


פאי תפוחים ואגוזים
אני מתה על תפוחים, כשיש לי תפוחים הדמיון מתחיל לעבוד מה אני עומדת לעשות איתם אולי עוגה בחושה ? הפור נפל על פאי תפוחים. בצק פריך בחיי שהוא טעים בפני עצמו שכבת תפוחים עם קינמון ואגוזים זה כבר נשמע מעולה! ולסיום מרנג רך וטעים. חותכים פרוסה אחת היא מתחסלת במהירות אז עוד אחת ורק עוד אחת…
אינגליש קייק נמוכה
מרכיבים:
100 ג’ חמאה
150 ג’ קמח (כוס + כף נוספת)
100 ג’ סוכר (חצי כוס)
2 חלמונים
מלית תפוחים:
2 תפוחים גדולים / 3 בינוניים
כף מלאה דבש
כף מיץ לימון
חצי כפית קינמון
חצי כוס מים
3 כפות סוכר חום
4 – 5 כפות אגוזים גרוסים
2 חלבונים
2 כפות סוכר
הכנות:
1. לעבד את המצרכים לבצק לרדד למלבן מאורך להעביר לתבנית בינתיים לשים במקרר.
2. לחתוך את התפוחים לקוביות קטנות, להרתיח מים להוסיף דבש סוכר חום וקצת קינמון להוסיף את התפוחים לבשל כמה דקות הם מתרככים ולסנן שימתינו בצד כ 10 דקות.
3. לערבב את התפוחים עם סוכר קינמון אגוזים (להשאיר כף) ולימון.
4. לפזר את האגוזים שנותרו על הבצק מעל את התפוחים.
5. לחמם תנור תנור ל 180 מעלות ולאפות כ 40 דקות או עד שהבצק מוכן.
6. להקציף חלבונים וסוכר לקצף יציב ולהזליף על התפוחים לשים את התבנית בחלק העליון של התנור ולאפות עוד כמה דקות עד שהקצף מזהיב.
גולשים מכינים וממליצים:
רעיא : “היי ניקי המתכון של הפאי כיכב אצלנו בחגים!!
פאי מושלם ועכשיו מכינה לכבוד שבת”
התגובה שלך
שלום ניקי
אני נהנת לאפות עוגות מהאתר שלך
אך המתכון של פאי תפוחים ואגוזים לא מובנת -סליחה..
מאיפה צץ הדבש באופן ההכנה וגם לאר הבנתי מתי לשים אגוזים?
תודה רבה על המתכונים המעולים -שבזכותך אני מפנקת את משפחתי בכל שבת …
שבת שמחה ניקי,
החמאה קרה או מומסת?
נראה מעולה. האם אפשר בלי ביצים , תחליף אחר לביצים על מנת שהפאי יהיה טבעוני.
תודה
הי ניקי ראיתי את העוגה וממש בא לי להכין אותה עכשיו.. אבל אין לי אגוזים. אפשר לוותר עליהם?
הי ניקי, תודה על המתכונים הנפלאים שלך,
2 שאלות – ניתן להכין בלי המרנג?והאם היא טעימה גם חמה
האם יתאים להחליף את האגוזים בשקדים?
היי ניקי מה שלומך?
אז כרגיל, לפני שאני בוחן כיוונים חדשים במטבח אין מצב שאני לא פותח פה את האתר.
הפעם חיפשתי בול עוגה עם מרכיבים שתואמים בול את המתכון הזה ובהחלט לא התאכזבתי. סליחה, לא התאכזבנו. שמעי ניקי, הילדים שלי, הבעייתים באוכל ובפירות, טרפו הכל, לא השאירו שריד ופליט ובקושי השאירו לאשתי ולי איזה פירור. היה מעולה.
האמת שרציתי לשאול אותך בהזדמנות הזו, אם אפשר במקום מלית התפוחים, לעשות מלית כלשהיא של שוקולד (כשמתחת הבצק המעולה) ולמעלה כמובן הקצפת. אולי יש לך מתכון כזה, לא מצאתי.
תודה על מה שהיה ומה שיהיה:)