עוגת מוס קינמון
חג בלי משהו מתוק ? לא יכול להיות כזה דבר. העוגה יצאה לי כל כך טוב שהתלהבתי וצילמתי מכל הכיוונים אז תהנו מהתמונות ושיהיה לכם חג מתוק.
גודל תבנית: 24"
מרכיבים:
בסיס:
5 ביצים מופרדות
100 ג' סוכר (חצי כוס)
50 ג' שוקולד מריר
100 ג' חמאה / מחמאה לפרווה
כף שוקולית
40 ג' קמח (4 כפות)
מוס קינמון:
250 מ"ל שמנת מתוקה / ריץ לפרווה
חבילת אינסטנט וניל
חצי כוס חלב / חלב סויה לפרווה
3 חלבונים (חלמונים מיותרים)
1/4 כוס סירופ מייפל
70 ג' סוכר (3 וחצי כפות)
מעט פחות מחצי כפית קינמון / לא חובה
הכנות:
2. לשמן תבנית, לצקת את הבלילה, חום בינוני 180 מעלות בסביבות 20 דקות (היא יורדת לא לדאוג). כשהעוגה יוצאת מהתנור להפריד בעדינות בעזרת סכין את העוגה מהדפנות כך שהעוגה תרד בצורה שווה, לצנן.
3. הכנת המוס: לחמם את המייפל במיקרו, להקציף חלבונים להוסיף באיטיות את הסוכר, להוסיף את המייפל בזרם איטי ולהקציף לקצף יציב.
4. להקציף שמנת מתוקה, אינסטנט, חלב וקינמון לקצף יציב, לקפל את קצף המייפל לקרם הקינמון ולמרוח על הבסיס שהכנו. לגרד שוקולד חלב / מריר ולפזר על המוס. לקרר 24 שעות.
הערות:
מי שחושש מהחלבונים (היא יוצאת נפלא עם החלבונים) שיחליף אותם בשמנת מתוקה נוספת להקציף שמנת, חלב,אינסטנט, מייפל (אין צורך לחמם) וסוכר יחד עם הקינמון למוס יציב.
גולשים מכינים וממליצים:
אורטלוש : ניקי יקרה.
המתכון נהדר הכנתי את העוגת מוס קינמון לעבודה ותוך כמה דקות היא חוסלה.ברור שכיוונתי את כולן לאתר.מתכון נהדר תודה!!!