עוגת מוס שוקולד וקרם וניל
במקרה היו לי תותים אדומים ויפים במקרר שקרצו לי לעשות איתם משהו, חוץ מהמובן מאליו, לאכול אותם כמו שהם, התגברתי על הפיתוי והחלטתי להכין עוגה. קבלו עוגה נהדרת לשבת שתמיד עושה רושם והכי חשוב טעימה מאוד
גודל תבנית: 24"
מרכיבים:
בסיס:
150 ג` פתי בר טחון
100 ג` חמאה מומסת
2 כפות סוכר חום
מוס שוקולד:
1/3 כוס שמנת מתוקה
40 ג` חמאה
200 ג` שוקולד מריר
375 מ"ל שמנת מתוקה (קופסא וחצי)
2 כפיות ג`לטין
4 כפות חלב
קרם וניל:
250 מ"ל שמנת מתוקה (קופסא)
אינסטנט וניל
כוס חלב
הכנות:
1. לערבב את מצרכי הבסיס,לשטח בתבנית, להכניס למקפיא.
2. להמיס 1/3 שמנת מתוקה, שוקולד, חמאה לתערובת חלקה, להניח את הג`לטין בקערה עם החלב ל 10 דקות, להכניס למיקרו ל 30 שניות להוסיף את הג`לטין המומס לשוקולד.
3. להקציף 375 מ"ל שמנת, לקפל את השוקולד לקצפת. לצקת על הבסיס, להקפיא לשעה. להקציף שמנת, אינסטנט, חלב לקרם יציב, למרוח על שכבת השוקולד, להקפיא ללילה, להוציא למקרר כשעתיים לפני ההגשה.