יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

עוגות וקינוחים עוגיות עוגיות ריבה

עוגיות פרח ריבה

12 יוני 2012
(Visited 94,318 times, 14 visits today)
עוגיות פרח ריבה

עוגיות פרח ריבה

אלו העוגיות פרח ריבה הראשונות שהכנתי אז אני קצת נוסטלגית בנוגע אליהן, יש מתכונים שמלווים אותי שנים ארוכות ולא משנה כמה זמן עבר אני ממשיכה להכין אותם, למתכונים טובים תמיד יש זמן ומקום ולא משנה כמה זמן עבר.
אני מידי פעם משנה את המילוי לפי רצון הילדים, יופי של עוגיות קלות וטעימות שלא נאמר יפהפיות.

40 עוגיות פרח ריבה

מרכיבים:

350 ג` קמח (שתיים וחצי כוסות)
200 ג` חמאה קרה
100 ג` סוכר (חצי כוס)
ביצה
חלמון
2 כפיות סוכר וניל
קורט מלח

מילוי:
ריבת תות
ממרח שוקולד
כל מילוי שאוהבים

אולי תאהב גם את...♥

  • עוגת בננות בחושה פרווה

    תנו לי עוגות בחושות בלי לסבך את החיים ובלי ללכלך יותר מידי כלים.
    קערה מקסימום שתי קערות, בננות, אגוזים קינמון, שוקולד צ’יפס מתכון לעוגת בננות פשוטה שיוצאת נהדר.
    יש לכם 5 דקות ? נהדר תכינו את העוגה היא יוצאת מופלא והיא כל כך קלה.
    במקרה היו לי בננות על השיש משם הדרך אל התנור הייתה קצרה ואפילו לא הפעלתי את המיקסר אין יותר טוב מזה ויש לי עוגה טובה לשבת. מומלץ לראות את הסרטון לפני שמתחילים להכין.

    אינגליש קייק, תבנית עגולה קוטר 18

  • עוגיות שוקו וניל פרווה מדהימות!

    עוגיות פטנט! תראו את הסרטון ותראו באיזה קלות אפשר להכין עוגיות שוקו וניל בדרך קצת שונה מהרגיל ואיזה תוצאה נהדרת עוגיות שיש יפהפיות. מחפשים להעסיק את הילדים ? במיוחד בתקופה הזאת זה המתכון בשבילכם, בצק פרווה על בסיס שמן שכיף להכין איתו עוגיות והשוס זה החלק השוקולדי. יש כאן פטנט נהדר להכנת עוגיות שיש. אני רק אומרת ממכרות, ממכרות, ממכרות, להכין להתאהב ובדרך להעסיק את הילדים 🙂

    כ 40 עוגיות

  • ספינג’

    אני יודעת שאת המשפט הזה אומרים הרבה ואני בכל זאת אחזור עליו, מזל שחנוכה מגיע פעם בשנה המתכון הזה הורס! אי אפשר לעמוד בפניו.
    אני כמעט אומרת לכם תעזבו אל תכינו מרגע שמתחילים להכין אי אפשר להפסיק תמצאו את עצמכם מכינים כל השנה ולא רק בחנוכה.
    נראה אתכם מכינים ואוכלים רק אחד :), התפקיד שלי במשפחה זה להכין את הספינג’ והמחמאה הכי טובה שאומרים לי שהטעם ממש כמו של הדודה המרוקאית שהיא רמה בפני עצמה.
    אני חייבת להוסיף הבצק לא נוח לעבודה בדיוק להיפך הוא מעצבן, דביק, לא נוח תזרמו איתו בסוף יוצא ספינג’ נהדר רך מאוד, מסוכר עם טעם נהדר.
    תראו בסרטון איך אני עובדת איתו נתתי כמה טיפים ואל תתרגשו אם הראשון לא יוצא טוב.

