יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

עוגות ועוגיות עם שמן עוגות וקינוחים עוגות שמרים

עוגת שמרים פרווה

27 אוקטובר 2013
(Visited 149,061 times, 3 visits today)
עוגת שמרים פרווה

עוגת שמרים פרווה

עוגת השמרים הכי טובה שיש! היא כולה פרווה והבצק יוצא כל כך נוח לעבודה, העוגות יוצאות רכות חמות נחטפות ישר מהתנור. לפני שהמשפחה מגיעה להחביא אחת בהקפאה לזמנים שרוצים לנשנש משהו מתוק. איזה כיף לאכול שמרים שום דבר לא מתחרה בעוגת שמרים חמה שיוצאת מהתנור.

מרכיבים:

550 ג' קמח (חצי קילו + 5 כפות נוספות)
כף שמרים יבשים
2 כפות דבש
2 כפות סוכר
כפית שטוחה מלח
2 חלמונים
חצי כוס שמן
3/4 כוס מים פושרים

מילויים לעוגות שמרים

ביצה טרופה

סירופ :
3/4 כוס מים
חצי כוס סוכר
כפית תמצית וניל

אולי תאהב גם את...♥

  • עוגת שיש בחושה ורכה ב 10 דקות עבודה

    עוגה יפהפייה! בפירוש אחת העוגות היפות שהכנתי. עוגת שיש מפנקת וטעימה בטירוף.
    החלטתי לשחק עם הבלילות לא סתם לקשקש עם סכין בשביל ליצור צורות אלא ממש להשקיע.
    הכנתי עוגה בחושה וביתית שום דבר מסובך מה שיפה בעוגה הזאת שהיא יוצאת אחרי שחותכים ממש כמו זברה בצורת פסים. רק אחרי שחותכים את העוגה מבינים כמה שהיא יפה. היא על בסיס שמן בלי טיפת חמאה או מרגרינה, כל מה שאתם צריכים זה 10 דקות והעוגה נכנסת לתנור. מסוג העוגות הבחושות שאי אפשר להפסיק ליישר וליישר עוד קצת, תהנו מהמחמאות 🙂

    תבנית 24

  • שבלולי קינמון וסוכר מהירים

    הקטנים האלה טעימים! קבלו סינרול לעצלנים בלי להשקיע אני מבטיחה. אתם מכירים את הרגע שמתחשק משהו מתוק בלי להשקיע יותר מידי ? אני בעד קיצורי דרך בלי להכין בצק לחכות להתפחה אין לי זמן רציתי משהו יותר פשוט.
    לרגעים כאלה בדיוק אני מחזיקה בבית בצק שמרים עלים. אחת ל… יוצא לי להשתמש בו והוא נהדר.
    בלי להפעיל את המיקסר או ללכלך כלים כל מה שצריך לפתוח את הבצק ולהכין שבלולי סוכר וקינמון מעולים!
    זה הכי קל שיש לפזר לגלגל לחתוך ולתנור. אין משהו יותר קל מזה.

    40 שבלולים

  • פאי עוגיות שוקולד בשני מצרכים

    קסם של מתכון! שני מצרכים צריך בשביל להכין את העוגיות היפהפיות האלה ולא תאמינו כמה קל להכין אותן.
    לא מאמינים ? תמשיכו לקרוא ואחר כך תלכו להכין.
    לקחתי את זה צעד קדימה והשתמשתי בבצק פריך מוכן כי במקרה לי היה בהקפאה, לקח לי 10 – 15 דקות להכין וזה נכנס לתנור.
    ממבט ראשון זה נראה מסובך תסמכו עליי בחיים שלכם לא פגשתם כזה מתכון קל, עד שמכינים לא מבינים כמה זה קל להכנה.
    בצק פריך עם המון שוקולד ללא התפחה ובלי הכנה של הבצק תפנו לכם כמה דקות אפילו תשתפו את הילדים זה ממש כמו משחק יפה.

    32 עוגיות

    תבנית קוטר 24

  • מוס קפה מעולה ב 10 דקות הכנה

    אתם אוהבים קפה ? בעצם אני אחדד את השאלה אתם אוהבים מתכונים עם קפה ? ואוו כמה שאני אוהבת את זה.
    הפעם הלכתי על מתוק קינוח מופלא שכולו קפה, לא שוקולד אלא נטו קפה, אוהבי הקפה עומדים להתאהב.
    שימו לב כמה פשוט להכין קינוחי קפה כאלה טעימים 10 דקות וקינוחי קפה משגעים עמדו על השולחן במטבח
    ואני רוצה לגלות לכם סוד, בדרך כלל כשמכינים קינוחים צריך לקרר על מנת שיתייצב לפחות שעה ואפילו יותר כאן לא צריך.
    אז כשכתבתי 10 דקות הכנה אחרי 10 דקות הכפית הראשונה של מוס קפה מעולה כבר הייתה בפה שלי. יש יותר טוב מזה ?

    6 כוסיות

הכנות:

1. לערבב קמח, סוכר ושמרים, להוסיף את המלח ערבוב קל להוסיף דבש, חלמונים שמן ומים ולעבד לבצק חלק. לשמן קערה לשים את הבצק ולכסות להתפיח במקום חמים עד שמכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 3 כדורים לרדד למלבן למרוח את המילוי שאוהבים לגלגל לרולדה. להתפיח בסביבות 40 דקות במקום חמים כשהן מכוסות. לחמם תנור ל 150 – 160 מעלות. להבריש בביצה טרופה ולאפות במשך 30 דקות או עד שהן זהובות ויפות.

