עוגיות פרח ריבה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגיות פרח ריבה

עוגיות פרח ריבה

אלו העוגיות פרח ריבה הראשונות שהכנתי אז אני קצת נוסטלגית בנוגע אליהן, יש מתכונים שמלווים אותי שנים ארוכות ולא משנה כמה זמן עבר אני ממשיכה להכין אותם, למתכונים טובים תמיד יש זמן ומקום ולא משנה כמה זמן עבר.
אני מידי פעם משנה את המילוי לפי רצון הילדים, יופי של עוגיות קלות וטעימות שלא נאמר יפהפיות.

40 עוגיות פרח ריבה

מרכיבים:

350 ג` קמח (שתיים וחצי כוסות)
200 ג` חמאה קרה
100 ג` סוכר (חצי כוס)
ביצה
חלמון
2 כפיות סוכר וניל
קורט מלח

מילוי:
ריבת תות
ממרח שוקולד
כל מילוי שאוהבים

הכנות:

1. בעזרת סכין חדה לחתוך את החמאה לקוביות קטנות ולהעביר למיקסר, להוסיף למיקסר את שאר המצרכים להפעיל אותו על מהירות בינונית עד שנוצרים גושי בצק / פירורים גסים מאוד, לעצור את המיקסר ולאסוף את הבצק לכדור ולהכניס את הבצק למקרר לשעה.

2. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

3. לחלק את הבצק לשני חלקים, לרדד כל חלק לעלה גדול, להכין מראש תבנית עם נייר אפייה, לקרוץ צורות ולהניח על הנייר אפייה, את החלק השני של הבצק לרדד לקרוץ צורות ובמרכז לקרוץ צורה קטנה יותר.

4. להכניס את העוגיות לתנור ולאפות 10 דקות, העוגיות מזהיבות בתחתית ועדיין נותרות מעט רכות.

5. לפזר אבקת סוכר מעל העוגיות עם החור. למרוח ריבה על העוגיות השלמות, להניח למעלה עוגייה נוספת (חור) מעט ללחוץ.

כדאי לדעת ש…
העוגיות נשמרות כשלושה ימים בקופסא על השישי, ניתן להקפיא,  נהדרות גם כעוגיות ללא המילוי. לפרווה ניתן להשתמש במחמאה שמן לא מתאים.

41925 צפיות 114 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגיות פרח ריבהעוגיות פרח ריבהעוגיות פרח ריבה

עוגיות פרח ריבה עוגיות פרח ריבהעוגיות פרח ריבה

גולשים מכינים וממליצים:

גילה : ניקי יקרה, יצא מעולה, יש ביקוש לעוד. תודה רבה!

נוריתה : ניקי יקירה שלום
וואוו !!! העוגיות האלא הן משהו מיוחד..טעימות טעימות!! אני חייבת להגיד לך שאני ידועה בתור אחת שמאד אוהבת לאפות ומאז שאני גיליתי את האתר שלך אז התמכרתי אליו. כל הכבוד לך כל המתכונים שלך כל כך מדויקים וכל כך מוצלחים , תודה רבה .
אגב יש לי טיפ את החור בעוגיות נעזרתי באצבעון.

נועה : “חייבת לציין שזו הפעם השלישית השבוע שאני מכינה את העוגיות שלך והם נגמרות תוך יום( אני מכינה כמות כפולה כל פעם)”

עמית : “עוגיות מדהימות, פריכות ונימוחות בטירוף!
קלות ממש להכנה, ממליצה בחום!”

382
תגובות

  הרשם  
עדכן
שם

הדס יצחק (לא רשום) | 06.04.2012 – 07:00
עוגיות מדהימות מאז שהכנתי לראשונה התמכרתי! מכינה כל שבוע ומחביאה את הצנצנת רק בשבילי… תודה תודה תודה

שם

היי ניקי שבת שלום זה המתכון הכי טוב שהכנתי אי פעם לעוגיות ריבה!!! קיבלתי עכשיו אין סוף מחמאות, מה את חושבת אם אני יחליף את הקמח תופח לקמח תופח של אוסם בטעם שוקולד יתקבלו לי עוגיות חומות? זה לא ייהרס משהו במתכון? ראיתי שיש לך מתכון לפרח שוקולד אבל בא לי להישאר נאמנה למתכון המוצלח הזה, תודה מראש

שם

שלום ניקי, האתר שלך נפלא!!!!
האם החמאה קרה או מומסת? אם החמאה קרה איך ניתן לעבד אותה לבצק?
2. בכל עוגות המוס את משתמשת בתבנית 24. אם אשתמש ב 26 זה יהיה נמוך מדיי או שזה גם יצא סביר?
תודה ויום טוב

שם

מנסה לראשונה לעשות עוגיות לבד.. מתרגשת:)
עשיתי את הבצק במיקסר עם גיטרה ועכשיו הוא במקרר
איך יודעים עד מתי לעבד את הבצק כי הבנתי שלא טוב לעבד יותר מדי
וגם סתם מסקרן אותי למה צריך לשים שעה במקרר?:))
תודה ניקי איזה כייף שיש אותך!!!

שם

מיטלוש1 | 24.05.2012 – 01:40
היי ניקי,
כפי שאת בטח רואה השעה ממש אוחרת אבל הייתי חייבת לספר לך שממש עכשיו סיימתי להכין את העוגיות האלו,שאגב הבאתי לבעלי לבחור הפעם מהאתר, ורציתי לספר שיצא מדהים!!! כ”כ טעימות ונימוחות שזה לא להאמין שאני עשיתי!! זה הרבה יותר טעים מהקנויות.
את גדולה והבאת לי תחביב חדש וטעים לחיים(אפייה כמובן).

שם

היי ניקי היקרה,
כרגע סיימתי להכין את העוגיות בגרסה הפרווה (עם מחמאה) ויצא מצוין!
רציתי לשאול איך ניתן לאחסן אותן?
במקפיא אבקת הסוכר תיהרס, לא?

שם

היי ניקי,
עשיתי כבר את העוגיות האלו כמה פעמים, הן נפלאות, תודה לך! יש לי שאלה, אם אאפה אותן כבר יחד עם הריבה זה יהיה נורא כל כך, אני פשוט זוכרת את סבתא שלי עושה כך. רינת.

1 2 3 23