    16 ספינג’

  • רולדה מדהימה עם קצפת כמו בקונדיטוריה

    אני אוהבת נוסטלגיה לחזור לעבר ולהכין את המתכונים שהאימהות והסבתות הכינו, כמה רגש ואהבה יש בעוגות של פעם. אני עד היום נזכרת בערגה בעוגות שסבתא שלי הכינה.
    היום אני עושה טיול בעמק הזיכרונות עם רולדת ספוג של פעם אני מכירה את העוגה הזאת מהילדות וכמה שאהבתי את הרכות של הספוג, הרי זאת אחת העוגות הכי רכות שיש והיא מלאה קרם טעים שאי אפשר לעמוד בפניו.
    זיכרונות זה דבר יפה אבל רציתי קצת לשדרג ולהפוך את העוגה ליותר יפהפייה כמו בקונדיטוריה וביתית כמובן ואיך בדיוק עשיתי את זה ? מוזמנים לראות את הסרטון אני יכולה לומר שפרסתי את העוגה קיבלתי קריאות ואוווו.
    אני מאוד ממליצה לראות את הסרטון לפני שמכינים את העוגה זה יחסוך הרבה תקלות בדרך.

הכנות:

1. בעזרת סכין חדה לחתוך את החמאה לקוביות קטנות ולהעביר למיקסר, להוסיף למיקסר את שאר המצרכים להפעיל אותו על מהירות בינונית עד שנוצרים גושי בצק / פירורים גסים מאוד, לעצור את המיקסר ולאסוף את הבצק לכדור ולהכניס את הבצק למקרר לשעה.

2. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

3. לחלק את הבצק לשני חלקים, לרדד כל חלק לעלה גדול, להכין מראש תבנית עם נייר אפייה, לקרוץ צורות ולהניח על הנייר אפייה, את החלק השני של הבצק לרדד לקרוץ צורות ובמרכז לקרוץ צורה קטנה יותר.

4. להכניס את העוגיות לתנור ולאפות 10 דקות, העוגיות מזהיבות בתחתית ועדיין נותרות מעט רכות.

5. לפזר אבקת סוכר מעל העוגיות עם החור. למרוח ריבה על העוגיות השלמות, להניח למעלה עוגייה נוספת (חור) מעט ללחוץ.

כדאי לדעת ש…
העוגיות נשמרות כשלושה ימים בקופסא על השישי, ניתן להקפיא,  נהדרות גם כעוגיות ללא המילוי. לפרווה ניתן להשתמש במחמאה שמן לא מתאים.

עוגיות פרח ריבהעוגיות פרח ריבהעוגיות פרח ריבה

עוגיות פרח ריבה עוגיות פרח ריבהעוגיות פרח ריבה

גולשים מכינים וממליצים:

גילה : ניקי יקרה, יצא מעולה, יש ביקוש לעוד. תודה רבה!

נוריתה : ניקי יקירה שלום
וואוו !!! העוגיות האלא הן משהו מיוחד..טעימות טעימות!! אני חייבת להגיד לך שאני ידועה בתור אחת שמאד אוהבת לאפות ומאז שאני גיליתי את האתר שלך אז התמכרתי אליו. כל הכבוד לך כל המתכונים שלך כל כך מדויקים וכל כך מוצלחים , תודה רבה .
אגב יש לי טיפ את החור בעוגיות נעזרתי באצבעון.

נועה : “חייבת לציין שזו הפעם השלישית השבוע שאני מכינה את העוגיות שלך והם נגמרות תוך יום( אני מכינה כמות כפולה כל פעם)”

עמית : “עוגיות מדהימות, פריכות ונימוחות בטירוף!
קלות ממש להכנה, ממליצה בחום!”

הרשם
עדכן
479 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

חסר במתכון אבקת אפיה או שאין צורך

שלום ניקי, אם אין לי מיקסר אני יכולה להכין את הבצק ביד?

בוקר טוב! האם אפשר לשים סוכר רגיל ותמצית וניל במקום סוכר וניל?

אני לא הבנתי צריך ביצה וחלמון או רק חלמון?

האם ניתן להחליף את החמאה במחמאה

חג שמח ומועדים לשמחה!! רוצה להכין את העוגיות עם בתי אבל יש בבית רק קונפיטורה תות. מתאים או שהמרקם והטעם שונה? תודה מראש.

שמן קוקוס