים חייבת משהו מתוק ועדיף לא את העוגת מוס שנמצאת במקרר או הבראוניז של אביב ובשבילי זה עוגיות גרנולה שנעשו באהבה גדולה.
אם כבר להכין משהו מתוק ובדרך להכניס לגוף קצת בריאות אז עוגיות שיבולת שועל לוקחות בגדול, בלי שוקולד הן מעולות פריכות והכי חשוב הן קלות להכנה, העוגיות האלה זאת ההוכחה שטעים יכול להיות גם בריא וזה גם נשנוש נהדר.
35 עוגיות
מרכיבים:
120 ג' חמאה רכה (להוציא מהמקרר 15 דקות לפני)
150 ג' סוכר (3/4 כוס)
2 כפות סוכר חום דמררה
2 כפות חלב
כוס גרנולה / שיבולת שועל גסה
140 ג' קמח (כוס)
1/2 כוס צימוקים / פירות יבשים קצוצים
חצי כפית א. סודה לשתייה
כפית קינמון
קורט מלח
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות ולסדר תבנית עם נייר אפייה.
2. לשים במיקסר את החמאה והסוכרים בעזרת הוו גיטרה להקציף במהירות בינונית זה נראה כמו משחה סמיכה, להוסיף את השיבולת שועל, חלב, קינמון, מלח וקמח.
3. לערבב במהירות נמוכה לתערובת אחידה.
4. לסיים עם הפירות יבשים והסודה לשתייה ולערבב עד לאיחוד, להכין כדורים במשקל 15 ג' ולסדר בתבנית.
5. למלא צלחת עמוקה עם מים לטבול תחתית של כוס ולמעוך את הכדורים, חשוב להקפיד להרטיב שלא ידבק לתחתית הכוס.
6. לאפות 11 – 12 דקות.