3. לקראת סוף האפיה להכין את הסירופ, לבשל את המים, סוכר ותמצית וניל כמה דקות עד שהוא מסמיך כשהעוגות יוצאות מהתנור להבריש אותן בנדיבות.

אני ממליצה למי שלא רוצה לאכול מיד להקפיא ברגע שהרולדות יוצאות מהתנור.

אפשרויות הכנה נוספות:
* רולדות קראנץ (כמו בתמונה) : לחלק את הבצק ל2 חלקים, לרדד למלבן, למרוח מילוי ולגלגל, לחצות כל רולדה לאורכה ללפף לצמה, ולהדק בקצוות.

* רולדות בורג:  לחלק את הבצק ל 4  חלקים, כל חלק לרדד למלבן, למרוח מילוי ולגלגל, כל  שתי רולדות ללפף אחת על השנייה וליצור בורג.

דוגמא לאיך מכינים קראנץ:

עוגת שמרים פרווה

גולשים מכינים וממליצים:

עינת :"הרולדות יצאו סוף הדרך!
אימצתי את המתכון (כמו מתכונים רבים שלך…)"

אורית : "אני חושבת שהגיע הזמן שלי לחזור לעבוד. לא מצליחה להתאפק לנסות את כל המתכונים שלך.. בייחוד אלו עם הבצק… ולא מפסיקה לאכול… כל כך טעים!! ממש שחיתות- הבצק רך רך והשוקולד ניגר….
ואיזה כיף שסוף סוף יש לי עוגת שמרים ללא מרגרינה!"

יעל : "אויש ניקי, שוב לא עמדתי בפיתוי של המתכון ה-מ-ד-ה-י-ם הזה !!!
פס אחד התחסל מיד את השני רצתי להקפיא לפני שלא יישאר פרור…..
תודה!!!"

יעל : "תודה רבה על המתכון המהמם שהפך להיות חלק מעוגות שבת הקבועות שלנו!, בכל יום חמישי אני פותחת את האתר שלך ומחפשת מה להכין מתוכו לשבת… (למרות שיש לי הרבה ספרי בישול בבית- המתכונים שלך מחומרים אמיתיים שקיימים בכל בית וגם את עונה לשאלות ) והמתכונים מעולים! התמכרתי.."

איטה : "היי ניקי, ניסיתי הרבה פעמים להכין עוגות שמרים ללא הצלחה. המתכון שלך יצא מושלם בדיוק במידה הנכונה. המתכונים שלך פשוטים ולא מצריכים להתאמץ יותר מידי. תודה רבה עשית לי חשק לנסות שוב…"

שגי : "הייתי חייבת לחזור ולעדכן. הכנתי לצאת תשעה באב ויצא פשוט מטורף. ריח מהמם בכל הבית, טעם מדהים ובצק של שמרים הכי טוב שיצא לי להכין, רך ולא מתקשה אחרי יממה כמו בהרבה מתכונים שניסיתי בעבר. תודה תודה!

מיכל : "הכנתי לשבת את העוגות עם מילוי שוקולד וחלבה-קפה פעם שלישית ברצף (בעלי לא מוותר מאז שהכנתי אותן פעם ראשונה לפני 3 שבועות)
והשיא היה שאבא שלי טעם ואמר שזה כמעט כמו של סבתא שלי ז"ל…
מאחלת לך ולי שתמשיכי לשפר את התפריט שלנו עוד שנים רבות בבריאות ושמחה."

מיר : "אני מתחילה להכין את העוגה הזאת בפעם השלישית בשבועיים האחרונים. הילדים מבקשים כל יום את עוגת השמרים של ניקי. תודה רבה לך על המתכון המעולה."

הרשם
עדכן
1.5K Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

ווואי עוגה אליפות!!
בעלי ליקק את האצבעות
אין כמוך ניקי!
תודה לך על הכל.

הי ניקי,
המתכונים שלך נראים מעולים!
אני חדשה, אבל שמעתי הרבה המלצות ורוצה לנסות..
אם אין לי דבש זה קריטי?

היי,תודה על מתכונים נהדרים.עשיתי את הבצק,והוא נוח אבל בזמן הרידוד הוא נקרע לי,למה?

הקפאתי את העוגות בלי לשים את הסירופ. האם אפשר להוסיף אותו אחרי שמפשירה?

היי ניקי,
אני רוצה למרוח ממרח לוטוס.
האם לוותר על הדבש?
שלא יצא מתוק מידי

היי ניקי אם אני רוצה להקפיא עוגה אחת האם להקפיא לאחר אפייה ? ואם כן להמתין שתתקרר או להקפיא שהיא חמה ?
תודה רבה

שלום ניקי, ערב טוב, מה שלומך?
קודם כל רציתי לומר שכל המתכונים שאני מכינה שלך יוצאים מושלם! תודה רבה!!
דבר שני, להכין מהבצק שבלולי שמרים, רציתי לשאול אם זה אפשרי להכין את זה מהבצק הזה?
ועוד משהו, אני רוצה שהם יהיו טיפה קראנצ'יים כאלו, ובדקתי מתכון שלך לעוגת שמרים קראנצ'ית אבל היא חלבית, ואני מעדיפה לא להמיר חמאה למרגרינה, אז רציתי לשאול, יש אפשרות להפוך גם את המתכון הזה לטיפה קראנצ'י?