חיתוכיות פירורים וריבה
איזה כיף לאכול ריבה תות עם בצק פריך זה שילוב קלאסי וממכר זה אחד השילובים הכי טעימים שיש.
מחזיר אותי אל בית אמא זה מסוג המתכונים שהיא הייתה מכינה כשהייתי קטנה.
אני חותכת לקוביות ומקפיאה ככה תמיד יש לי משהו מתוק כשמתחשק.
תבנית: 20X30
מרכיבים:
270 ג` קמח (2 כוסות פחות כף)
4 כפות קמח נוספות
200 חמאה קרה
2 כפות חלב / מיץ תפוזים
100 ג` סוכר (חצי כוס)
כפית סוכר וניל
200 ג' ריבה איכותית
הכנות:
- 1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.
2. לחתוך את החמאה הקרה לקוביות קטנות לשים במיקסר יחד עם שאר המצרכים (חוץ מ 4 כפות הקמח הנוספות) ולעבד לפירורים גסים מאוד, לאסוף לכדור בצק.
3. להניח בתבנית נייר אפייה, לקחת 3/4 מהבצק ולשטח בתבנית באופן שווה בעזרת הידיים.
4. למרוח את הריבה על הבצק בשכבה אחידה.
5. לשים במיקסר את שארית הבצק שנותרה + 4 כפות קמח ולעבד לפירורים.
6. לפזר את הפירורים על שכבת הריבה, להכניס לתנור ולאפות כ 25 דקות או עד שהפירורים מזהיבים.
7. לצנן במקרר לפחות כמה שעות לא לנסות לחתוך לפני.
כדאי לדעת ש…
הכל נאפה ביחד, הריבה קשה מידי ? כ 30 – 40 שניות במיקרו יפתרו את הבעיה ויהפכו את הריבה לנוזלית. אם אין ריבה אפשר לשים ממרח שוקולד, ניתן להקפיא זה עובר נהדר הקפאה. העוגיות יוצאות נמוכות, מכיוון שהריבה מתוקה מומלץ לשים שכבה דקה על הבצק, מי שרוצה לשים קצת יותר שיפחית את כמות הסוכר ל 80 ג'.
גולשים מכינים וממליצים:
נעמי : ניקי היקרה, תודה שוב על מתכון מנצח אצלי במטבח. בפעם השניה הכנתי עם ממרח תמרים ,פזרתי אגוזים קצוצים ואז את בפירורים. מה להגיד : מעולה . תודה רבה