עוגת מוס קינמון

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת מוס קינמון

עוגת מוס קינמון

חג בלי משהו מתוק ? לא יכול להיות כזה דבר. העוגה יצאה לי כל כך טוב שהתלהבתי וצילמתי מכל הכיוונים אז תהנו מהתמונות ושיהיה לכם חג מתוק.

גודל תבנית: 24″

מרכיבים:

בסיס:
5 ביצים מופרדות
100 ג’ סוכר (חצי כוס)
50 ג’ שוקולד מריר
100 ג’ חמאה / מחמאה לפרווה
כף שוקולית
40 ג’ קמח (4 כפות)

מוס קינמון:
250 מ”ל שמנת מתוקה / ריץ לפרווה
חבילת אינסטנט וניל
חצי כוס חלב / חלב סויה לפרווה
3 חלבונים (חלמונים מיותרים)
1/4 כוס סירופ מייפל
70 ג’ סוכר (3 וחצי כפות)
מעט פחות מחצי כפית קינמון  / לא חובה

הכנות:

1. הכנת הבסיס: להקציף חלבונים וסוכר לקצף יציב, לקפל את החלמונים אל הקצף, להמיס חמאה ושוקולד (מיקרו), להוסיף שוקולית לערבב היטב ולהוסיף את הקמח תוך כדי עירבוב. לקפל את תערובת השוקולד לקצף הביצים.

2. לשמן תבנית, לצקת את הבלילה, חום בינוני 180 מעלות בסביבות 20 דקות (היא יורדת לא לדאוג). כשהעוגה יוצאת מהתנור להפריד בעדינות בעזרת סכין את העוגה מהדפנות כך שהעוגה תרד בצורה שווה, לצנן.

3. הכנת המוס: לחמם את המייפל במיקרו, להקציף חלבונים להוסיף באיטיות את הסוכר, להוסיף את המייפל בזרם איטי ולהקציף לקצף יציב.

4. להקציף שמנת מתוקה, אינסטנט, חלב וקינמון לקצף יציב, לקפל את קצף המייפל לקרם הקינמון ולמרוח על הבסיס שהכנו. לגרד שוקולד חלב / מריר ולפזר על המוס. לקרר 24 שעות.

הערות:
מי שחושש מהחלבונים (היא יוצאת נפלא עם החלבונים) שיחליף אותם בשמנת מתוקה נוספת להקציף שמנת, חלב,אינסטנט, מייפל (אין צורך לחמם) וסוכר יחד עם הקינמון למוס יציב.

10554 צפיות 3 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגת מוס קינמון עוגת מוס קינמון

גולשים מכינים וממליצים:

אורטלוש : ניקי יקרה.
המתכון נהדר הכנתי את העוגת מוס קינמון לעבודה ותוך כמה דקות היא חוסלה.ברור שכיוונתי את כולן לאתר.מתכון נהדר תודה!!!

79
תגובות

  הרשם  
עדכן
יהודית

הי ניקי,
במקרה שאין לי 24 שעות, אפשר לילה במקפיא?

מעין

הי ניקי, במקום החלבונים שמנת מתוקה נוספת, מיכל שלם? או די בכמה כפות? תודה מראש

אסתי

עוגת מוס קינמון מדהימה. עשיתי אותה שנה שעברה לסוכות והיא היתה אטרקציה במראה ובטעם. השנה בגלל לחץ זמן אני רוצה להכין מראש.
א. האם ניתן להקפיאה ?
ב. כמה זמן ניתן לשמור עליה במקרר ללא הקפאה ?

לילך

ניקי שלום ושנה טובה עם אני מותרת על החלבון כמה מיפל חלב וסוכר עוד צריך להוסיף לכמות שרשומה במתכון תודה רבה יש לך אתר מקסים ((;

אתי

היי ניקי..
סירופ מייפל רגיל או מייפל אמיתי (100% טהור)??

את משתמשת לפעמים בסירופ ה”אמיתי”?
תודה,
את נהדרת!!

נטשה

איפה מוצאים מייל? והאם אפשר להחליף אותו בדבש?
תודה

אורטלוש'

ניקי יקרה.
המתכון נהדר הכנתי את העוגת מוס קינמון לעבודה ותוך כמה דקות היא חוסלה.ברור שכיוונתי את כולן לאתר.מתכון נהדר תודה!!!

1 2 3 5