


פאי תפוחים ואגוזים
אני מתה על תפוחים, כשיש לי תפוחים הדמיון מתחיל לעבוד מה אני עומדת לעשות איתם אולי עוגה בחושה ? הפור נפל על פאי תפוחים. בצק פריך בחיי שהוא טעים בפני עצמו שכבת תפוחים עם קינמון ואגוזים זה כבר נשמע מעולה! ולסיום מרנג רך וטעים. חותכים פרוסה אחת היא מתחסלת במהירות אז עוד אחת ורק עוד אחת…
אינגליש קייק נמוכה
מרכיבים:
100 ג’ חמאה
150 ג’ קמח (כוס + כף נוספת)
100 ג’ סוכר (חצי כוס)
2 חלמונים
מלית תפוחים:
2 תפוחים גדולים / 3 בינוניים
כף מלאה דבש
כף מיץ לימון
חצי כפית קינמון
חצי כוס מים
3 כפות סוכר חום
4 – 5 כפות אגוזים גרוסים
2 חלבונים
2 כפות סוכר
הכנות:
1. לעבד את המצרכים לבצק לרדד למלבן מאורך להעביר לתבנית בינתיים לשים במקרר.
2. לחתוך את התפוחים לקוביות קטנות, להרתיח מים להוסיף דבש סוכר חום וקצת קינמון להוסיף את התפוחים לבשל כמה דקות הם מתרככים ולסנן שימתינו בצד כ 10 דקות.
3. לערבב את התפוחים עם סוכר קינמון אגוזים (להשאיר כף) ולימון.
4. לפזר את האגוזים שנותרו על הבצק מעל את התפוחים.
5. לחמם תנור תנור ל 180 מעלות ולאפות כ 40 דקות או עד שהבצק מוכן.
6. להקציף חלבונים וסוכר לקצף יציב ולהזליף על התפוחים לשים את התבנית בחלק העליון של התנור ולאפות עוד כמה דקות עד שהקצף מזהיב.
גולשים מכינים וממליצים:
רעיא : “היי ניקי המתכון של הפאי כיכב אצלנו בחגים!!
פאי מושלם ועכשיו מכינה לכבוד שבת”
כמה מים צריך להרתיח?
אפשר לעשות את הפאי בתבנית פאי עגולה בקוטר עשרים וחמש סנטימטר?
שמתי ביצה שלמה בטעות בבצק…האם אפשר להשתמש או אבוד?
היי ניקי, האם פקאנים (לא קלויים) ילך במקום אגוזי מלך? תודה!!
שלום ניקי יקרה
האם אפשר שמן קנולה במקום חמאה?
(חצי כוס שמן במקום 100 גר’ חמאה?)
היי ניקי נתקעתי בלי סוכר חום אפשר רגיל?
שתי שאלות קטנות:
רוצה להכין לאירוע בו תהיה אישה בהריון ובחור אלרגי לאגוזים.. האם אפשר לוותר על האגוזים והאם המרנג מספיק אפוי כדי להיחשב לא כמו ביצה חיה..?
או לחילופין, האם יש פאי תפוחים אחר שפיספסתי?
תודה