חיתוכיות פירורים וריבה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
חיתוכיות פירורים וריבה

חיתוכיות פירורים וריבה

איזה כיף לאכול ריבה תות עם בצק פריך זה שילוב קלאסי וממכר זה אחד השילובים הכי טעימים שיש.
מחזיר אותי אל בית אמא זה מסוג המתכונים שהיא הייתה מכינה כשהייתי קטנה.
אני חותכת לקוביות ומקפיאה ככה תמיד יש לי משהו מתוק כשמתחשק.

 

תבנית: 20X30

מרכיבים:

270 ג` קמח (2 כוסות פחות כף)
4 כפות קמח נוספות
200 חמאה קרה
2 כפות חלב / מיץ תפוזים
100 ג` סוכר (חצי כוס)
כפית סוכר וניל

200 ג’ ריבה איכותית

הכנות:

  1. 1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

2. לחתוך את החמאה הקרה לקוביות קטנות לשים במיקסר יחד עם שאר המצרכים (חוץ מ 4 כפות הקמח הנוספות) ולעבד לפירורים גסים מאוד, לאסוף לכדור בצק.

3. להניח בתבנית נייר אפייה, לקחת 3/4 מהבצק ולשטח בתבנית באופן שווה בעזרת הידיים.

4. למרוח את הריבה על הבצק בשכבה אחידה.

5. לשים במיקסר את שארית הבצק שנותרה + 4 כפות קמח ולעבד לפירורים.

6. לפזר את הפירורים על שכבת הריבה, להכניס לתנור ולאפות כ 25 דקות או עד שהפירורים מזהיבים.

7. לצנן במקרר לפחות כמה שעות לא לנסות לחתוך לפני.

כדאי לדעת ש…
הכל נאפה ביחד, הריבה קשה מידי ? כ 30 – 40 שניות במיקרו יפתרו את הבעיה ויהפכו את הריבה לנוזלית. אם אין ריבה אפשר לשים ממרח שוקולד, ניתן להקפיא זה עובר נהדר הקפאה. העוגיות יוצאות נמוכות, מכיוון שהריבה מתוקה מומלץ לשים שכבה דקה על הבצק, מי שרוצה לשים קצת יותר שיפחית את כמות הסוכר ל 80 ג’.

17335 צפיות 4 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

חיתוכיות פירורים וריבהחיתוכיות פירורים וריבהחיתוכיות פירורים וריבה

גולשים מכינים וממליצים:

נעמי : ניקי היקרה, תודה שוב על מתכון מנצח אצלי במטבח. בפעם השניה הכנתי עם ממרח תמרים ,פזרתי אגוזים קצוצים ואז את בפירורים. מה להגיד : מעולה . תודה רבה

234
תגובות

  הרשם  
עדכן
מאיה

אין לי מיקסר ולכן הכנתי ביד (לישה לבצק ופומפיה לפירורים), הבצק יצא לי דביק ולכן הוספתי קמח. אחכ האפייה לא הספיקה ולכן הארכתי בעוד כעשר דק, כשהתחלתי לחתוך אותן ראיתי שהן בצקיות ולכן החזרתי לתנור לעוד עשרים דקות… יצא קצת קראנצי ואני בסדר עם זה (אוהבת עוגיות קראנציות) אבל הן מתוקות, שמנות ודחוסות נורא, מה פספסתי?

ענב

היי ניקי
יצא ממש טעים!! איפה הכי כדאי לשמור את העוגיות? במקרר? בחוץ בקופסא אטומה?
תודה!

יעלי

היי ניקי, מה שלומך? האם נראה לך שאוכל להסתדר גם ללא מיקסר?

קורל

אפשר להחליף במחמאה? והאם ריבה מעורבת די נוזלית מתאימה לפה?

לנה

היי ניקי עשיתי עם הריבת תותים שהכנתי מהמתכון שלך ומשום מה הריבה “נבלעה” לתוך הבצק. הבצק לא עבה מידי ושמתי 200 גר’ ריבה לפי המתכון. יש לך מושג מה השתבש? תודה!

ליבי

ניקי זה ממכר! לא יכולה להפסיק לנשנש 🙂 פצחתי במבצע חיסול של כל מה שפתוח במקרר לקראת פסח, אז הכנתי שליש עם ריבת אוכמניות, שליש ריבת פטל ושליש ממרח שזיפים, יצא מעולה! תודה!

סליל ת אורנה

רשום במתכון כ30 40 שניות לריבה איפה?לשים אותה

1 12 13 14