עוגת שמרים פרווה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת שמרים פרווה

עוגת שמרים פרווה

עוגת השמרים הכי טובה שיש! היא כולה פרווה והבצק יוצא כל כך נוח לעבודה, העוגות יוצאות רכות חמות נחטפות ישר מהתנור. לפני שהמשפחה מגיעה להחביא אחת בהקפאה לזמנים שרוצים לנשנש משהו מתוק. איזה כיף לאכול שמרים שום דבר לא מתחרה בעוגת שמרים חמה שיוצאת מהתנור.

מרכיבים:

550 ג’ קמח (חצי קילו + 5 כפות נוספות)
כף שמרים יבשים
2 כפות דבש
2 כפות סוכר
כפית שטוחה מלח
2 חלמונים
חצי כוס שמן
3/4 כוס מים פושרים

מילויים לעוגות שמרים

ביצה טרופה

סירופ :
3/4 כוס מים
חצי כוס סוכר
כפית תמצית וניל

הכנות:

1. לערבב קמח, סוכר ושמרים, להוסיף את המלח ערבוב קל להוסיף דבש, חלמונים שמן ומים ולעבד לבצק חלק. לשמן קערה לשים את הבצק ולכסות להתפיח במקום חמים עד שמכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 3 כדורים לרדד למלבן למרוח את המילוי שאוהבים לגלגל לרולדה. להתפיח בסביבות 40 דקות במקום חמים כשהן מכוסות. לחמם תנור ל 150 – 160 מעלות. להבריש בביצה טרופה ולאפות במשך 30 דקות או עד שהן זהובות ויפות.

3. לקראת סוף האפיה להכין את הסירופ, לבשל את המים, סוכר ותמצית וניל כמה דקות עד שהוא מסמיך כשהעוגות יוצאות מהתנור להבריש אותן בנדיבות.

אני ממליצה למי שלא רוצה לאכול מיד להקפיא ברגע שהרולדות יוצאות מהתנור.

אפשרויות הכנה נוספות:
* רולדות קראנץ (כמו בתמונה) : לחלק את הבצק ל2 חלקים, לרדד למלבן, למרוח מילוי ולגלגל, לחצות כל רולדה לאורכה ללפף לצמה, ולהדק בקצוות.

* רולדות בורג:  לחלק את הבצק ל 4  חלקים, כל חלק לרדד למלבן, למרוח מילוי ולגלגל, כל  שתי רולדות ללפף אחת על השנייה וליצור בורג.

27376 צפיות 34 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

דוגמא לאיך מכינים קראנץ:

עוגת שמרים פרווה

גולשים מכינים וממליצים:

עינת :”הרולדות יצאו סוף הדרך!
אימצתי את המתכון (כמו מתכונים רבים שלך…)”

אורית : “אני חושבת שהגיע הזמן שלי לחזור לעבוד. לא מצליחה להתאפק לנסות את כל המתכונים שלך.. בייחוד אלו עם הבצק… ולא מפסיקה לאכול… כל כך טעים!! ממש שחיתות- הבצק רך רך והשוקולד ניגר….
ואיזה כיף שסוף סוף יש לי עוגת שמרים ללא מרגרינה!”

יעל : “אויש ניקי, שוב לא עמדתי בפיתוי של המתכון ה-מ-ד-ה-י-ם הזה !!!
פס אחד התחסל מיד את השני רצתי להקפיא לפני שלא יישאר פרור…..
תודה!!!”

יעל : “תודה רבה על המתכון המהמם שהפך להיות חלק מעוגות שבת הקבועות שלנו!, בכל יום חמישי אני פותחת את האתר שלך ומחפשת מה להכין מתוכו לשבת… (למרות שיש לי הרבה ספרי בישול בבית- המתכונים שלך מחומרים אמיתיים שקיימים בכל בית וגם את עונה לשאלות ) והמתכונים מעולים! התמכרתי..”

איטה : “היי ניקי, ניסיתי הרבה פעמים להכין עוגות שמרים ללא הצלחה. המתכון שלך יצא מושלם בדיוק במידה הנכונה. המתכונים שלך פשוטים ולא מצריכים להתאמץ יותר מידי. תודה רבה עשית לי חשק לנסות שוב…”

שגי : “הייתי חייבת לחזור ולעדכן. הכנתי לצאת תשעה באב ויצא פשוט מטורף. ריח מהמם בכל הבית, טעם מדהים ובצק של שמרים הכי טוב שיצא לי להכין, רך ולא מתקשה אחרי יממה כמו בהרבה מתכונים שניסיתי בעבר. תודה תודה!

מיכל : “הכנתי לשבת את העוגות עם מילוי שוקולד וחלבה-קפה פעם שלישית ברצף (בעלי לא מוותר מאז שהכנתי אותן פעם ראשונה לפני 3 שבועות)
והשיא היה שאבא שלי טעם ואמר שזה כמעט כמו של סבתא שלי ז”ל…
מאחלת לך ולי שתמשיכי לשפר את התפריט שלנו עוד שנים רבות בבריאות ושמחה.”

מיר : “אני מתחילה להכין את העוגה הזאת בפעם השלישית בשבועיים האחרונים. הילדים מבקשים כל יום את עוגת השמרים של ניקי. תודה רבה לך על המתכון המעולה.”

1118
תגובות

  הרשם  
עדכן
מורן

היי ניקי
עשיתי את המתכון הזה מס’ פעמים והוא תמיד יוצא ללקק את האצבעות…
רציתי את עצתך לגבי מילוי של קרם שקדים עם השוקולד.. נשמע לי יאמי ממש . מה דעתך? יעבוד ?

אדוה

האם אפשרת לוותר על החלמונים ? אני רוצה להפוך אותה לטבעונית…

שולמית

האם רלוונטי להמיר את המים במיץ תפוזים?
או רעיון איך להשאיר פרווה אבל להעשיר את הבצק?

ויגי

ניקי האם כדאי להשתמש בשוקולד עלית למריחה שיש לי בבית במקום השחר העולה?

אסתר

הי ניקי

רציתי לדעת אם אוכל ללוש את הבצק ללא מיקסר?

אורטל

היי
הכנתי את העוגה והיא יצאה דחוסה ולא תפחה. מה יכולה להיות הסיבה?

1 63 64 65