עוגת מוס קינמון

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת מוס קינמון

עוגת מוס קינמון

חג בלי משהו מתוק ? לא יכול להיות כזה דבר. העוגה יצאה לי כל כך טוב שהתלהבתי וצילמתי מכל הכיוונים אז תהנו מהתמונות ושיהיה לכם חג מתוק.

גודל תבנית: 24″

מרכיבים:

בסיס:
5 ביצים מופרדות
100 ג’ סוכר (חצי כוס)
50 ג’ שוקולד מריר
100 ג’ חמאה / מחמאה לפרווה
כף שוקולית
40 ג’ קמח (4 כפות)

מוס קינמון:
250 מ”ל שמנת מתוקה / ריץ לפרווה
חבילת אינסטנט וניל
חצי כוס חלב / חלב סויה לפרווה
3 חלבונים (חלמונים מיותרים)
1/4 כוס סירופ מייפל
70 ג’ סוכר (3 וחצי כפות)
מעט פחות מחצי כפית קינמון  / לא חובה

הכנות:

1. הכנת הבסיס: להקציף חלבונים וסוכר לקצף יציב, לקפל את החלמונים אל הקצף, להמיס חמאה ושוקולד (מיקרו), להוסיף שוקולית לערבב היטב ולהוסיף את הקמח תוך כדי עירבוב. לקפל את תערובת השוקולד לקצף הביצים.

2. לשמן תבנית, לצקת את הבלילה, חום בינוני 180 מעלות בסביבות 20 דקות (היא יורדת לא לדאוג). כשהעוגה יוצאת מהתנור להפריד בעדינות בעזרת סכין את העוגה מהדפנות כך שהעוגה תרד בצורה שווה, לצנן.

3. הכנת המוס: לחמם את המייפל במיקרו, להקציף חלבונים להוסיף באיטיות את הסוכר, להוסיף את המייפל בזרם איטי ולהקציף לקצף יציב.

4. להקציף שמנת מתוקה, אינסטנט, חלב וקינמון לקצף יציב, לקפל את קצף המייפל לקרם הקינמון ולמרוח על הבסיס שהכנו. לגרד שוקולד חלב / מריר ולפזר על המוס. לקרר 24 שעות.

הערות:
מי שחושש מהחלבונים (היא יוצאת נפלא עם החלבונים) שיחליף אותם בשמנת מתוקה נוספת להקציף שמנת, חלב,אינסטנט, מייפל (אין צורך לחמם) וסוכר יחד עם הקינמון למוס יציב.

10634 צפיות 1 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגת מוס קינמון עוגת מוס קינמון

גולשים מכינים וממליצים:

אורטלוש : ניקי יקרה.
המתכון נהדר הכנתי את העוגת מוס קינמון לעבודה ותוך כמה דקות היא חוסלה.ברור שכיוונתי את כולן לאתר.מתכון נהדר תודה!!!

79
תגובות

  הרשם  
עדכן
אילת

הי ניקי,שכחתי עוד שאלה: יש לי סירופ מייפל טהור (100%) כמה צריך לשים?

אילת

הי ניקי, יש לבעלי יום הולדת בשבת ובא לי להכין לכבודו את העוגה הזאת . האם חייבים לחמם את המייפל? אין לי מיקרוגל. וגם אפשר לשים מים או רי׳צ קפה במקום החלב?תודה לך, האתר שלך מדהים!!!

בתאל

אפשר להחליף את החמאה בשמן ? תודה ניקי ויום מקסים

נעמי

היי ניקי,
אפשר להחליף את החלב במשהו אחר? שמנת מתוקה אולי? וזה בכלל לגבי הכנת כל מוס (ראיתי בהרבה מתכונים שצריך חלב) – האם אפשר להחליף את החלב בשמנת מתוקה למשל?

שרה

שלום ניקי!
העוגה נראית מעולה!! באים אלי מחר אורחים ואני רוצה להכין אותה, ויש לי 2 שאלות,
1. אין לי מייפל, מה אפשר במקום?
2. אני אצטרך להכין אותה רק כמה שעות מראש, אפשר במקום לקרר 24 שעות להכניס למקפיא?
תודה רבה!!

ענת

הי ניקי,
לפני הכל האתר של מדהים!!!!!
רוב המתכונים שאני מכינה הם ממך, והכל יוצא מעולה!!!
הכנתי את העוגה האם צריך 24 שעות במקרר או במקפיא?
זה כבר 6 שעות במקרר ונראה לי שהמוס לא הכי יציב..

לינור

העוגה נראית מצויינת. רציתי לדעת האם אפשר לעשות אותה בתבנית בגודל 28? אני לא רוצה שהיא תהיה גבוהה מידי.