עוגת שוקולית שכבות
השתעשעתי עם עוגת השוקולית, חלק מהגולשים יודעים באוקטובר יש לבת שלי יום הולדת זה נקרא "חודש היום הולדת" כל החודש זה חגיגה בשבילה.
לקחתי את עוגת השוקולית שמאוד אהובה אצלי וחילקתי אותה לשניים שמתי מוס וסוכריות והילדה הייתה מאושר
שתי תבניות 24
מרכיבים:
4 ביצים
200 ג' סוכר (כוס)
3/4 כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
כוס אבקת שוקולית
280 ג' קמח תופח (2 כוסות)
סירופ :
חצי כוס מים
שליש כוס סוכר
מוס:
שמנת מתוקה
חבילת אינסטנט וניל
3/4 כוס חלב
הכנות:
1. להקציף ביצים וסוכר לקרם תפוח, להוסיף את שאר המצרכים, לחלק את הבלילות לשתי קערות ולהעביר לשתי תבניות.
2. חום בינוני 180 מעלות בסביבות 25 דקות או עד שקיסם יוצא נקי, לקרר.
3. לבשל את מצרכי הסירופ כמה דקות ולצקת כמה כפות על הבסיס התחתון באופן שווה.
4. להקציף שמנת אינסטנט וחלב ולהזליף / למרוח מחצית על החלק התחתון, בזהירות להרים את החלק השני ולהניח על החלק הראשון, מעל לצקת כמה כפות סירופ באופן שווה.
5. אפשר לצקת קרם שוקולד (כתוב בהערות) ולשים את החצי השני של המוס או רק את המוס מה שמעדיפים.
הערות:
אצלי העדיפו בלי קרם שוקולד אבל מי שאוהב שיעשה קרם מ 150 ג' שוקולד מריר וחצי כוס שמנת מתוקה להמיס ולצקת על העוגה.
הכנתי בתבנית 22 אז היא יצאה גבוהה.