עוגת מוס שוקולד לבן ונוגט

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת מוס שוקולד לבן ונוגט

עוגת מוס שוקולד לבן ונוגט

עוגת מוס שוקולד לבן ונוגט, עוגה לשבת ולא סתם עוגה אלא עוגה נהדרת שמקבלת מחמאות כל פעם מחדש. היא כל כך קלה להכנה ומרשימה שאף אחד לא יאמין שהכנתם אותה בבית.

גודל תבנית: 24″

מרכיבים:

150 ג` פתי בר טחון
100 חמאה מומסת
2 כפות סוכר חום

מוס שוקולד לבן- נוגט:
130 ג` שוקולד לבן
1/3 כוס חלב
2 כפות גדושות ממרח נוגט (השחר העולה)
2 כפיות ג`לטין
3 כפות חלב
500 מ”ל שמנת מתוקה

גנאש לציפוי:
150 ג` שוקולד מריר
150 ג` שמנת מתוקה
כף ליקר שוקולד

הכנות:

1. לערבב את מצרכי הבסיס, לשטח בתבנית ולהקפיא.

2. המסת ג`לטין: להעביר את הג`לטין לקערה+3 כפות חלב,להניח בצד ל 10 דקות, אחרי 10 דקות להכניס למיקרו ל30 שניות.

3. להמיס שוקולד וחלב לתערובת חלקה, לצנן מעט. להוסיף נוגט לשוקולד, לערבב לתערובת חלקה. להוסיף את הג`לטין לתערובת השוקולד.

4. להקציף את השמנת המתוקה, לקפל את תערובת השוקולד לקצפת. לצקת את תערובת השוקולד על הבסיס, להקפיא לשעה.

5. לחמם  את השמנת עד סף רתיחה. לצקת על השוקולד והליקר, לערבב היטב ולצקת על המוס הלבן. להקפיא ללילה להוציא למקרר כשעתיים לפני ההגשה.

33687 צפיות 28 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

234
תגובות

  הרשם  
עדכן
מיה

היי מקווה שתעני לי, עשיתי את המוס והוא יצא ממש יציב, לא נוזלי בכלל.. ממש כמו קצפת.. זה בסדר?

שני

עד כמה חשוב ההקפאה ללילה?
אני צריכה עוגה טעימה ומיוחדת להיום.

שני

היי ניקי,
אם אין לי סוכר חום זה קריטי?

אביה

היי , איך משתמשים בג’לטין ?

נופר

היי אפשר להמיר את ממרח הנוגט במחית אחרת?
תודה

יצחק

היי ניקי, אין לי מיקרו…איך את ממליצה להמיס את הג’לטין?

אדווה

כאשר שפכתי את תערובת השוקולד והגלטין לשמנת המוקצפת זה נהיה ממש דליל, זה תקין?