פאי אפרסקים וקרם שקדים
חשבתי מה להכין, עוגה בחושה כל שהיא, עוגת מוס לא היה לי חשק, רציתי לשלב איזה פרי עם קרם שקדים עדין ואת הכל הנחתי על בצק פריך זהוב, תאמינו לי רק את הבצק אפשר לאכול בכיף כי הוא טעים…
תבנית פאי מתפרקת
מרכיבים:
100 ג' חמאה
80 ג' סוכר (4 כפות)
200 ג' קמח (כוס וחצי פחות כף)
120 מ"ל שמנת מתוקה (חצי קופסא)
קופסת אפרסקים משומרים מסוננת
קרם שקדים וניל:
100 ג' גרם חמאה
100 ג' שקדים טחונים
100 ג' א. סוכר
2 ביצים
כף גדושה א. אינסטנט וניל
הכנות:
1. לעבד את המצרכים לבצק לקרר חצי שעה לשטח לעלה ולהעביר לתבנית להדק לחתוך שאריות ולהקפיא.
2. להקציף חמאה ואבקת סוכר להוסיף להוסיף ביצים שקדים ואינסטנט.
3. לפרוס את האפרסקים לפרוסות בצורת ירח, למרוח את קרם השקדים על הבצק לסדר את הפרוסות כשהן צמודות אחת אל השניה.
4. חום בינוני 180 מעלות כ 25 דקות או שהפאי מתייצב.
שאלות ותשובות :
אפשר להחליף את האפרסקים בתפוחים ? בטח
מכינים אותו דבר את המתכון ? כן
אפשר להכין יום קודם ? כן
אפשר להחליף בשמן ? לא
ומה עם מחמאה ? כן
מה במקום שקדים ? אגוזים
גולשים מכינים וממליצים:
יפית : "פשוט מעולה, עשיתי עם נקטרינות ויצא מעולה"