חיתוכיות פירורים וריבה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
חיתוכיות פירורים וריבה

חיתוכיות פירורים וריבה

איזה כיף לאכול ריבה תות עם בצק פריך זה שילוב קלאסי וממכר זה אחד השילובים הכי טעימים שיש.
מחזיר אותי אל בית אמא זה מסוג המתכונים שהיא הייתה מכינה כשהייתי קטנה.
אני חותכת לקוביות ומקפיאה ככה תמיד יש לי משהו מתוק כשמתחשק.

 

תבנית: 20X30

מרכיבים:

270 ג` קמח (2 כוסות פחות כף)
4 כפות קמח נוספות
200 חמאה קרה
2 כפות חלב / מיץ תפוזים
100 ג` סוכר (חצי כוס)
כפית סוכר וניל

200 ג’ ריבה איכותית

הכנות:

  1. 1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

2. לחתוך את החמאה הקרה לקוביות קטנות לשים במיקסר יחד עם שאר המצרכים (חוץ מ 4 כפות הקמח הנוספות) ולעבד לפירורים גסים מאוד, לאסוף לכדור בצק.

3. להניח בתבנית נייר אפייה, לקחת 3/4 מהבצק ולשטח בתבנית באופן שווה בעזרת הידיים.

4. למרוח את הריבה על הבצק בשכבה אחידה.

5. לשים במיקסר את שארית הבצק שנותרה + 4 כפות קמח ולעבד לפירורים.

6. לפזר את הפירורים על שכבת הריבה, להכניס לתנור ולאפות כ 25 דקות או עד שהפירורים מזהיבים.

7. לצנן במקרר לפחות כמה שעות לא לנסות לחתוך לפני.

כדאי לדעת ש…
הכל נאפה ביחד, הריבה קשה מידי ? כ 30 – 40 שניות במיקרו יפתרו את הבעיה ויהפכו את הריבה לנוזלית. אם אין ריבה אפשר לשים ממרח שוקולד, ניתן להקפיא זה עובר נהדר הקפאה. העוגיות יוצאות נמוכות, מכיוון שהריבה מתוקה מומלץ לשים שכבה דקה על הבצק, מי שרוצה לשים קצת יותר שיפחית את כמות הסוכר ל 80 ג’.

57921 צפיות 32 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

חיתוכיות פירורים וריבהחיתוכיות פירורים וריבהחיתוכיות פירורים וריבה

גולשים מכינים וממליצים:

נעמי : ניקי היקרה, תודה שוב על מתכון מנצח אצלי במטבח. בפעם השניה הכנתי עם ממרח תמרים ,פזרתי אגוזים קצוצים ואז את בפירורים. מה להגיד : מעולה . תודה רבה

283
תגובות

  הרשם  
עדכן
ר.

מתכון נדיר ומדוייק
שאלה
יש לי כרגע חמאה בתוספת מלח
זה קריטי??
תודה ניקי על אתר מדהים!

יעל

ניקי יקרה! חייבת לחזור ולעדכן שהכנתי עם הילדים ויצא מושלם! הם ביקשו עוגיות ריבה ולא היה לי כוח להתעסק עם בצק פריך ואז מצאנו את המתכון הזה שפותר את כל הבעיות.. גם בצק פריך וגם בלי להשקיע יותר מידי. אז תודה לך על זה שאת תמיד פה בשבילי⁦♥️⁩

מיכל

הי ניקי ,
איך אני הופכת את החיתוכיות ל”ללא גלוטן”?
תודה.

ציפי סמינה

הי ניקי…האם אפשר להשתמש במרגרינה במקום חמאה, ומה הכמות?

תמר

היי ניקי ,
מתאים לשים ממרח תמרים במקום ריבה?
אני יודעת שאפשר השאלה היא אם יצא לי טעים…
שאלה שניה האם אני יכולה במקום מיץ תפוזים/חלב לשים מים?(אין לי מיץ ואני לא רוצה שיצא חלבי)
תודה!!

עדי

היי ניקי,
האם אפשר להמיר חלק מהקמח לשקדים טחונים?

1 15 16 17