עוגת גבינה ופירורים קלה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

עוגת גבינה ופירורים קלה

אני מתה על העוגות האלה. מוס גבינה מפתה יחד עם פירורי בצק פריך זהובים ופריכים. עוגה ישר מחלון הראווה! נראית מעולה עם טעם נהדר.

גודל תבנית: 24″

מרכיבים:

בסיס ולפירורים:
200 ג’ חמאה
200 ג’ קמח (כוס וחצי פחות כף)
2 חלמונים
2 כפות סוכר
1/4 כוס אגוזים גרוסים

קערה א’:
2 שמנת מתוקה
אינסטנט וניל
חצי כוס חלב

קערה ב’:
2 גבינת שמנת 30% נפוליאון
150 ג’ סוכר (3/4 כוס)
כפית סוכר וניל

הכנות:

1. לעבד את מצרכי הבסיס לבצק, לחלק את הבצק ל 3/4 ו1/4 (לפירורים), לשטח את הבצק בשתי תבניות משומנות, לאפות בסביבות 13 – 15 דקות בחום בינוני 180 מעלות או עד שמזהיב מעט, לצנן.

2. להקציף שמנת, אינסטנט וחלב לקרם יציב. לערבב בעדינות גבינה וסוכר ולקפל אל הקרם.

3. לצקת את קרם הגבינה על בסיס הבצק הגדול שהכנו. לפורר (בעזרת מזלג אני מפוררת וכך נוצרים פירורים) את שארית הבצק שנותרה ולפזר על קרם הגבינה, לקרר 24 שעות.

44328 צפיות 2 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגת גבינה ופירורים קלה

272
תגובות

  הרשם  
עדכן
ענבל

האם אפשר פירורי ביסקוויטים עם חמאה במקום הבצק הזה?

שאלה

סליחה על הבורות אבל כשכתבת “לעבד” התכוונת במיקסר או ביד?
תודה 🙂

עדי

אפשר לוותר על האגוזים בבצק?

דגנית

האם אפשר להחליף את האגוזים במשהו אחר?

יעל

הי ניקי, מה שלומך?
האתר מעולה, בטח לבשלניות מתחילות כמוני…
האם החמאה צריכה להיות קרה או מומסת כדי להכין את הבצק? אני עובדת ללא מעבד מזון או מכשיר חשמלי אחר…
תודה וסוף שבוע נעים 🙂

אביב

ניקי שלום
האם ניתן להקפיא לכמה ימים ?ואם כן להוציא כמה שעות לפני ההגשה למקרר ?הכנתי את המתכון הנפלא כבר כמה פעמים אבל לא כמה ימים מראש.
תודה וחג שמח

קרן

מתכון נורא מאכזב!
אין מה שמחזיק את העוגה, אפילו אחרי יומיים במקרר היא פשוט במרקם של קצפת… סופר טעימה אבל מביש להגיש לאורחים עוגה מתפרקת… חבל.