עוגיות פרח ריבה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגיות פרח ריבה

עוגיות פרח ריבה

אלו העוגיות פרח ריבה הראשונות שהכנתי אז אני קצת נוסטלגית בנוגע אליהן, יש מתכונים שמלווים אותי שנים ארוכות ולא משנה כמה זמן עבר אני ממשיכה להכין אותם, למתכונים טובים תמיד יש זמן ומקום ולא משנה כמה זמן עבר.
אני מידי פעם משנה את המילוי לפי רצון הילדים, יופי של עוגיות קלות וטעימות שלא נאמר יפהפיות.

40 עוגיות פרח ריבה

מרכיבים:

350 ג` קמח (שתיים וחצי כוסות)
200 ג` חמאה קרה
100 ג` סוכר (חצי כוס)
ביצה
חלמון
2 כפיות סוכר וניל
קורט מלח

מילוי:
ריבת תות
ממרח שוקולד
כל מילוי שאוהבים

הכנות:

1. בעזרת סכין חדה לחתוך את החמאה לקוביות קטנות ולהעביר למיקסר, להוסיף למיקסר את שאר המצרכים להפעיל אותו על מהירות בינונית עד שנוצרים גושי בצק / פירורים גסים מאוד, לעצור את המיקסר ולאסוף את הבצק לכדור ולהכניס את הבצק למקרר לשעה.

2. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

3. לחלק את הבצק לשני חלקים, לרדד כל חלק לעלה גדול, להכין מראש תבנית עם נייר אפייה, לקרוץ צורות ולהניח על הנייר אפייה, את החלק השני של הבצק לרדד לקרוץ צורות ובמרכז לקרוץ צורה קטנה יותר.

4. להכניס את העוגיות לתנור ולאפות 10 דקות, העוגיות מזהיבות בתחתית ועדיין נותרות מעט רכות.

5. לפזר אבקת סוכר מעל העוגיות עם החור. למרוח ריבה על העוגיות השלמות, להניח למעלה עוגייה נוספת (חור) מעט ללחוץ.

כדאי לדעת ש…
העוגיות נשמרות כשלושה ימים בקופסא על השישי, ניתן להקפיא,  נהדרות גם כעוגיות ללא המילוי. לפרווה ניתן להשתמש במחמאה שמן לא מתאים.

81842 צפיות 92 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגיות פרח ריבהעוגיות פרח ריבהעוגיות פרח ריבה

עוגיות פרח ריבה עוגיות פרח ריבהעוגיות פרח ריבה

גולשים מכינים וממליצים:

גילה : ניקי יקרה, יצא מעולה, יש ביקוש לעוד. תודה רבה!

נוריתה : ניקי יקירה שלום
וואוו !!! העוגיות האלא הן משהו מיוחד..טעימות טעימות!! אני חייבת להגיד לך שאני ידועה בתור אחת שמאד אוהבת לאפות ומאז שאני גיליתי את האתר שלך אז התמכרתי אליו. כל הכבוד לך כל המתכונים שלך כל כך מדויקים וכל כך מוצלחים , תודה רבה .
אגב יש לי טיפ את החור בעוגיות נעזרתי באצבעון.

נועה : “חייבת לציין שזו הפעם השלישית השבוע שאני מכינה את העוגיות שלך והם נגמרות תוך יום( אני מכינה כמות כפולה כל פעם)”

עמית : “עוגיות מדהימות, פריכות ונימוחות בטירוף!
קלות ממש להכנה, ממליצה בחום!”

469
תגובות

  הרשם  
עדכן
נירה

חג שמח ומועדים לשמחה!! רוצה להכין את העוגיות עם בתי אבל יש בבית רק קונפיטורה תות. מתאים או שהמרקם והטעם שונה? תודה מראש.

הדס נפתלי

שמן קוקוס

הדס נפתלי

היי ניקי
במקום חמאה אפשר לשים שמן קורס?

מורן

היי יש לי שאלה חח
מה זה החלבון ומה זה החלמון של הביצה ?

ענת

הי ניקי.העוגיות מעולות! שתי שאלות: 1.באיזה עובי לקרוץ את העוגיות? 2.איך אפשר שישמרו על הצורה שלהם בתנור? חלק קצת התעקמו לי.תודה!

1 26 27 28