עוגת גבינה ופירורים קלה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

עוגת גבינה ופירורים קלה

אני מתה על העוגות האלה. מוס גבינה מפתה יחד עם פירורי בצק פריך זהובים ופריכים. עוגה ישר מחלון הראווה! נראית מעולה עם טעם נהדר.

גודל תבנית: 24″

מרכיבים:

בסיס ולפירורים:
200 ג’ חמאה
200 ג’ קמח (כוס וחצי פחות כף)
2 חלמונים
2 כפות סוכר
1/4 כוס אגוזים גרוסים

קערה א’:
2 שמנת מתוקה
אינסטנט וניל
חצי כוס חלב

קערה ב’:
2 גבינת שמנת 30% נפוליאון
150 ג’ סוכר (3/4 כוס)
כפית סוכר וניל

הכנות:

1. לעבד את מצרכי הבסיס לבצק, לחלק את הבצק ל 3/4 ו1/4 (לפירורים), לשטח את הבצק בשתי תבניות משומנות, לאפות בסביבות 13 – 15 דקות בחום בינוני 180 מעלות או עד שמזהיב מעט, לצנן.

2. להקציף שמנת, אינסטנט וחלב לקרם יציב. לערבב בעדינות גבינה וסוכר ולקפל אל הקרם.

3. לצקת את קרם הגבינה על בסיס הבצק הגדול שהכנו. לפורר (בעזרת מזלג אני מפוררת וכך נוצרים פירורים) את שארית הבצק שנותרה ולפזר על קרם הגבינה, לקרר 24 שעות.

42347 צפיות 38 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגת גבינה ופירורים קלה

269
תגובות

  הרשם  
עדכן
מורן

היי ניקי רציתי לדעת האם ניתן לוותר על השמנת 30 אחוז ולעשות את העוגה עם גבינה קלה יותר במידה ולא האם יש מתכון עם גבינה אחרת? תודה רבה

חן

היי ניקי! שבת שלום!
האם אפשר לעשות בסיס של פירורי אוריאו (כמה חמאה להוסיף??) ולמעלה פירורי פתיבר??

אני

היי ניקי, שבוע טוב….
הכנתי את העוגה המדהימה הזאת, אין ספק שהטעם מדהים, המינונים של המצרכים מושלמים.. אז קודם כל תודה.
העוגה נמצאת בקירור כבר 8 שעות וניסיתי לחתוך ממנה (כמו שהבנת טעמתי) והיא ממש ממש רכה… ראיתי שכתבת 24 שעות, אחרי שאמתין היא ממש מתייצבת? כמו אצלך בתמונה? נראה שלא אוכל לחתוך ממנה חתיכות שלמות ואני מפחדת כי הזמנתי אנשים למחר אז אני מתלבטת אם להכין עוד עוגה אחרת

עינת

הי ניקי, חג שמח!!!
רציתי לשתף אותך שעשיתי את העוגה לחג ויצאה מדהים. במקום נפוליאון, שמתי גבינה לבנה 5 אחוז ויצא מצוין. תודה גדולה וחג שמח לך ולמשפחתך!

רונית

היי ניקי, אם אני יעשה את העוגה בתבנית 26 זה יהיה ממש משמעותי בגובה??
ועוד שאלה, לקרר 24 שעות במקרר כן לא במקפיא??

יעל

הי ניקי! ממש מתחשק לי להכין את העוגה הזאת למפגש הערב, עדיין יש לי את הטעם המעולה שלה בפה…
חילקתי את הכמות לשתי תבניות קפיציות קטנות ויצא מקסים, ואני תוהה אם אפשר לוותר על קירור של 24 שעות ולהקפיא אותה ל6 שעות במקום, מה את אומרת??…המפגש היום…
(את חושבת שיהרס לי עם השקף?) תודה רבה רבה!!!!

מירי

אני מבינה שהחלבונים נזרקים לפח…כן?

1 2 3 16