רולדת ספוג בטעם של פעם

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
רולדת ספוג בטעם של פעם

רולדת ספוג בטעם של פעם

יש כל כך הרבה סוגי עוגות היום המבחר ענק לא יודעים מה לבחור וכולה מה רציתי ? משהו טעים ליד הקפה לא ביג דיל.עם כל העוגות שאני מכינה ואני מכינה המון עוגות אני מוצאת את עצמי חוזרת לעבר לעוגות שאכלתי בתור ילדה.
אז זה היה נחשב למשהו מדהים הייתי אוכלת לאט לאט שלא יגמר כי כולם רצו לאכול מהעוגה הזאת, יש לי הרבה זכרונות טובים ממנה.  אחת ל.. אני מכינה  אותה לילדים ומתלהבת יחד איתם כי היא באמת טעימה מאוד.

לרולדה קטנה (חצי מהכמויות) תבנית בגודל 24X24
לרולדה גדולה תבנית אפייה של התנור הגדולה

מרכיבים:

4 ביצים מופרדות
2 כפות שמן
100 ג’ סוכר (חצי כוס)
80 ג’ קמח (חצי כוס + כף)
כפית תמצית וניל

קרם:
שתי שמנת מתוקה
אינסטנט וניל
חצי כוס חלב

הכנות:

1. להקציף חלבונים כשמתחיל להיווצר קצף להוסיף את הסוכר באיטיות ולהקציף לקצף יציב.

2. לטרוף חלמונים שמן ותמצית וניל ולקפל אל הקצף. בסוף להוסיף את הקמח בקיפול.

3. לרפד תבנית בנייר אפיה לצקת את הבלילה לשטח באופן שווה.

4. חום בינוני 180 מעלות כ 14 דקות או עד שהעוגה זהובה. כשהעוגה יוצאת מהתנור לגלגל אותה עם הנייר אפיה, ליצור רולדה גדולה לקרר כשעתיים. עוד דרך לחלק את הבלילה לשניים ואז יש שתי רולדות קטנות.

5. לפתוח בעדינות את הגילגול להקציף את מצרכי הקרם ולמרוח על הרולדה לגלגל שוב ולמרוח על הצד החיצוני. לקשט איך שרוצים.

 

37418 צפיות 5 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

 

SN855787

SN855790

SN855794

351
תגובות

  הרשם  
עדכן
מיכל

היי ניקי
אני משתמשת המון המון באתר. תודות:)
רוצה להכין את הקרם פרווה.
ראיתי תגובות קודמות ורק רוצה לוודא שהבנתי נכון:
אפשר להסתפק בשני ריצ’ פרווה וזהו (בלי אינסטנט ובלי חלב סויה). הבנתי נכון? האם זה ישפיע באופן משמעותי על הטעם?
תודה רבה רבה

מיכל

ניקי
הקולגות יצאו לי סוף!!! הצורה של הספר תורה יצאה מהמם!!! לא התייבש לי במקרר כיסיתי בנייר כסף גבוה שלא יידבק לי לרולדה ושמתי חתיכות תפוחי אדמה שהעוגה לא תספוג ריחות… הכנתי שתי רולדות בצדדים ובאמצע עוגה לרוחב משוקולד את האמצע ציפיתי בקרם לבן עם אותיות משוקולד ואת הקולגות ציפיתי בצמקאו מומס וקישטתי עם הקצפת שנשארה לי מהמילוי. ספר תורה מושלם לחתן בראשית שלי! תודה על מתכונים שכיף להכין ולקבל מחמאותת

1 20 21 22