עוגת גבינה ופירורים של קונדיטוריות
זאת העוגה שרואים שעוברים ברחוב ליד חלון ראווה של קונדיטוריה, רואים את העוגת פירורים היפהפייה הזאת שעולה לא מעט יש לציין ומשום מה אנשים חוששים להכין אותה בבית כי הרי אין סיכוי להכין עוגה כזאת בבית נכון ?
טעות אני רוצה לגלות לכם סוד שקיבלתי מקונדיטור לפני שנים רבות, רוב האנשים מפחדים מג'לטין עזבו שאין סיבה וזה קלי קלות התעסקות אבל איך מוציאים את הג'לטין ועדיין לקבל עוגה יציבה ויפה בהגשה הרי בלי ג'לטין העוגה תקרוס.
הצלחתי להכין עוגה יפהפייה והכי חשוב יציבה ללא ג'לטין והיא קלה ביותר רק לפי ההוראות ותודה רבה על הטיפ.
תבנית 24
מרכיבים:
בסיס ולפירורים:
200 ג' חמאה חתוכה לקוביות קטנות
200 ג' קמח (כוס וחצי פחות כף)
2 חלמונים (צהוב)
50 ג' סוכר (2 כפות גדושות סוכר)
1/4 כוס אגוזים גרוסים / קמח רגיל
קערה א':
500 מ"ל שמנת מתוקה (2 גביעים)
80 ג' אינסטנט וניל (4 כפות)
120 מ"ל חלב (חצי כוס)
קערה ב':
450 ג' גבינת שמנת 30%
150 ג' סוכר (3/4 כוס)
כפית סוכר וניל
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות לשמן את התבנית או לשים נייר אפייה.
2. לעבד את מצרכי הבצק במהירות נמוכה / בינונית לפירורים גסים לעצור לאסוף לכדור לחתוך 1/4 מהבצק לרדד לעלה לאפות כ 20 דקות עד שהבצק מזהיב ולקרר.
3. לשטח את הבצק שנותר בתבנית 24 לאפות כ 20 – 25 דקות הבצק מזהיב יפה ולצנן.
4. לערבב גבינה סוכר וסוכר וניל, להקציף שמנת מתוקה, אינסטנט וניל וחלב לקרם יציב ולקפל את תערובת הגבינה אל הקרם עד איחוד.
5. לשטח בתבנית על הבצק פריך וליישר באופן שווה בעזרת לקקן, לפורר את שארית הבצק לפירורים ולפזר על קרם הגבינה לקרר מספר שעות.