כדורי שוקולד עם סוד כמוס
אחת ולתמיד אני רוצה לפתור את התעלומה הכי מציקה בכדורי שוקולד שמרגיזה כל פעם מחדש, למה סוכריות צבעוניות לא נדבקות לכדורים ? כשאני מכינה כדורי שוקולד אביב רוצה רק סוכריות צבעוניות לא קוקוס ושום דבר אחר.
הן לא נדבקות או שהן נדבקות ונשארות קרחות פה ושם, אני מסתכלת על הכדורים שהכנתי ונודה על האמת זה נראה רע ככה לא מכינים כדורי שוקולד וניסיתי הכל להרטיב את הכדורים (ממש לא!) להרטיב את הידיים (לא עוזר) ולא לשמן זה רק עושה יותר גרוע.
צריך להתחיל מהבסיס כלומר בשביל שהסוכריות ידבקו הכדורים צריכים להיות קצת דביקים כלומר עיסת כדורי השוקולד צריכים להיות קצת דביקה ואז הסוכריות נדבקות יפה.
30 כדורים
מרכיבים:
100 ג` חמאה רכה
כף גדושה אבקת שוקולית
2 כפות גדושות ממרח שוקולד
כף קקאו / שוקולית
120 – 140 מ"ל חלב חם מאוד (קצת יותר מחצי כוס)
1/3 כוס סוכר
200 ג` ביסקוויטים
ציפויים:
סוכריות צבעוניות
קוקוס
סוכר חום
הכנות:
1. לשים את הביסקוויטים במעבד מזון, להפעיל בפולסים קצרים ולגרוס אותם לחתיכות קטנטנות, לערבב חלב חם וסוכר עד שהסוכר נמס לגמרי, חשוב להקפיד שלא ישארו גרגרי סוכר.
2. להוסיף את שאר המצרכים התערובת אמורה קצת דביקה במידה ולא נדבק להוסיף עוד חלב, להרטיב את הידיים ולהכין כדורים.
3. להכין קעריות עם ציפויים שונים ולצפות את הכדורים.
4. לא להקפיא / לשים בקירור כדורים מצופים עם סוכריות הצבעים דוהים ונראים פחות טוב, כל שאר הציפויים, קוקוס, אגוזים אין בעיה להקפיא.