יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

עוגות וקינוחים עוגות מוס

עוגת מוס קינמון

14 יוני 2012
(Visited 1,806 times, 1 visits today)
עוגת מוס קינמון

עוגת מוס קינמון

חג בלי משהו מתוק ? לא יכול להיות כזה דבר. העוגה יצאה לי כל כך טוב שהתלהבתי וצילמתי מכל הכיוונים אז תהנו מהתמונות ושיהיה לכם חג מתוק.

גודל תבנית: 24″

מרכיבים:

בסיס:
5 ביצים מופרדות
100 ג’ סוכר (חצי כוס)
50 ג’ שוקולד מריר
100 ג’ חמאה / מחמאה לפרווה
כף שוקולית
40 ג’ קמח (4 כפות)

מוס קינמון:
250 מ”ל שמנת מתוקה / ריץ לפרווה
חבילת אינסטנט וניל
חצי כוס חלב / חלב סויה לפרווה
3 חלבונים (חלמונים מיותרים)
1/4 כוס סירופ מייפל
70 ג’ סוכר (3 וחצי כפות)
מעט פחות מחצי כפית קינמון  / לא חובה

אולי תאהב גם את...♥

  • עוגת בננות בחושה פרווה

    תנו לי עוגות בחושות בלי לסבך את החיים ובלי ללכלך יותר מידי כלים.
    קערה מקסימום שתי קערות, בננות, אגוזים קינמון, שוקולד צ’יפס מתכון לעוגת בננות פשוטה שיוצאת נהדר.
    יש לכם 5 דקות ? נהדר תכינו את העוגה היא יוצאת מופלא והיא כל כך קלה.
    במקרה היו לי בננות על השיש משם הדרך אל התנור הייתה קצרה ואפילו לא הפעלתי את המיקסר אין יותר טוב מזה ויש לי עוגה טובה לשבת. מומלץ לראות את הסרטון לפני שמתחילים להכין.

    אינגליש קייק, תבנית עגולה קוטר 18

  • ספינג’

    אני יודעת שאת המשפט הזה אומרים הרבה ואני בכל זאת אחזור עליו, מזל שחנוכה מגיע פעם בשנה המתכון הזה הורס! אי אפשר לעמוד בפניו.
    אני כמעט אומרת לכם תעזבו אל תכינו מרגע שמתחילים להכין אי אפשר להפסיק תמצאו את עצמכם מכינים כל השנה ולא רק בחנוכה.
    נראה אתכם מכינים ואוכלים רק אחד :), התפקיד שלי במשפחה זה להכין את הספינג’ והמחמאה הכי טובה שאומרים לי שהטעם ממש כמו של הדודה המרוקאית שהיא רמה בפני עצמה.
    אני חייבת להוסיף הבצק לא נוח לעבודה בדיוק להיפך הוא מעצבן, דביק, לא נוח תזרמו איתו בסוף יוצא ספינג’ נהדר רך מאוד, מסוכר עם טעם נהדר.
    תראו בסרטון איך אני עובדת איתו נתתי כמה טיפים ואל תתרגשו אם הראשון לא יוצא טוב.

    16 ספינג’

  • רולדה מדהימה עם קצפת כמו בקונדיטוריה

    אני אוהבת נוסטלגיה לחזור לעבר ולהכין את המתכונים שהאימהות והסבתות הכינו, כמה רגש ואהבה יש בעוגות של פעם. אני עד היום נזכרת בערגה בעוגות שסבתא שלי הכינה.
    היום אני עושה טיול בעמק הזיכרונות עם רולדת ספוג של פעם אני מכירה את העוגה הזאת מהילדות וכמה שאהבתי את הרכות של הספוג, הרי זאת אחת העוגות הכי רכות שיש והיא מלאה קרם טעים שאי אפשר לעמוד בפניו.
    זיכרונות זה דבר יפה אבל רציתי קצת לשדרג ולהפוך את העוגה ליותר יפהפייה כמו בקונדיטוריה וביתית כמובן ואיך בדיוק עשיתי את זה ? מוזמנים לראות את הסרטון אני יכולה לומר שפרסתי את העוגה קיבלתי קריאות ואוווו.
    אני מאוד ממליצה לראות את הסרטון לפני שמכינים את העוגה זה יחסוך הרבה תקלות בדרך.

