


פאי תפוחים ואגוזים
אני מתה על תפוחים, כשיש לי תפוחים הדמיון מתחיל לעבוד מה אני עומדת לעשות איתם אולי עוגה בחושה ? הפור נפל על פאי תפוחים. בצק פריך בחיי שהוא טעים בפני עצמו שכבת תפוחים עם קינמון ואגוזים זה כבר נשמע מעולה! ולסיום מרנג רך וטעים. חותכים פרוסה אחת היא מתחסלת במהירות אז עוד אחת ורק עוד אחת…
אינגליש קייק נמוכה
מרכיבים:
100 ג’ חמאה
150 ג’ קמח (כוס + כף נוספת)
100 ג’ סוכר (חצי כוס)
2 חלמונים
מלית תפוחים:
2 תפוחים גדולים / 3 בינוניים
כף מלאה דבש
כף מיץ לימון
חצי כפית קינמון
חצי כוס מים
3 כפות סוכר חום
4 – 5 כפות אגוזים גרוסים
2 חלבונים
2 כפות סוכר
הכנות:
1. לעבד את המצרכים לבצק לרדד למלבן מאורך להעביר לתבנית בינתיים לשים במקרר.
2. לחתוך את התפוחים לקוביות קטנות, להרתיח מים להוסיף דבש סוכר חום וקצת קינמון להוסיף את התפוחים לבשל כמה דקות הם מתרככים ולסנן שימתינו בצד כ 10 דקות.
3. לערבב את התפוחים עם סוכר קינמון אגוזים (להשאיר כף) ולימון.
4. לפזר את האגוזים שנותרו על הבצק מעל את התפוחים.
5. לחמם תנור תנור ל 180 מעלות ולאפות כ 40 דקות או עד שהבצק מוכן.
6. להקציף חלבונים וסוכר לקצף יציב ולהזליף על התפוחים לשים את התבנית בחלק העליון של התנור ולאפות עוד כמה דקות עד שהקצף מזהיב.
גולשים מכינים וממליצים:
רעיא : “היי ניקי המתכון של הפאי כיכב אצלנו בחגים!!
פאי מושלם ועכשיו מכינה לכבוד שבת”
הי ניקי,
אם אני רוצה להכין את העוגה בתבנית עגולה של פאי, מספיק להכפיל את הכמויות?
ועוד משהו לא ברור לי האם לעבד את הבצק עם חמאה קרה מהמקרר ? או מומסת או בטמפרטורת החדר .תודה
שלום ! לא ברור לי אם אם שמים את כף תערובת הקנמון סוכר ואגוזים על הבצק מתחת התפוחים או מעל התפוחים. תודה
היי ניקי- נראה ממש ממממ יאמי….
אפשר להחליף את החמאה במרגרינה/ מחמאה/ שמן- כדי שהעוגה תהיה פרווה?
זה נראה שאפית אותה בתבנית אנגליש קייק, אני צודקת?
תודה!!
היי ניקי !
נראה כ”כ טעים ! עושה חשק 🙂
תוכלי לרשום כמה זה בכוסות
סוכר , קמח.
תודה 🙂
ניקי, שלום,
נראה לי שחסרה הנחייה בין שלב 2 לשלב 3 . משהו לא ברור או רק לי.חוצמזה – נראה ט-ע-י-ם .
ניקי, האם התפוחים צריכים להיות אדומים/ירוקים? זה משנה?