פאי לימון מעולה!

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פאי לימון מעולה!

פאי לימון מעולה!

הפאי לימון הזה ממכר! השילוב של חמוץ מתוק משגע טעים ברמות. בצק פריך שכבה לימונית מעל ובסוף מרנג, זה פאי לימון מושלם ביותר המלצה חמה. עוד לא הלכתם להכין ?

תבנית 24

מרכיבים:

150 ג’ חמאה קרה
100 ג’ סוכר (חצי כוס)
240 ג’ קמח (2 כוסות פחות 4 כפות)
חלמון

מלית:
4 חלמונים
150 ג’ סוכר
שליש כוס מיץ לימון
2 כפיות גרידת לימון
2 כפות גדושות קורנפלור
כוס וחצי מים

מרנג:
100 ג’ סוכר (חצי כוס)
4 חלבונים

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק לקרר כשעה. לרדד לעלה להניח בתבנית לחתוך שאריות להקפיא לחצי שעה ולאפות אפייה עיוורת.

2. לחמם כוס מים במחבת לערבב חצי כוס מים שנותרה וקורנפלור עד שהכל אחיד וללא גושים להוסיף למחבת ולבשל כמה דקות תוך כדי עירבוב עד שמסמיך, לקרר כ 5 דקות.

3. להקציף חלמונים וסוכר עד שנוצר קרם סמיך להוסיף את מיץ הלימון ואת הגרידה להקציף עד שהכל אחיד להוסיף את המים והקורנפלור ולהקציף עוד שתי דקות.

4. לצקת את הבלילה על הבצק, לחמם תנור ל 150 מעלות ולאפות כ 35 – 40 את הפאי הבלילה מתייצבת כמעט לגמרי.

5. להקציף חלבונים וסוכר לקצף יציב חזק להזליף / למרוח על הפאי לשים את התנור על 180 מעלות את הפאי לשים בחלק העליון ולאפות כמה דקות (לשים לב!) המרנג מזהיב אז להוציא. להקפיא לכמה שעות.

אפייה עיוורת:
על הבצק להניח נייר אפיה או נייר כסף למלא את הנייר בקיטניות, אני משתמשת בשעועית, לפזר שיכסה את כל התבנית באופן שווה. לחמם תנור ל180 מעלות ולאפות כ 10 דקות להוריד את הנייר עם הקיטניות ולהמשיך לאפות עוד כמה דקות עד שהבצק מזהיב.

נפלא!

57653 צפיות 249 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פאי לימון מעולה!

פאי לימון מעולה!

פאי לימון מעולה!

פאי לימון מעולה!

גולשים מכינים וממליצים:

מירי : “עשיתי את הפאי בסופהשבוע האחרון. זה הפאי היחידי שהזכיר לי טעם בלתי נשכח של סבתי ז”ל שהיתה מכינה את הפאי הזה. היחידה שהצליחה להגיע לכמעט אותו טעם היא קונדיטוריה מוכרת שלא אזכיר את שמה.. המתכון שלך עולה פי כמה על אותה קונידטוריה. שאפו!!! כנ”ל עוגת הטורט עם הקצפת והתותים שהקדשת לסבתך ז”ל. גן עדן אמיתי. באמת תודה ניקי””

שני : “תודה רבה לך על המתכון המוצלח הזה ועל עוד רבים וטובים,כול מתכון שלך יוצא לי מעדן:)”

נוי : “רק רציתי לפרגן, הכנתי אתמול והוא פשוט מדהים! יצא יפה וגם כלכך טעייםם. לא כלכך חובבת פאי לימון, אבל הכנתי בשביל הבן זוג ואפילו אני אהבתי. השילוב בין החמיצות של הלימון למתיקות פשוט מושלם-לא כדאי לשנות כלום בכמויות!
ובלי קשר, כל המתכונים שלך מדהימים! עושה חשק להכנס ולבשל…
תודה לך!”

דבורה : “אני כבר מכינה את הפאי פעם שנייה!!!
הוא קצר מחמאות רבות”

שירלי : “יצא מושלם (כרגיל… כמו כל המתכונים שלך…) תודה רבה רבה!!!!:

רייזל : “בעלי ביקש שפעם הבאה אני אכין שניים :-)”

שרה : “הכנתי לחג יצא מדהים! ברגע שהגיע לשולחן נגמר,
תודה רבה.”

לימיצ : “באתי להתלונן! אני מוזמנת לארוחת ערב אצל שף חובבני פעם בחודש בערך מזה כשנתיים. לפני מעל שנה הבאתי את הפאי לימון,כי השף לא מכין קינוחים, ומאז אני
1. מוזמנת כל הזמן
2. לא פותחים לי את הדלת אם אין בידי את הפאי לימון שלך!!
להערכתי הכנתי אותו לפחות.. 12-15 פעמים בשנתיים האחרונות. הוא תמיד יוצא מושלם. לי נמאס כבר,אבל זה לא מענין אף אחד;) אני מנסה לפתות עם כל מיני קינוחים אחרים ושום כלום. רק את “זה” הם רוצים
בפעם האחרונה שהוזמנתי ההתרעה היתה קצרה מדי,אז קנינו פאי לימון בקונדיטוריה נחשבת ברמת השרון…..
הפאי התקבל,אבל בעיקום אף, מחר אני מוזמנת שוב והפאי שלך בתהליך הכנה:)”

יעל : “יצא טעים בטירוף!”

812
תגובות

  הרשם  
עדכן
נירית

חיפשתי את התשובה לשאלה בתגובות ולא מצאתי .. כמה זמן ועל איזה חום לאפות את תחתית הפאי ? ובסוף לאחר שהשחמנו את המרנג להכניס להקפאה זה למטרת התייצבות? מגישים את הפאי קר? ושומרים את הפאי אחכ בקירור ? תודה מראש 🙂

שיר

ניקי יקרה
אם אני רוצה שיהיה פרוה, האם אפשר מרגרינה? ואם אני רוצה שיהיה בריא יותר אפשר להחליף בשמן?

יפעת

הי ניקי,
אם אאפה את המרנג בטורבו, האם ישחים כמו בחום רגיל? אולי אפשר להשתמש בברנר? תודה

מיכל

יש לי תבנית פאי פשוטה מזכוכית. (לא נשלפת או משהו בסגנון)
האם אוכל לשחרר את הפאי מהתבנית באופן מושלם לאחר האפיה?

גילה

היי ניקי,
מכירה את התבניות פאי המוכנות של גליקס? בא לי להשתמש באחת כזו… אין לי כח להתקשקש עם הבצק… מה את אומרת, לעשות חצי מהכמות של הבלילה והמרנג? (זה כמו תבנית עגולה חד פעמית קטנה) תודה רבה ושבת שלום!

דוד

האם אפשר לאפייה עיוורת להשתמש בגולות?
אם כן יהיה אפשר לוותר על הנייר אפייה מעל הבצק?
ולמלית אפשר קמח במקום קורנפלור?

1 44 45 46