  • עוגת שוקולד רכה ועסיסית

    תעזבו הכל זאת העוגת שוקולד הכי טובה שהכנתי, עולה על כל האחרות העוגה הזאת מדהימה. תסתכלו בסרטון ותראו כמה שהיא קלה להכנה.
    תדמיינו עוגת שוקולד מהחלומות רכה, לחה ועסיסית ולמרבה הפלא היא על בסיס מים. לא יאמן כמה שהיא טובה.
    מרגע שתכינו אותה לא תכינו עוגה אחרת איזה מרקם שוקולדי מופלא, כמה שהיא רכה. לפני הכל תשמרו במחברת המתכונים אתם תודו לי אחר כך היא שווה ברמות ואפילו יותר מזה.

     

    תבנית 24

הכנות:

1. הכנת הבסיס: להקציף חלבונים וסוכר לקצף יציב, לקפל את החלמונים אל הקצף, להמיס חמאה ושוקולד (מיקרו), להוסיף שוקולית לערבב היטב ולהוסיף את הקמח תוך כדי עירבוב. לקפל את תערובת השוקולד לקצף הביצים.

2. לשמן תבנית, לצקת את הבלילה, חום בינוני 180 מעלות בסביבות 20 דקות (היא יורדת לא לדאוג). כשהעוגה יוצאת מהתנור להפריד בעדינות בעזרת סכין את העוגה מהדפנות כך שהעוגה תרד בצורה שווה, לצנן.

3. הכנת המוס: לחמם את המייפל במיקרו, להקציף חלבונים להוסיף באיטיות את הסוכר, להוסיף את המייפל בזרם איטי ולהקציף לקצף יציב.

4. להקציף שמנת מתוקה, אינסטנט, חלב וקינמון לקצף יציב, לקפל את קצף המייפל לקרם הקינמון ולמרוח על הבסיס שהכנו. לגרד שוקולד חלב / מריר ולפזר על המוס. לקרר 24 שעות.

הערות:
מי שחושש מהחלבונים (היא יוצאת נפלא עם החלבונים) שיחליף אותם בשמנת מתוקה נוספת להקציף שמנת, חלב,אינסטנט, מייפל (אין צורך לחמם) וסוכר יחד עם הקינמון למוס יציב.

עוגת מוס קינמון עוגת מוס קינמון

גולשים מכינים וממליצים:

אורטלוש : ניקי יקרה.
המתכון נהדר הכנתי את העוגת מוס קינמון לעבודה ותוך כמה דקות היא חוסלה.ברור שכיוונתי את כולן לאתר.מתכון נהדר תודה!!!

הרשם
עדכן
79 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

שלום ניקי,
אם אני לא רוצה חלבונים אני מקציפה שתי שמנות והשאר אותו דבר או שגם צריך להכפיל את האניסטנטוניל, חלב, מייפל וכו)?
שאלה נוסםת, מחפשת עוגת מוס פרווה בלי שוקולד. יש לך רעיון?

תודה על מתכונים נפלאים

היי נקי. התחתית של העוגה לא יצאה טובה ממש שחובה וטעם של בצק, למה זה קרה לי?

הי ניקי עשיתי פעמיים את המוס עם המייפל ולא יצא טוב אז יש לך רעיון מה לעשות עם זה?

הי ניקי, אצלנו בבית לא כל כך אוהבים מייפל והוא לא הולך אצלנו, יש אפשרות להחליפו או להכין בלעדיו?

ניקי יקרה,
המתכונים שלך מצויינים, הכנתי את העוגה הזו ולא שמתי לב שצריך 24 שעות קירור ואני צריכה אותה להיום בערב, האם אפשר לשים אולי במקפיא?

תודה,
ליאת

ניקי העוגה יצאה מדהימה! עוגת יום הולדת לגיסתי. פשוט וקל ומרשים!
יצאה לי כמות ענקית של מוס משום מה
שומרת למחר להכין גם לי…לא מגיע לי?:)
תודה רבה!

היי ניקי
למרות ששכחתי את השוקולד מלמעלה העוגה היתה הצלחה מסחררת
המוס כל כך מיוחד ואוורירי פשוט עוגה נפלאה קטפה המון מחמאות. הכנתי בכמות וחצי בתבנית 28. תודה רבה!