רולדת ספוג בטעם של פעם

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
רולדת ספוג בטעם של פעם

רולדת ספוג בטעם של פעם

יש כל כך הרבה סוגי עוגות היום המבחר ענק לא יודעים מה לבחור וכולה מה רציתי ? משהו טעים ליד הקפה לא ביג דיל.עם כל העוגות שאני מכינה ואני מכינה המון עוגות אני מוצאת את עצמי חוזרת לעבר לעוגות שאכלתי בתור ילדה.
אז זה היה נחשב למשהו מדהים הייתי אוכלת לאט לאט שלא יגמר כי כולם רצו לאכול מהעוגה הזאת, יש לי הרבה זכרונות טובים ממנה.  אחת ל.. אני מכינה  אותה לילדים ומתלהבת יחד איתם כי היא באמת טעימה מאוד.

לרולדה קטנה (חצי מהכמויות) תבנית בגודל 24X24
לרולדה גדולה תבנית אפייה של התנור הגדולה

מרכיבים:

4 ביצים מופרדות
2 כפות שמן
100 ג’ סוכר (חצי כוס)
80 ג’ קמח (חצי כוס + כף)
כפית תמצית וניל

קרם:
שתי שמנת מתוקה
אינסטנט וניל
חצי כוס חלב


הכנות:

1. להקציף חלבונים כשמתחיל להיווצר קצף להוסיף את הסוכר באיטיות ולהקציף לקצף יציב.

2. לטרוף חלמונים שמן ותמצית וניל ולקפל אל הקצף. בסוף להוסיף את הקמח בקיפול.

3. לרפד תבנית בנייר אפיה לצקת את הבלילה לשטח באופן שווה.

4. חום בינוני 180 מעלות כ 14 דקות או עד שהעוגה זהובה. כשהעוגה יוצאת מהתנור לגלגל אותה עם הנייר אפיה, ליצור רולדה גדולה לקרר כשעתיים. עוד דרך לחלק את הבלילה לשניים ואז יש שתי רולדות קטנות.

5. לפתוח בעדינות את הגילגול להקציף את מצרכי הקרם ולמרוח על הרולדה לגלגל שוב ולמרוח על הצד החיצוני. לקשט איך שרוצים.

 

55863 צפיות 44 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

 

SN855787

SN855790

SN855794


374
תגובות

  הרשם  
עדכן
גלית

היי ניקי, איזה מילוי פרווה אפשר לעשות?

ולריה

הי ניקי, אני מתה על העוגה הזאת,
רציתי לשאול אם אפשר לשלש כמויות ולהכין עוגת שכבות גבוהה ואז לצפות בקצפת יפה עם זילופים.
ואם כן מה עדיף לאפות הכל ברינג גבוהה או לחלק ל3 ולאפות 3 פעמים ברינג 20?

שני

הי ניקי מה שלומך?
מה אפשר לשים במקום קמח לפסח? ( יש לי בבית אינסטנט פודינג, קמח תפוח אדמה ושקדים טחונים) אודה לתשובתך המהירה…

מיכל

היי כמה אינסנט וניל צריך כאילו צריך שקית אחת?

מיכל

שלום ניקי
האם אפשר להשאיר את הרולדה כל הלילה בקירור ורק בבוקר לשים מילוי?

1 21 22 23