עוגת מוס שוקולד מרשימה
רגע מתוק בחיים. עוגת מוס שוקולד עשירה וטעימה. מי יאמין לכם שהכנתם אותה בבית ? לפעמים אומרים לי"לא יכול להיות שאת הכנת את העוגה הזאת" לאנשים קשה להאמין שעוגות כאלה אפשר להכין במטבח הבייתי., אני תמיד מתעקשת שאפשר. המתכון קל ופשוט וצריך קצת סבלנות ויוצאת עוגה שכאילו יצאה מחלון הראווה עכשיו רק צריך להמתין למחמאות שיגיעו.
זמן הכנה: כ – 35 דקות לא כולל הקפאה
גודל תבנית: 24"
מרכיבים:
בסיס:
150 ג' ביסקוויטים מרוסקים
100 ג' חמאה מומסת / מחמאה
כף גדושה אבקת נוגט
מוס שוקולד:
250 ג' שוקולד מריר
600 מ"ל שמנת מתוקה 38% / ריץ
2 כפות אבקת נוגט
קרם שוקולד:
150מ"ל שמנת מתוקה / ריץ
150 ג' שוקולד מריר
הכנות:
1. לערבב את מצרכי הבסיס ולשטח בתבנית, בינתיים לשמור בהקפאה.
2. לשבור את השוקולד לקוביות, להוסיף חצי כוס שמנת מתוקה ולהמיס במיקרו לבלילה אחידה להוסיף את הנוגט ולערבב, לצנן מעט.
3. להקציף את השמנת שנותרה לקצפת יציבה ולקפל את קרם השוקולד לקצפת, להוציא את הבסיס מהקפאה ולמלא את התבנית במוס שוקולד (לתת לילדים ללקק את הקערה ) ולהקפיא לשעה.
4. להמיס שוקולד ושמנת לקרם אחיד ולצקת על שכבת השוקולד, להקפיא ללילה ולהפשיר במקרר כשעתיים לפני ההגשה.
הערות:
אם לא משיגים אבקת נוגט ניתן לוותר עליה.
עיטרתי בקצפת וכדורי קליק
גולשים מכינים וממליצים:
חגית : "יו פשוט מעולההההה, כל פעם מחדש"
סיון : "עוגה מדהימה, שווה כל השקעה! תודה ניקי "
ליאורה : ניקי, הכנתי לעבודה של בעלי, סיפר שתוך 10 שניות לא היה אפילו פירור ושילקקו את התבנית (:
תודה על מתכון קל וטעים"
רחלי : "יאממממממממי
הכנתי ליומולדת של אמא שלי וכולם טרפווווו
והיא גם יפה בטירוף!!!"