עוגת מוס קינמון

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוגת מוס קינמון

עוגת מוס קינמון

חג בלי משהו מתוק ? לא יכול להיות כזה דבר. העוגה יצאה לי כל כך טוב שהתלהבתי וצילמתי מכל הכיוונים אז תהנו מהתמונות ושיהיה לכם חג מתוק.

גודל תבנית: 24″

מרכיבים:

בסיס:
5 ביצים מופרדות
100 ג’ סוכר (חצי כוס)
50 ג’ שוקולד מריר
100 ג’ חמאה / מחמאה לפרווה
כף שוקולית
40 ג’ קמח (4 כפות)

מוס קינמון:
250 מ”ל שמנת מתוקה / ריץ לפרווה
חבילת אינסטנט וניל
חצי כוס חלב / חלב סויה לפרווה
3 חלבונים (חלמונים מיותרים)
1/4 כוס סירופ מייפל
70 ג’ סוכר (3 וחצי כפות)
מעט פחות מחצי כפית קינמון  / לא חובה

הכנות:

1. הכנת הבסיס: להקציף חלבונים וסוכר לקצף יציב, לקפל את החלמונים אל הקצף, להמיס חמאה ושוקולד (מיקרו), להוסיף שוקולית לערבב היטב ולהוסיף את הקמח תוך כדי עירבוב. לקפל את תערובת השוקולד לקצף הביצים.

2. לשמן תבנית, לצקת את הבלילה, חום בינוני 180 מעלות בסביבות 20 דקות (היא יורדת לא לדאוג). כשהעוגה יוצאת מהתנור להפריד בעדינות בעזרת סכין את העוגה מהדפנות כך שהעוגה תרד בצורה שווה, לצנן.

3. הכנת המוס: לחמם את המייפל במיקרו, להקציף חלבונים להוסיף באיטיות את הסוכר, להוסיף את המייפל בזרם איטי ולהקציף לקצף יציב.

4. להקציף שמנת מתוקה, אינסטנט, חלב וקינמון לקצף יציב, לקפל את קצף המייפל לקרם הקינמון ולמרוח על הבסיס שהכנו. לגרד שוקולד חלב / מריר ולפזר על המוס. לקרר 24 שעות.

הערות:
מי שחושש מהחלבונים (היא יוצאת נפלא עם החלבונים) שיחליף אותם בשמנת מתוקה נוספת להקציף שמנת, חלב,אינסטנט, מייפל (אין צורך לחמם) וסוכר יחד עם הקינמון למוס יציב.

10619 צפיות 1 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוגת מוס קינמון עוגת מוס קינמון

גולשים מכינים וממליצים:

אורטלוש : ניקי יקרה.
המתכון נהדר הכנתי את העוגת מוס קינמון לעבודה ותוך כמה דקות היא חוסלה.ברור שכיוונתי את כולן לאתר.מתכון נהדר תודה!!!

79
תגובות

  הרשם  
עדכן
ליאת

ניקי יקרה,
המתכונים שלך מצויינים, הכנתי את העוגה הזו ולא שמתי לב שצריך 24 שעות קירור ואני צריכה אותה להיום בערב, האם אפשר לשים אולי במקפיא?

תודה,
ליאת

נאוה

ניקי העוגה יצאה מדהימה! עוגת יום הולדת לגיסתי. פשוט וקל ומרשים!
יצאה לי כמות ענקית של מוס משום מה
שומרת למחר להכין גם לי…לא מגיע לי?:)
תודה רבה!

ענתי

היי ניקי
למרות ששכחתי את השוקולד מלמעלה העוגה היתה הצלחה מסחררת
המוס כל כך מיוחד ואוורירי פשוט עוגה נפלאה קטפה המון מחמאות. הכנתי בכמות וחצי בתבנית 28. תודה רבה!

יוכי

היי ניקי
סילאן יכול להחליף פה את המייפל?

מוריה

בוקר טוב ניקי,
אני בת 11.5 ואני האופה של המשפחה עם המתכונים הנפלאים שלך…. בטעות קנינו פודינג וניל במקום אינסטנט אפשר להשתמש בפודינג הרגיל??
נ.ב לשבת הכנתי את העוגה עם הקינמון והאגוזים וכולם ליקקו את האצבעות.

דנה אברהמי

הי ניקי, רציתי לשאול- אם אין לי מספיק ריץ’ ואני לא אוהבת חלב סויה… אפשר לשים מים במקום?

שיילו

היי ניקי, מה שלומך?
נראית מרשימה העוגה הזאת ואני רוצה להכין אותה לשבת..
אבל בפרווה. אפשר במקום החלב סויה פשוט עוד ריץ’?
או שזה כבר יותר מדי ריץ’ בעוגה אחת? כי זה יצא שתיים וחצי קופסאות ריץ’ כי גם את החלבונים אני רוצה להחליף..
תודה רבה:)