יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכונים לסוכות מתכונים לשבועות מתכונים עם ביסקוויטים עוגות וקינוחים עוגות לימי הולדת עוגות מוס עוגות שוקולד שבועות

עוגת מוס שוקולד לבן קלה

14 יוני 2012
(Visited 20,333 times, 40 visits today)
עוגת מוס שוקולד לבן קלה

עוגת מוס שוקולד לבן קלה

עוגת מוס שוקולד לבן יפהפייה עוגה לאירועים מיוחדים כשצריך עוגת מוס שתגרוף המון מחמאות מהאורחים ותשים את כל שאר העוגות בצל היא מדהימה מרקם מעולה של המוס הילדים לא הפסיקו ללקק את הקערה (גם אני).
קינוח מפנק שכולו מתיקות עם המון שוקולד לבן ולמרבה הפלא היא קלה להכנה לא יותר מידי מסובכת, הוספתי בסיס אהוב במיוחד ונתתי שתי אפשרויות שכל אחד יבחר מה שמתאים לו ורק בקשה קטנה לא לגמור את כל המוס מהקערה הוא שווה במיוחד. לגלות לכם סוד ? בפעמים הראשונות שהכנתי אותה אנשים שאלו אותי מאיפה קניתי אותה.

תבנית קוטר 24

מרכיבים:

בסיס ביסקוויטים:
150 ג` ביסקוויטים
100ג' חמאה מומסת
2 כפות סוכר חום דמררה

בסיס נוסף:
150 ג' שוקולד מריר
100 מ"ל שמן (חצי כוס)
80 מ"ל שמנת מתוקה / חלב (שליש כוס)
150 ג' סוכר (שלושת רבעי כוס)
2 ביצים
100 ג' קמח (שלושת רבעי כוס)

מוס שוקולד לבן:
200 ג` שוקולד לבן (2 חבילות)
20 ג' סוכר (כף)
80 מ"ל חלב (שליש כוס)
8 ג' ג'לטין (2 כפיות)
60 מ"ל מים (רבע כוס)
500 מ"ל שמנת מתוקה (2 קופסאות)

אפשרויות לציפוי:

גנאש שוקולד:
150 ג' שוקולד מריר
150 מ"ל שמנת מתוקה

קצפת קפה:
250 מ"ל (קופסא)
20 ג' אינסטנט וניל (כף)
20 ג' סוכר (כף)
כפית מלאה א. נס קפה

הכנות:

1. בסיס ביסקוויטים:
במעבד מזון לגרוס את הביסקוויטים לחתיכות קטנטנות להוסיף חמאה וסוכר לערבב לתערובת אחידה ולשטח בתבנית.

2. בסיס בראוניז:
לחמם לתנור ל 180 מעלות, לשבור את השוקולד המריר לקוביות שוות בגודלן לשים בקערה להוסיף את השמן ולהמיס במיקרו על עוצמה גבוהה לערבב עד שיש קרם חלק ללא גושים, להוסיף את הסוכר לערבב ותוך כדי השוקולד מתקרר, להוסיף את הביצים לערבב במהירות להוסיף את השמנת ולסיים עם הקמח לערבב לתערובת אחידה ושוקולדית.

3. להעביר לתבנית משומנת ליישר באופן שווה לאפות כ 20 – 25 דקות לבדוק במרכז שקיסם יוצא עם פירורים לחים ולקרר.

4. הכנת מוס שוקולד לבן:
חשוב לעבוד לפי השלבים שכתבתי שהשוקולד לא יתפרק: 
לשבור את השוקולד לקוביות שוות בגודלן מניחים בקערה להוסיף את החלב לחמם במיקרו על עוצמה גבוהה כדקה להוציא ולערבב לקרם שוקולד דליל ללא גושים זה לוקח קצת זמן אז סבלנות שלא יישארו גושים.
אחרי שיש קרם שוקולד מוכן בקערית קטנה לערבב ג'לטין מים ולהמתין 10 דקות להכניס למיקרו ל 30 שניות ולערבב עם השוקולד המומס.

5. להקציף שמנת וסוכר לקצפת יציבה להוסיף את השוקולד המומס ולקפל בעדינות עד שיש תערובת אחידה (טעים!)

6. מי שמשתמש בשקף זה הזמן לשים, לשים את המוס על הבסיס ליישר בעזרת הלקקן ולהקפיא 4 – 5 שעות.

7. גנאש:
לשבור את השוקולד לקוביות לשים בקערה יחד עם השמנת להמיס על עוצמה מלאה במיקרו כדקה לערבב לקרם אחיד ונוזלי ולצקת על העוגה כשהיא קפואה (כשעה אחרי שהיא נכנסה להקפאה)

8. להוציא למקרר כשעה לפני ההגשה.

9. קצפת קפה:
להקציף את כל המצרכים לקצפת יציבה ולהזליף על העוגה אפשר אחרי ההקפאה או להכין מראש ולהקפיא הכל.

בעבר שמתי 2 כפות ממרח נוגט במקום 100 ג' שוקולד לבן.

עוגת מוס שוקולד לבן קלה

הרשם
עדכן
239 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
דילוג לתוכן